Élmények a világ körül

Keresés

Aruba: várja Önt a boldog sziget!

Aruba: várja Önt a boldog sziget! - OTP Travel Utazási Iroda
A kicsiny karibi sziget nagyszerű élményekkel csábítja a púderhomokú strandok, a ragyogó szállodák és az érintetlen természeti szépségek rajongóit. Így tud most elutazni Arubára!

Aruba: várja Önt a boldog sziget!

„One Happy Island”, vagyis „Egy Boldog Sziget” – ahogyan az arubaiak nevezik hazájukat. A csábító mondat gyakran szerepel a vakítóan fehér homokú tengerpartokat ábrázoló arubai plakátokon, melyek egy csöppet sem túloznak. Aruba egy egész éves úti cél rengeteg napsütéssel és élménnyel, ahol minden adott egy karibi álomnyaraláshoz! Így tud most elutazni, ha Arubára vágyik!
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda
Arubára jelenleg a KLM légitársaság járataival egy átszállással lehet eljutni a legkényelmesebben. A szállodák szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett várják ismét az utazókat.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Magyar állampolgárok számára Magyarországról Arubára az alábbi, jelenleg érvényben lévő feltételek mellett lehetséges a beutazás:

Az elutazás előtt

 
• Az országba való belépéshez az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszt szükséges minden 14 év feletti utazó számára.

• Minden Arubára utazó turistának az elutazást megelőző 72 órában egy online angol nyelvű egészségügyi nyilatkozatot kell elektronikus úton feltöltenie a negatív teszteredménnyel együtt, amelyre a belépéshez szükséges utazási engedélyt (ED Card) megkapja a megadott e-mail címre.

• Minden Arubára érkező turista részére kötelező egy korlátozott fedezettel rendelkező, helyi COVID-19 biztosítás megkötése, melyet az online egészségügyi regisztráció alkalmával szükséges megkötni és kártyával kifizetni. Mindazonáltal az utazás előtt feltétlenül javasolt útlemondási biztosítás, valamint a legmagasabb kategóriájú hazai utasbiztosítás megkötése is!
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

A megérkezéskor

 
• Minden érkező utas részére kötelező a maszk viselése, a fizikai távolságtartás és a kéz fertőtlenítése az érkezési csarnok bejáratánál.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Hazautazáskor és Budapestre érkezéskor

 
• A légitársaság az Amszterdamba érkezéshez képest 72 óránál nem régebben kiállított negatív COVID-19 PCR teszthez köti az utazást.

• Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a magyar jogszabályok érvényesek: 2021. április 29-től az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvány és érvényes személyazonosító igazolvány birtokában a magyar állampolgárok korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére. Védettségi igazolvány hiányában továbbra is 10 napos karanténkötelezettség van érvényben, mely 2 negatív COVID-19 PCR teszttel váltható ki.

A beutazási szabályok az aktuális járványügyi helyzettől függően változhatnak! Bővebb információ weboldalunkon olvasható.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Egészségügyi és biztonsági intézkedések az arubai tartózkodás alatt

Kötelező a szájat és orrot takaró maszk viselése a repülőtéren, a tömegközlekedési eszközökön, a bevásárlóközpontokban, az egészségügyi intézményekben (stb). A távolságtartás (2 m) strandon, medencénél szintén kötelező. Aruba teljes területén kijárási tilalom van érvényben este 10 óra és hajnali 5 óra között. Az üdülőszállodákban este 9 órakor bezár a kaszinó. A bárok és klubok bizonytalan ideig zárva tartanak. Az éttermekben az asztaloknál zárt helyen 4 személy, nyitott helyen 6 személy ülhet, 10 főnél több személy nem tartózkodhat egyszerre egy helyen.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Aruba: látnivalók dióhéjban

A mókás nevű ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao) első tagja Venezuela partjaitól 29 km-re északra fekszik és a Holland Királyság önálló autonóm tagja. Száraz klímája egyedülálló a Karib-térségben, trópusi dzsungel helyett itt göcsörtös törzsű Divi Divi fák és hatalmasra nőtt kaktuszok díszítik a kopár tájat. A csupán 36 km hosszú és alig 11 km széles sziget szeles, sziklák szabdalta északi partvidékére zsúfolódtak a legszebb természeti látnivalók, melyek remek dzsipes vagy ATV kirándulásokkal, vagy romantikus lovaglással is felfedezhetők.
Itt található a híres tenger vájta természetes híd, valamint a sziget 20%-át kitevő Arikok Nemzeti Park is. A mesés szépségű északnyugati part hófehér homokú strandjain, Palm Beach-en és Eagle Beach-en egymás után sorakoznak Aruba fantasztikus szállodái. A takaros és csinos főváros, Oranjestad pasztellszínű „kontyos” házikóival olyan, akár egy karibi hangulatú mini-Amszterdam.
Ha netán valaki megunná a szállodák nyújtotta kényeztetést, itt kellemesen bóklászhat a patyolattiszta utcák, makulátlanra festett házikók között, elcsábulva a megannyi elegáns üzlet kínálatának.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Tippek Guatemalához - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány fontos információ, amit érdemes tudni, ha Guatemalába indulunk.

Guatemala a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Guatemala történelmét, kultúráját, ételeit, vulkánjait, földrajzát és gazdaságát érdekes tényeken keresztül!

Guatemala nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat.

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk!

Guatemala gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele Közép-Amerika legszebb országának különleges konyhájába. Guatemala finomságai kerültek ezúttal terítékre.

Világvége és Ushuaia - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Argentína-Tűzföld - OTP Travel Utazási iroda
Patagónia déli részén egy varázslatos szigetvilág

Perito Moreno-gleccser - OTP Travel Utazási iroda
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit

Argentína - Parrillada - OTP Travel Utazási iroda
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Argentína - Az Andok - OTP Travel Utazási iroda
A Föld leghosszabb hegysége

Argentína - Maté - OTP Travel Utazási iroda
Az argentinok nemzeti itala

Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
Latinos pezsgés európai hangulatban

Argentína - Gaucho - OTP Travel Utazási iroda
A végtelen pampa fia

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
„Nem érdemes úgy elhagyni ezt a világot, hogy nem volt egy kis szórakozás az életben". – vallotta Mexikó ikonikus festőnője. Ismerje meg különleges életútját!

Kapcsolódó ajánlatok:


HOLIDAY INN RESORT ARUBA****

Aruba
1 099 000 Ft-tól/fő

BARCELO ARUBA****

Aruba
1 309 000 Ft-tól/fő

BUCUTI & TARA BEACH RESORT****+

Aruba
1 399 000 Ft-tól/fő

THE RITZ-CARLTON*****

Aruba
2 089 000 Ft-tól/fő