Élmények a világ körül

Keresés

Kedvencünk: a Dominikai Köztársaság

Kedvencünk: a Dominikai Köztársaság - OTP Travel Utazási Iroda
A végtelen, hófehér homokú, pálmafákkal szegélyezett strandok otthona. Így tud most elutazni, ha a karibi nyaralóhelyre vágyik!

Kedvencünk: a Dominikai Köztársaság

Véget nem érő, hófehér homokú strandok, lágy szellőben hajladozó pálmafák, kényeztető all inclusive szállodák: a dominikai vakáció kellékei. Így tud most elutazni, ha a karibi nyaralóhelyre vágyik!
 
Kedvencünk: a Dominikai Köztársaság | - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaságba több légitársaság járatai is közlekednek, a kitűnő színvonalú szállodák szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett várják ismét vendégeiket.
Magyar állampolgárok számára Magyarországról a Dominikai Köztársaságba az alábbi, jelenleg érvényben lévő feltételek mellett lehetséges a beutazás:

Az elutazás előtt

 
• Az országba való belépéshez nincs szükség COVID-19 PCR tesztre. A Dominikai Köztársaságba közlekedő légitársaságok az indulást megelőző 72-96 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszthez, valamint sebészeti, vagy FFP2-es maszk viseléséhez köthetik az utazást.

• Az utazóknak az indulást megelőző 72 órában egy online angol nyelvű egészségügyi nyilatkozatot (E-Ticket) kell elektronikus úton feltölteniük, mely a belépéshez szükséges.

• Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás megkötése feltétlenül javasolt! A március 31-e előtt utazók számára ingyenes, korlátozott fedezettel rendelkező biztosítást ad a Dominikai Köztársaság kormánya.
 
Kedvencünk: a Dominikai Köztársaság | - OTP Travel Utazási Iroda

A megérkezéskor

 
• Minden érkező utas lázmérő kapun kel át. A repülőtéren egészségügyi ellenőrzés történik és az utasokat szúrópróba-szerűen PCR teszttel szűrik. Az angol nyelvű, hivatalos védettségi igazolvány megléte mentesít a repülőtéri PCR teszt alól. A COVID-19 szimptómákkal bíró utasokat elkülönítik. A fertőzött, de tünetmentes utasokra 14 napos karantén vár.
 
Kedvencünk: a Dominikai Köztársaság | - OTP Travel Utazási Iroda

Hazautazáskor és Budapestre érkezéskor

 
• A Dominikai Köztársaságba közlekedő légitársaságok az indulást megelőző 72-96 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszthez, valamint sebészeti, vagy FFP2-es maszk viseléséhez köthetik az utazást.

• A hazautazást megelőző 72 órában ismét kötelező kitölteni és elektronikus úton feltölteni az on-line egészségügyi nyilatkozatot (E-Ticket).

• Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a magyar jogszabályok érvényesek: 2021. április 29-től az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvány és érvényes személyazonosító igazolvány birtokában a magyar állampolgárok korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére. Védettségi igazolvány hiányában továbbra is 10 napos karanténkötelezettség van érvényben, mely 2 negatív COVID-19 PCR teszttel váltható ki.

A beutazási szabályok az aktuális járványügyi helyzettől függően változhatnak!
Bővebb információ itt olvasható.

 
Kedvencünk: a Dominikai Köztársaság | - OTP Travel Utazási Iroda

Egészségügyi és biztonsági intézkedések a dominikai tartózkodás alatt

Maszk viselése kötelező a repülőtéren, tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóközpontokban, egészségügyi intézményekben. A strandokon és medencéknél a megfelelő távolság betartása szükséges.
Punta Cana városában kijárási tilalom van érvényben hétköznap este 21.00 órától másnap 5.00 óráig, hétvégén délután 19.00 órától hajnal 5.00 óráig. A resort hotelekben lakó vendégeket ez annyiban érinti, hogy a fakultatív programok foglalásánál figyelni kell az időpontokat és betartani a tilalmat.
 
Kedvencünk: a Dominikai Köztársaság | - OTP Travel Utazási Iroda

6 kihagyhatatlan hely Dominikán

A karibi szigetországban minden megtalálható egy helyen, amire csak egy aktív vakációt kereső utazó vágyhat! A világszép strandok, a nagyszerű hotelek, a lehengerlő természet és a színes kultúra ellenálhatatlan karibi koktélt kínál.


