Élmények a világ körül

Keresés

OTP Travel Utazási Iroda
Matthew Karsten blogger fél évtizede folyamatosan úton van, igazi világutazó. Tippjeivel felvértezve minden utazás élvezetesebb lesz!

5 tipp, hogy mindig élvezze az utazást

Matthew öt évvel ezelőtt nagy fába vágta a fejszéjét. Felszámolta korábbi életét és felcsapott világutazónak. Azóta folyamatosan mozgásban van, munkája, sőt életformája lett az utazás. Blogot vezet, márkanagykövet és persze fotós, igazi digitális vándor, aki minden kalandját precízen dokumentál. A kalandor fiatalember öt fontos tippet szedett össze, hogy a következő utazása tényleg emlékezetes legyen.

Az emberek sokféle okból utaznak, kalandvágyból, kíváncsiságból, kikapcsolódást keresnek vagy mostanában éppenséggel Pokemonokat üldöznek. Az ok azonban nem igazán számít, valójában minden mögött a változás keresése, az új megismerésének szándéka áll. Ahhoz azonban, hogy igazán közel kerüljünk azokhoz az új információkhoz, amit keresünk néhány szabályt érdemes betartanunk.

A világutazó blogger szerint a legfontosabb:

#1 Legyen nyitott! 
Mark Twain egyszer azt mondta, hogy „utazás az előítéletek, a bigottság és a szűklátókörűség hatásos ellenszere, és éppen emiatt kell sok embernek élnie vele. Matthew szerint Twain nagyon ráérzett a lényegre. Ha ugyanis képesek vagyunk megnyílni egy olyan világban is, amely számos pontban eltér az általunk megszokottól (kultúra, zene, gasztronómia) sokkal könnyebbé válik a befogadás. A határok pedig elmosódnak és úgy érezzük, nem is olyan félelmetes a körülöttünk lévő világ, mint elsőre gondolnánk. 

# 2 Beszélgessen idegenekkel!
Gyermekkorunkban sokszor hallottuk, ne állj szóba idegenekkel! Ezt a gondolatot azonban érdemes félre tenni az utazás idejére. Sőt, azt ajánlja, hogy elegyedjen szóba minél több helyivel, legyen az taxis, a busz- vagy éppen a tuk-tuk sofőr, hasznos tanácsokkal láthatják el mindnyájan, hiszen ők ismerik a legjobb bárokat, éttermeket és a közelben lévő legjobb helyeket is. 

# 3 Csak mondjon igent
Érdemes megtanulni az „igent mondás” képességét, főleg ha az ember valóban izgalmas kalandokra vágyik. Matthew állítja, számos olyan dolgot tudott már kipróbálni, megtapasztalni amelyekről korábban nem is gondolt volna, hogy lehetséges. A sportmárka szlogenjét kölcsönözve a blogger-utazó állítja, utazásai közben a "Just do it!" mondat lebeg előtte. Megmártózna a sarkvidéki tenger jeges vízében? Valaha is belekóstolna egy skorpióba? Nos, Matthew megtette és állítja, ma sem bánja.

Hasznos tippek utazáshoz - OTP Travel utazási iroda

# 4 Legyen kíváncsi!

Mindenre. Utazás közben felejtse el a fáradtságot és hívja elő a rejtett energiáit! Ha kell, lépjen túl a komfortzónáján is. Engedje, hogy az Önben lakozó természetes emberi kíváncsiság a holtpontokon továbblendítse. Az eredmény pedig nem marad el, több élmény, több tapasztalat, több tudás lesz a jutalma. A legizgalmasabb szelfi képekről nem is szólva.

# 5 Inspiráljon! 
Másokat is. Mesélje el élményeit, ossza meg tapasztalatait, ismerőseivel barátaival, sőt még a kollégáival is. Adjon hasznos tippeket, amelyeket Ön már megismert és kipróbált. Legyen a célja az, hogy ráveszi ismerőseit is a világ megismerésére. Hiszen minél többen utazunk, annál jobban kinyílik a világ mindnyájunk előtt.

Forrás: www.expertvagabond.com

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

MELIÁ HABANA*****

Kuba
érdeklődésre

TRYP HABANA LIBRE ****

Kuba
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

PÉCSI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

VESZPRÉMI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

További ajánlatok:

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00