Élmények a világ körül

Aruba: várja Önt a boldog sziget!

Aruba: várja Önt a boldog sziget! - OTP Travel Utazási Iroda
A kicsiny karibi sziget nagyszerű élményekkel csábítja a púderhomokú strandok, a ragyogó szállodák és az érintetlen természeti szépségek rajongóit. Így tud most elutazni Arubára!

Aruba: várja Önt a boldog sziget!

„One Happy Island”, vagyis „Egy Boldog Sziget” – ahogyan az arubaiak nevezik hazájukat. A csábító mondat gyakran szerepel a vakítóan fehér homokú tengerpartokat ábrázoló arubai plakátokon, melyek egy csöppet sem túloznak. Aruba egy egész éves úti cél rengeteg napsütéssel és élménnyel, ahol minden adott egy karibi álomnyaraláshoz! Így tud most elutazni, ha Arubára vágyik!
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda
Arubára jelenleg a KLM légitársaság járataival egy átszállással lehet eljutni a legkényelmesebben. A szállodák szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett várják ismét az utazókat.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Magyar állampolgárok számára Magyarországról Arubára az alábbi, jelenleg érvényben lévő feltételek mellett lehetséges a beutazás:

Az elutazás előtt

 
• Az országba való belépéshez az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszt szükséges minden 14 év feletti utazó számára.

• Minden Arubára utazó turistának az elutazást megelőző 72 órában egy online angol nyelvű egészségügyi nyilatkozatot kell elektronikus úton feltöltenie a negatív teszteredménnyel együtt, amelyre a belépéshez szükséges utazási engedélyt (ED Card) megkapja a megadott e-mail címre.

• Minden Arubára érkező turista részére kötelező egy korlátozott fedezettel rendelkező, helyi COVID-19 biztosítás megkötése, melyet az online egészségügyi regisztráció alkalmával szükséges megkötni és kártyával kifizetni. Mindazonáltal az utazás előtt feltétlenül javasolt útlemondási biztosítás, valamint a legmagasabb kategóriájú hazai utasbiztosítás megkötése is!
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

A megérkezéskor

 
• Minden érkező utas részére kötelező a maszk viselése, a fizikai távolságtartás és a kéz fertőtlenítése az érkezési csarnok bejáratánál.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Hazautazáskor és Budapestre érkezéskor

 
• A légitársaság az Amszterdamba érkezéshez képest 72 óránál nem régebben kiállított negatív COVID-19 PCR teszthez köti az utazást.

• Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a magyar jogszabályok érvényesek: 2021. április 29-től az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvány és érvényes személyazonosító igazolvány birtokában a magyar állampolgárok korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére. Védettségi igazolvány hiányában továbbra is 10 napos karanténkötelezettség van érvényben, mely 2 negatív COVID-19 PCR teszttel váltható ki.

A beutazási szabályok az aktuális járványügyi helyzettől függően változhatnak! Bővebb információ weboldalunkon olvasható.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Egészségügyi és biztonsági intézkedések az arubai tartózkodás alatt

Kötelező a szájat és orrot takaró maszk viselése a repülőtéren, a tömegközlekedési eszközökön, a bevásárlóközpontokban, az egészségügyi intézményekben (stb). A távolságtartás (2 m) strandon, medencénél szintén kötelező. Aruba teljes területén kijárási tilalom van érvényben este 10 óra és hajnali 5 óra között. Az üdülőszállodákban este 9 órakor bezár a kaszinó. A bárok és klubok bizonytalan ideig zárva tartanak. Az éttermekben az asztaloknál zárt helyen 4 személy, nyitott helyen 6 személy ülhet, 10 főnél több személy nem tartózkodhat egyszerre egy helyen.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Aruba: látnivalók dióhéjban

