Élmények a világ körül

Keresés

Dél-Afrika utazás - OTP Travel Utazási iroda
Dél-Afrika - Fokváros

Dél-Afrika - Fokváros

Fokváros

A mediterrán Fokváros a közeli Jóreménység foka, rendkívüli földrajzi adottságai és színes történelme miatt vált a turisták kedvelt úti céljává. Legismertebb látnivalója a Table Mountain Nemzeti Park, illetve maga a hegy. Az 1082 m magas Tábla-hegy – igazából Asztal-hegy lenne a helyes magyar megfelelője - azért kapta ezt az elnevezést, mert szinte függőleges falakkal emelkedik a város felé, tetején egy nagy fennsíkkal, asztalt formázva. Gyalogszerrel jó 4 óra alatt érhetünk fel, de itt található a világ legmeredekebb kabinos felvonója is, amely körbe is fordul, hogy mindenki gyönyörködhessen a kivételes kilátásban. Az első menet 8:00-kor, az utolsó 18:30-kor indul, a retúr felnőtt jegyért 19, a gyerekért 10€-t kell fizetni. Érdemes fontolóra venni a hop on hop off városnéző buszt, a piros útvonalnak van megállója a hegy lábánál. A városnézés megállói a legfontosabb turista látványosságok és helyi nevezetességek közvetlen közelében találhatók. A városnézés jellegzetessége, hogy menet közben bármikor leszállhatunk, ha egy nevezetességnél több időt akarunk eltölteni, majd a következő járattal folytathatjuk tovább a városnézést 48 órán belül bármikor, naponta 9:00-17:00 között, mind a négy vonalon. A városnéző járatok piros színű emeletes buszok, amelyek 15-20 percenként követik egymást. A buszokon 16 különböző nyelven, fülhallgató segítségével hallható az előre felvett tájékoztató hanganyag. A kétnapos jegyhez ingyenes sétahajókázás, gyalogos városnézés és egy Cape Town by night túra is jár. A felnőtt jegy 24€, 15 év alattiaknak mindez csak 16€-ba kerül.
A zegzugos utcákból, gyarmati stílusú épületekből álló belváros meglepően kicsi, akár gyalog is be lehet járni, a hegy látványa pedig mindenhol segít eligazodni. De helyi vezetőkre is bízhatjuk magunkat, ingyenes városnéző sétán is részt vehetünk.
Az egyéni felfedezést érdemes a Jóreménység Kastélynál kezdeni, amely a 17. század második felében épült, és Dél-Afrika legrégibb épülete. A Long Street pedig a leghíresebb utca: egy csipetnyi New Orleans hangulatos kávézókkal, bárokkal. A Victoria & Alfred Waterfront az élet, a munka, az üzletelés és a szórakozás együttes színtere. A Kirstenbosch Botanikus Kert is megér egy látogatást, 1913-ban alakították ki, ez volt a világ első olyan botanikus kertje, amelyet egy ország őshonos növényvilágának védelmére hoztak létre.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


DÉL-AFRIKA - SZAFARI ÉS KÖRUTAZÁS

Dél-Afrikai Köztársaság
1 299 000 Ft-tól/fő

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

BOTSWANA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Botswana
érdeklődésre

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Uganda
999 000 Ft-tól/fő

DÉL-AFRIKA - SZAFARI ÉS KÖRUTAZÁS

Dél-Afrikai Köztársaság
1 299 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

DÉL-AFRIKA - SZAFARI ÉS KÖRUTAZÁS

Dél-Afrikai Köztársaság
1 299 000 Ft-tól/fő

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00