Punta Cana, a strandok királynője

A Dominikai Köztársaság keleti részén fekvő Punta Cana csodás, 50 km hosszú púder-homokú strandjai karibi viszonylatban is a legszebbek közé tartoznak. Fürdőzés, búvárkodás, édes semmit tevés vár itt az utazókra a luxus szállodák teljes körű kényeztetésében.


Cap Cana, a luxusnyaralóhely

Punta Cana-tól délre, Cap Cana a világsztárok vakációjának élményeit adja. Kikötőjében néha látható egy-két híresség tekintélyt parancsoló jachtja is. Úszás, vitorlázás, horgászás, vízisportok teszik teljessé az itt eltöltött napokat.


Santo Domingo, a főváros

Santo Domingo, a spanyol gyarmati uralom első székhelye olyan ritka látnivalókat rejt, mint a koloniális épületekkel és lovaskocsiktól kopogó, ódon macskaköves utcákkal behálózott óváros, a Zona Colonia , valami az Újvilág első egyeteme, kórháza és katedrálisa. Kihagyhatatlan élmény!


Samana, a rejtőzködő gyöngyszem

A Punta Canától légvonalban 120 km-re északra lévő vadregényes félszigeten hihetetlen tájak, színes kis dominikai települések, vad trópusi erdők, apró halászfalvak, élénk piacok mutatják meg Dominika autentikus arcát.


Bacardi-sziget

A Samana déli partjaitól 5 km-re fekvő Cayo Levantadót nevezik Bacardi-szigetnek is, mivel számos Bacardi-reklám forgatási helyszíne volt a paradicsomi hely. Az apró szigeten leginkább úszással, napozással, kajakozással, vagy tengeri herkentyűk falatozásával érdemes elütni az időt.


Saona szigete

Saona az egyik legnépszerűbb kirándulóhely, érintetlen szépségével a lakatlan szigetek hangulatát kelti. Lehet itt lubickolni a hihetetlenül átlátszó tengerben, vagy langusztát kóstolni a pálmafák árnyékában.

Kapcsolódó inspirációk:Dominika sava borsa - OTP Travel Utazási Iroda
Cikkünkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb ételeket, hogy már rutinosan válogathassunk a menüből, ha ide látogatunk.

Dominikai Köztársaság - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság az állatok és a természet szerelmeseinek mekkája is. Több mint 7500 állatfaj él az ország egész területén.

Kubai kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság a Karib-térség egyik legsokoldalúbb országa. Buja trópusi erdők, hegyek, tiszta vizű patakok és csodálatos vízesések csábítják felfedezésre az utazót.

10 érdekesség a Dominikai Köztársaságról - OTP Travel Utazási Iroda
Gazdag történelmével, élővilágával és kultúrájával számtalan különlegességet tartogat, amiért megéri utazási bakancslistánk élére tűzni.

Dominikai Köztársaság - karibi kikapcsolódás - OTP TRAVEL utazási iroda
A Dominikai Köztársaság nem okoz csalódást!

Dominikai Köztársaság - Az életre kelt karibi álom
Dominikai Köztársaság - Punta Cana

Kapcsolódó ajánlatok:


BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
499 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND BAVARO*****

Dominikai Köztársaság
499 000 Ft-tól/fő

RIU BAMBU*****

Dominikai Köztársaság
649 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
699 000 Ft-tól/fő

MELIA CARIBE BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
729 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE LUXURY AMBAR*****

Dominikai Köztársaság
799 000 Ft-tól/fő

MELIA PUNTA CANA BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
819 000 Ft-tól/fő

PARADISUS PALMA REAL*****

Dominikai Köztársaság
977 000 Ft-tól/fő

SECRETS CAP CANA RESORT & SPA*****

Dominikai Köztársaság
1 100 000 Ft-tól/fő

HARD ROCK HOTEL & CASINO PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 239 000 Ft-tól/fő

HYATT ZIVA CAP CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 379 000 Ft-tól/fő

ZOETRY AQUA PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 429 000 Ft-tól/fő