A mókás nevű ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao) első tagja Venezuela partjaitól 29 km-re északra fekszik és a Holland Királyság önálló autonóm tagja. Száraz klímája egyedülálló a Karib-térségben, trópusi dzsungel helyett itt göcsörtös törzsű Divi Divi fák és hatalmasra nőtt kaktuszok díszítik a kopár tájat. A csupán 36 km hosszú és alig 11 km széles sziget szeles, sziklák szabdalta északi partvidékére zsúfolódtak a legszebb természeti látnivalók, melyek remek dzsipes vagy ATV kirándulásokkal, vagy romantikus lovaglással is felfedezhetők.
Itt található a híres tenger vájta természetes híd, valamint a sziget 20%-át kitevő Arikok Nemzeti Park is. A mesés szépségű északnyugati part hófehér homokú strandjain, Palm Beach-en és Eagle Beach-en egymás után sorakoznak Aruba fantasztikus szállodái. A takaros és csinos főváros, Oranjestad pasztellszínű „kontyos” házikóival olyan, akár egy karibi hangulatú mini-Amszterdam.
Ha netán valaki megunná a szállodák nyújtotta kényeztetést, itt kellemesen bóklászhat a patyolattiszta utcák, makulátlanra festett házikók között, elcsábulva a megannyi elegáns üzlet kínálatának.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


4 ínycsiklandó arubai snack - OTP Travel Utazási Iroda
Négy jellegzetes arubai snack-et mutatunk be. Kóstoljon bele a finom falatokba ön is!

15 érdekes tény Arubáról - OTP Travel Utazási Iroda
A 180 négyzetkilométeren elhelyezkedő országról keveset hallunk. Most összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt, hogy jobban megismerhessük ezt a különleges országot.

6 ízletes fogás Arubáról - OTP Travel Utazási Iroda
Aruba különleges konyhájában számos nemzetközi vonás, jellegzetesség keveredik.

Újabb 6 érdekes tény Costa Ricáról - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica régóta nagyszerű nyaralóhelyként ismert; csodálatos tájakkal, meseszép strandokkal, hegyekkel, érintetlen esőerdőkkel és változatos élővilággal csábítja turisták ezreit.

11 őshonos állat Costa Ricán - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Ricán több mint 500 000 állat- és növényfaj él, így a világ 20 leggazdagabb élővilággal rendelkező országának egyike. Ismerje meg Ön is a természet csodáit!

Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Az ananász- és kávéültetvények, a csokoládétúrák felejthetetlen élményekkel csalogatják azokat, akik szeretnék megismerni az ország virágzó kultúrájának és gazdaságának alappilléreit.

8 kuriózum a csodás Costa Ricá-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Vajon vulkánból vagy nemzeti parkból van több Costa Ricán? Kik azok a Ticók? És azt tudja-e, hogy mi a sziget nemzeti madara? Kattintson és tudjon meg többet erről a csodálatos, boldog országról!

Fenntartható turizmus Costa Ricán - OTP Travel Utazási Iroda
Egy műanyagmentes ország példa értékű törekvései.

Costa Rica: egy rendkívüli ország - OTP Travel Utazási Iroda
Pura Vida: utazás másképp, avagy megélni a hétköznapok pillanatait a csodálatos Costa Ricán. Így tud most elutazni, ha Costa Ricára vágyik!

Dominikai Köztársaság - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság az állatok és a természet szerelmeseinek mekkája is. Több mint 7500 állatfaj él az ország egész területén.

Kubai kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság a Karib-térség egyik legsokoldalúbb országa. Buja trópusi erdők, hegyek, tiszta vizű patakok és csodálatos vízesések csábítják felfedezésre az utazót.

Kubai kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba közkedvelt célpont, különleges koktélok, sok zene és tánc - többnyire ezek jutnak elsőre eszünkbe erről a különleges kalandokat kínáló országról.

8 érdekes és kevéssé ismert tény Kubáról - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba híres klasszikus autóiról, tengerpartjairól, zenéjéről és szivarjáról, de a következő tényeket kevesen ismerik.

Costa Rica kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica bővelkedik a természeti kincsekben - és ez igaz az itt termő, egzotikus gyümölcsökre is.

10 érdekesség Costa Ricáról - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg jobban Costa Ricát!

Kapcsolódó ajánlatok:


HOLIDAY INN RESORT ARUBA****

Aruba
470 000 Ft/fő -től

BUCUTI & TARA BEACH RESORT****+

Aruba
750 000 Ft/fő -től

BARCELO ARUBA****

Aruba
760 000 Ft/fő -től

THE RITZ-CARLTON*****

Aruba
1 400 000 Ft/fő -től