Élmények a világ körül

Keresés

Kína utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A legszentebb császári templom valóságos építészeti remekmű

Az Ég temploma

Ismét egy lélegzetelállító pekingi látnivaló! Az Ég temploma (vagy Mennyek temploma) Peking legszentebb császári temploma, „az építészet és a tájtervezés remekműve”. A fenséges taoista épületegyüttes Peking délkeleti részén emelkedik. A császárok 600 éven át járultak ide minden évben rituális szertatásaikkal őseik tiszteletére, valamint a jó termésért imádkozni. Ma a helyiek és turisták tömegeit örvendezteti meg az épület és parkjának mennyei nyugalmat árasztó szépsége.

Az Ég templomát Zhu Di, a Ming-dinasztia császára építtette 1420-ban, hogy minden évben a téli napfordulókor ellátogasson ide, imádkozhasson és dicsőíthesse a Mennyországot a jó betakarításért. A rossz termés így a császár uralmának stabilitását is fenyegethette, igen fontos volt tehát a templom jelentősége az uralkodók számára.

Az templom tervezésében jelentős szerepet játszottak a világegyetem működésének akkoriban vélt misztikus kozmológiai törvényei, az elrendezés és maguk az épületek is az Ég és a Föld közötti kapcsolatot tükrözik – melyeket a templomban a kör és a négyzet jelképez. A számmisztika is tetten érhető az épület részleteiben. A császári jelképet és a hatalmat jelentő 9-es szám számos helyen látható. A Jó termésért szóló imák csarnokának 28 oszlopa 4 belső, az évszakokat szimbolizáló oszlopra van osztva, 12 belső oszlop a tizenkét hónapot, a 12 külső oszlop a hagyományos kínai órát jelenti. A különleges sötétkék tetőcserepek a Mennyet szimbolizálják.

Az Ég templomára érdemes egy egész napot rászánni. A kora reggel ide utazók megcsodálhatják a reggeli tai chi gyakorlataikat végző helyiek mozdulatsorait is: az idősek lassú és áramló, a fiatalok élénk és gyors mozgásait, melyek tökéletes harmóniában vannak a hely szellemével. S aki itt és most sajátítaná el tudatossága (chi) energiájának és belső erejének fejlesztését, az akár meg is teheti egy 30 perces reggeli tajcsicsuan tanfolyam keretében!
 

Kapcsolódó ajánlatok:


PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00