Élmények a világ körül

Keresés

Aruba: várja Önt a boldog sziget!

Aruba: várja Önt a boldog sziget! - OTP Travel Utazási Iroda
A kicsiny karibi sziget nagyszerű élményekkel csábítja a púderhomokú strandok, a ragyogó szállodák és az érintetlen természeti szépségek rajongóit. Így tud most elutazni Arubára!

Aruba: várja Önt a boldog sziget!

„One Happy Island”, vagyis „Egy Boldog Sziget” – ahogyan az arubaiak nevezik hazájukat. A csábító mondat gyakran szerepel a vakítóan fehér homokú tengerpartokat ábrázoló arubai plakátokon, melyek egy csöppet sem túloznak. Aruba egy egész éves úti cél rengeteg napsütéssel és élménnyel, ahol minden adott egy karibi álomnyaraláshoz! Így tud most elutazni, ha Arubára vágyik!
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda
Arubára jelenleg a KLM légitársaság járataival egy átszállással lehet eljutni a legkényelmesebben. A szállodák szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett várják ismét az utazókat.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Magyar állampolgárok számára Magyarországról Arubára az alábbi, jelenleg érvényben lévő feltételek mellett lehetséges a beutazás:

Az elutazás előtt

 
• Az országba való belépéshez az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszt szükséges minden 14 év feletti utazó számára.

• Minden Arubára utazó turistának az elutazást megelőző 72 órában egy online angol nyelvű egészségügyi nyilatkozatot kell elektronikus úton feltöltenie a negatív teszteredménnyel együtt, amelyre a belépéshez szükséges utazási engedélyt (ED Card) megkapja a megadott e-mail címre.

• Minden Arubára érkező turista részére kötelező egy korlátozott fedezettel rendelkező, helyi COVID-19 biztosítás megkötése, melyet az online egészségügyi regisztráció alkalmával szükséges megkötni és kártyával kifizetni. Mindazonáltal az utazás előtt feltétlenül javasolt útlemondási biztosítás, valamint a legmagasabb kategóriájú hazai utasbiztosítás megkötése is!
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

A megérkezéskor

 
• Minden érkező utas részére kötelező a maszk viselése, a fizikai távolságtartás és a kéz fertőtlenítése az érkezési csarnok bejáratánál.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Hazautazáskor és Budapestre érkezéskor

 
• A légitársaság az Amszterdamba érkezéshez képest 72 óránál nem régebben kiállított negatív COVID-19 PCR teszthez köti az utazást.

• Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a magyar jogszabályok érvényesek: 2021. április 29-től az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvány és érvényes személyazonosító igazolvány birtokában a magyar állampolgárok korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére. Védettségi igazolvány hiányában továbbra is 10 napos karanténkötelezettség van érvényben, mely 2 negatív COVID-19 PCR teszttel váltható ki.

A beutazási szabályok az aktuális járványügyi helyzettől függően változhatnak! Bővebb információ weboldalunkon olvasható.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Egészségügyi és biztonsági intézkedések az arubai tartózkodás alatt

Kötelező a szájat és orrot takaró maszk viselése a repülőtéren, a tömegközlekedési eszközökön, a bevásárlóközpontokban, az egészségügyi intézményekben (stb). A távolságtartás (2 m) strandon, medencénél szintén kötelező. Aruba teljes területén kijárási tilalom van érvényben este 10 óra és hajnali 5 óra között. Az üdülőszállodákban este 9 órakor bezár a kaszinó. A bárok és klubok bizonytalan ideig zárva tartanak. Az éttermekben az asztaloknál zárt helyen 4 személy, nyitott helyen 6 személy ülhet, 10 főnél több személy nem tartózkodhat egyszerre egy helyen.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Aruba: látnivalók dióhéjban

A mókás nevű ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao) első tagja Venezuela partjaitól 29 km-re északra fekszik és a Holland Királyság önálló autonóm tagja. Száraz klímája egyedülálló a Karib-térségben, trópusi dzsungel helyett itt göcsörtös törzsű Divi Divi fák és hatalmasra nőtt kaktuszok díszítik a kopár tájat. A csupán 36 km hosszú és alig 11 km széles sziget szeles, sziklák szabdalta északi partvidékére zsúfolódtak a legszebb természeti látnivalók, melyek remek dzsipes vagy ATV kirándulásokkal, vagy romantikus lovaglással is felfedezhetők.
Itt található a híres tenger vájta természetes híd, valamint a sziget 20%-át kitevő Arikok Nemzeti Park is. A mesés szépségű északnyugati part hófehér homokú strandjain, Palm Beach-en és Eagle Beach-en egymás után sorakoznak Aruba fantasztikus szállodái. A takaros és csinos főváros, Oranjestad pasztellszínű „kontyos” házikóival olyan, akár egy karibi hangulatú mini-Amszterdam.
Ha netán valaki megunná a szállodák nyújtotta kényeztetést, itt kellemesen bóklászhat a patyolattiszta utcák, makulátlanra festett házikók között, elcsábulva a megannyi elegáns üzlet kínálatának.
 
Aruba: várja Önt a boldog sziget! | - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kubai utazás - Kuba 5 arca - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba az az úti cél, melyet egyszer az életben látni kell!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Brazília élővilága rendkívül sokszínű, számos közülük csak itt található meg egész Földünkön. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

A Dominikai Köztársaság csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaságban a puha, fehér homokos álomstrandok mellett rengeteg kulturális és természeti kincset is találunk. Tartson velünk és ismerje meg közelebbről a trópusi paradicsomot!

Dominikai Köztársaság - Az életre kelt karibi álom - OTP TRAVEL utazási iroda
A Dominikai Köztársaság egyik legszebb tengerpartján, Punta Canán a helye! Tudja meg miért érdemes Dominikára utazni!

Dominikai Köztársaság - Karibi kikapcsolódás a köbön - OTP TRAVEL utazási iroda
A Dominikai Köztársaság nem okoz csalódást!

Argentin tangó - OTP Travel Utazási Iroda
A tangó Buenos Airesben nem tánc, hanem életstílus és az emberek mindennapjainak része. A tangó egyet jelent az érzékiséggel és a szenvedéllyel, kevés ennél beszédesebb táncfajta létezik.

Pura vida, Costa Rica - OTP Travel Utazási Iroda
Tenger és dzsungel, egzotikus állatok és növények, ez Costa Rica legnagyobb vonzereje. Itt hírből sem ismerik a rohanást.

Közép-amerikai kedvencek – Costa Rica és Salvador - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica és Salvador: két lenyűgöző, felfedezésre váró ország.

Brazíliaváros, a hatvan éves főváros - OTP Travel Utazási Iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.

Kapcsolódó ajánlatok:


HOLIDAY INN RESORT ARUBA****

Aruba
799 000 Ft-tól/fő

BARCELO ARUBA****

Aruba
1 109 000 Ft-tól/fő

BUCUTI & TARA BEACH RESORT****+

Aruba
1 199 000 Ft-tól/fő

THE RITZ-CARLTON*****

Aruba
1 889 000 Ft-tól/fő