Élmények a világ körül

Keresés

Aruba: várja Önt a boldog sziget!

Aruba: várja Önt a boldog sziget! - OTP Travel Utazási Iroda
A kicsiny karibi sziget nagyszerű élményekkel csábítja a púderhomokú strandok, a ragyogó szállodák és az érintetlen természeti szépségek rajongóit. Így tud most elutazni Arubára!

Aruba: várja Önt a boldog sziget!

„One Happy Island”, vagyis „Egy Boldog Sziget” – ahogyan az arubaiak nevezik hazájukat. A csábító mondat gyakran szerepel a vakítóan fehér homokú tengerpartokat ábrázoló arubai plakátokon, melyek egy csöppet sem túloznak. Aruba egy egész éves úti cél rengeteg napsütéssel és élménnyel, ahol minden adott egy karibi álomnyaraláshoz! Így tud most elutazni, ha Arubára vágyik!
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda
Arubára jelenleg a KLM légitársaság járataival egy átszállással lehet eljutni a legkényelmesebben. A szállodák szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett várják ismét az utazókat.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Magyar állampolgárok számára Magyarországról Arubára az alábbi, jelenleg érvényben lévő feltételek mellett lehetséges a beutazás:

Az elutazás előtt

 
• Az országba való belépéshez az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszt szükséges minden 14 év feletti utazó számára.

• Minden Arubára utazó turistának az elutazást megelőző 72 órában egy online angol nyelvű egészségügyi nyilatkozatot kell elektronikus úton feltöltenie a negatív teszteredménnyel együtt, amelyre a belépéshez szükséges utazási engedélyt (ED Card) megkapja a megadott e-mail címre.

• Minden Arubára érkező turista részére kötelező egy korlátozott fedezettel rendelkező, helyi COVID-19 biztosítás megkötése, melyet az online egészségügyi regisztráció alkalmával szükséges megkötni és kártyával kifizetni. Mindazonáltal az utazás előtt feltétlenül javasolt útlemondási biztosítás, valamint a legmagasabb kategóriájú hazai utasbiztosítás megkötése is!
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

A megérkezéskor

 
• Minden érkező utas részére kötelező a maszk viselése, a fizikai távolságtartás és a kéz fertőtlenítése az érkezési csarnok bejáratánál.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Hazautazáskor és Budapestre érkezéskor

 
• A légitársaság az Amszterdamba érkezéshez képest 72 óránál nem régebben kiállított negatív COVID-19 PCR teszthez köti az utazást.

• Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a magyar jogszabályok érvényesek: 2021. április 29-től az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvány és érvényes személyazonosító igazolvány birtokában a magyar állampolgárok korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére. Védettségi igazolvány hiányában továbbra is 10 napos karanténkötelezettség van érvényben, mely 2 negatív COVID-19 PCR teszttel váltható ki.

A beutazási szabályok az aktuális járványügyi helyzettől függően változhatnak! Bővebb információ weboldalunkon olvasható.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Egészségügyi és biztonsági intézkedések az arubai tartózkodás alatt

Kötelező a szájat és orrot takaró maszk viselése a repülőtéren, a tömegközlekedési eszközökön, a bevásárlóközpontokban, az egészségügyi intézményekben (stb). A távolságtartás (2 m) strandon, medencénél szintén kötelező. Aruba teljes területén kijárási tilalom van érvényben este 10 óra és hajnali 5 óra között. Az üdülőszállodákban este 9 órakor bezár a kaszinó. A bárok és klubok bizonytalan ideig zárva tartanak. Az éttermekben az asztaloknál zárt helyen 4 személy, nyitott helyen 6 személy ülhet, 10 főnél több személy nem tartózkodhat egyszerre egy helyen.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Aruba: látnivalók dióhéjban

A mókás nevű ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao) első tagja Venezuela partjaitól 29 km-re északra fekszik és a Holland Királyság önálló autonóm tagja. Száraz klímája egyedülálló a Karib-térségben, trópusi dzsungel helyett itt göcsörtös törzsű Divi Divi fák és hatalmasra nőtt kaktuszok díszítik a kopár tájat. A csupán 36 km hosszú és alig 11 km széles sziget szeles, sziklák szabdalta északi partvidékére zsúfolódtak a legszebb természeti látnivalók, melyek remek dzsipes vagy ATV kirándulásokkal, vagy romantikus lovaglással is felfedezhetők.
Itt található a híres tenger vájta természetes híd, valamint a sziget 20%-át kitevő Arikok Nemzeti Park is. A mesés szépségű északnyugati part hófehér homokú strandjain, Palm Beach-en és Eagle Beach-en egymás után sorakoznak Aruba fantasztikus szállodái. A takaros és csinos főváros, Oranjestad pasztellszínű „kontyos” házikóival olyan, akár egy karibi hangulatú mini-Amszterdam.
Ha netán valaki megunná a szállodák nyújtotta kényeztetést, itt kellemesen bóklászhat a patyolattiszta utcák, makulátlanra festett házikók között, elcsábulva a megannyi elegáns üzlet kínálatának.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Az inka Szent völgy legszebb települései II. - OTP Travel Utazási Iroda
Cikksorozatunk második részében ismét elmerülhetünk Peru egyik legszebb és leglátványosabb régiójába.

Peru, a gasztro-meglepetés II. - OTP Travel Utazási Iroda
Lima Latin-Amerika gasztronómiai fővárosa, az autentikus piacoktól a Michelin-csillagos éttermekig fantasztikus étkezési lehetőségekkel. 

Peru, a gasztro-meglepetés I. - OTP Travel Utazási Iroda
Merüljünk el az andoki konyhaművészet titkaiban és Arequipa vidéki ízeiben!

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák szent völgye egy szűk hasadékban kígyózik az Urubamba folyó mentén. A központja Urubamba városa, a fő látványossága pedig a hihetetlen táj és a szédítő hegyek.

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A 3800 méteres tengerszint feletti magasságával a Titicaca-tó a világ legmagasabb fekvő hajózható vize. Emellett Dél-Amerika legnagyobb tava is, a maga 8372 négyzetkilométeres területével.

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Peruban június 24-én ünneplik az inka Napfesztivált az Inti Raymi-t, mely a napisten, Inti előtt tiszteleg. Napjainkban a fesztivál helyi és nemzetközi látogatók ezreit vonzza az ősi inka fővárosba Cuscóba.

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák elveszett városának felfedezése kalandregénybe illő fordulatokban bővelkedett.

10 érdekesség a Machu Picchuról - OTP Travel Utazási Iroda
A Machu Picchu a leglátogatottabb turisztikai célpont Peruban. A különleges helyet rengeteg legenda övezi, összegyűjtöttük a legérdekesebbeket.

Peru megfejtetlen titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A perui táj valóban festővászonra kívánkozik: az Andok itt a legcsodálatosabb.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul Floreana rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Keressük fel a sziget legszebb helyeit!

Galápagos világa: Isabela-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A csikóhal alakú Isabela-sziget a sziget a legnagyobb az összes közül. Gazdag állatvilága semmihez sem hasonlítható!

Jamaica | Port Royal, a kalózváros | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai Port Royal egykoron a "világ legvadabb városaként" tartották számon. Kalózok, bűnözök és rabszolgák éltek itt elképesztő gazdagságban.

Jamaicai csemegék | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány specialitást, amelyeket Jamaicán járva mindenképpen meg kell kóstolni.

Jamaica | Bob Marley Múzeum | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Bob Marley Múzeum Kingston egyik attrakciója, egy csepp hamisítatlan Jamaica, amit mindenkinek látnia kell.

Jamaica legszebb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket!

Kapcsolódó ajánlatok:


HOLIDAY INN RESORT ARUBA****

Aruba
649 000 Ft-tól/fő

BUCUTI & TARA BEACH RESORT****+

Aruba
929 000 Ft-tól/fő

BARCELO ARUBA****

Aruba
939 000 Ft-tól/fő

THE RITZ-CARLTON*****

Aruba
1 599 000 Ft-tól/fő