Élmények a világ körül

Keresés

JORDÁNIA PÓTCSOPORT

Katalógus ár: 529 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Amman –Jerash - Holt tenger – Madaba – Nebo hegy – Kerak – Petra – Wadi Rum – Betánia – Aquaba

A Közel-Kelet egyik legszebb országa lenyűgöző természeti és kulturális látnivalókkal kápráztatja el az utazókat. Nem meglepő, hogy az ókor óta lakott Jordánia szent folyója, sivatagos tájai, ősi városai Arábiai Lawrence-t is megérintették szépségükkel. Amman, a világ egyik legrégebbi folyamatosan lakott települése, a Nebo-hegy, ahonnan az Ószövetség szerint Isten megmutatta Mózesnek az Ígéret Földjét, vagy Wadi Rum lélegzetelállító sivataga olyan kuriózumok, melyek egy életre belevésődnek az emlékezetbe. A Holt-tenger és az Akabai-öböl között megbúvó Petra ősi romvárosának nemcsak elhelyezkedése, de megalkotása is csupa talány. A vörös, rózsaszín és barna árnyalataiban tündöklő várost több mint 2500 éve faragták ki a sivatag homokkő szikláiból művészi és míves munkával. Személyesen megcsodálni semmihez sem hasonlítható élmény.


1. nap • Budapest – Amman

Elutazás Budapestről Ammanba repülőgéppel. Transzfer, majd bejelentkezés a szállodába az esti órákban, majd vacsora és szállás.

2. nap • Amman - Madaba – Nebo hegy – Kerak - Petra

Reggeli után utazás Madaba városába, ahol a Szent György-templom padlóját egy páratlan, kétmillió mozaikdarabból álló, Szentföldet ábrázoló térkép díszíti. Továbbutazás az 1000 méter magasan fekvő Nebo-hegyhez, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet és a Holt-tengert. A Mózes emlékére emelt templom meglátogatása után II. János Pál pápa jordániai látogatásának emlékműve is megtekinthető. Utazás Kerakba, az ősi városba, melyet már az Ószövetség is említ. A város 930 méterrel a tengerszint felett fekszik, az itt található monumentális várból csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre és a Jordán-völgyre. Vacsora és szállás Petrában.

Jordánia - csoportos körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében

3. nap • Petra – Wadi Rum

Reggeli után gyalogos városnézés Petrában, a nabateusok egykor virágzó városában, melyet kb. kétezer évvel ezelőtt alapítottak. A vörös homokkőből kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. A romváros legnevezetesebb látnivalói a királysírok, a kincsesház, a színház és az egykori városközpont a főtemplom maradványaival. Továbbutazás a Wadi Rum sivatagba, ahol vacsora és szállás.

 

4. nap • Wadi Rum – Aqaba

Reggeli után látogatás a Wadi Rum sivatagban, amely az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. Ezen a holdbéli tájon járt Arábiai Lawrence, aki az „Arab Forradalom” idején itt képezte ki a sivatagban vándorló beduinokat. Két órás dzsip túra keretében ismerkedés a tájjal. Transzfer Aqaba városába.


Jordánia - csoportos körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében

5. nap • Aquaba

Reggeli után szabadprogram, a Vörös-tenger partján fekvő városban, ahol egész nap pihenés. Vacsora a szállodában.

6. nap • Aqaba – Betánia – Holt-tenger

Reggeli után utazás a Holt-tengerhez. Útközben látogatás a Jordán-folyó keleti partján található Betániában. A bibiliai utalások alapján Keresztelő Szent János feltételezhetően ezen a helyen keresztelte meg Jézust. Továbbutazás az Izrael és Jordánia határán fekvő Holt-tengerhez, mely 430 méterrel a tengerszint alatt található és a Föld egyik legalacsonyabb pontjának számít. Vacsora és szállás a szállodában.


Jordánia - csoportos körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében

7. nap • Holt tenger – Amman – Jerash

Reggeli után pihenés a Holt-tenger partján, majd autóbusszal utazás az ősi római városba, Jerash-ba, ahol a több évszázados elhagyatottságnak köszönhetően az épületek kivételesen jó állapotban maradtak meg. Legfontosabb fennmaradt épületei: a Hadrianus-diadalív, a Zeusz-templom, az északi színház, az ovális fórum, az Artemisz-templom, az északi kapu, a Cardo Maximus, a déli kapu, a Nymphaneum és a déli színház. Séta a római kori város hangulatos utcáin. Vacsora és szállás Ammanban.

8. nap • Amman - Budapest

Reggeli után városnézés autóbusszal a hét dombra épült jordán fővárosban, Ammanban. A program során az ókori városrész, a fellegvár és a 6000 fős római kori színház megtekintése. Délután szabadidő vásárlási lehetőséggel, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.


Minimum létszám 20 fő
 

Jordánia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Lépjen be az ősi kultúra birodalmába!

Jordánia ínyencségei - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia gasztronómiai olvasztótégelye minden érzékünket elvarázsolja. Tartson velünk egy kulináris utazásra!

Jordánia | Holt-tenger - OTP Travel Utazási Iroda
A 423 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tenger különlegesen sós vize Jordánia és Izrael közös természeti kincse. Olyan természeti csoda, amelyet feltétlenül látni, érezni kell!

Jordánia kötelező látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyeket Jordániában járva, a Holt-tenger vidékén mindenképpen érdemes kipróbálni. Tartsanak velünk!

A Holt-tenger titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Cikkünkben összegyűjtöttünk olyan érdekességet, amely még a gyakorlott utazó számára is tartogathat újdonságokat erről a különleges desztinációról!

Jordánia | útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Íme, egy első alkalomra szóló jordániai útikalauz, amely feltárja Jordánia történelmét, földrajzát, kultúráját, konyháját és tippeket ad.

Jordánia | strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Jordániában nincs sok strand, de a meglévők, egytől egyig nagyon exkluzív élményt nyújtanak. Bemutatjuk a legjobbakat, amelyeket egyszer meg kell látogatni!

Jordánia | ételek - OTP Travel Utazási Iroda
A jordániai konyha 10 legnépszerűbb ételét helyeztük a fókuszba. Kóstoljon bele velünk a Közel-Kelet ínycsiklandó csemegéibe!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi besorolású négycsillagos szállodák-, Petrában háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Petra

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest-Amman-Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladható poggyásszal
   
 • illetékek
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolású négycsillagos szállodák-, Petrában háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
   
 • félpanziós ellátáss
 • a sivatagban deluxe kategóriájú sátorban
   
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
   
 • vízumdíj
 • magyar idegenvezető
 • szervizdíj

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás