Élmények a világ körül

Keresés
 
Dél-Amerika leghosszabb országa megannyi természeti szépséggel csalogat.

Chile

Úti célok Chilében

Chile Dél-Amerika "gyomrától a lábáig" húzódik, s ezen a hosszú, ám keskeny területen a világ legszárazabb sivatagjától a hatalmas déli gleccserföldekig rengeteg természeti szépséggel csalogat. A 4300 km hosszúságú, ám átlagosan  csupán 180 km széles országban változatos tájak bontakoznak ki: kiszáradt dűnék, termékeny völgyek, vulkánok, vad erdőségek, hatalmas gleccserek és fjordok színesítik a gyönyörű országot. Az utazásra ajánlott időszak: Patagónia decembertől februárig a legszebb, a strandok pedig december végétől januárig a legnépesebbek, így időjárás szempontjából a nyári időszak a legkellemesebb, ha Chilébe indulunk. Santiago meglátogatására a szeptember, október, illetve az április is ideális.
A repülési idő Santiagóba kb. 19 óra átszállási idő nélkül.
Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Fontos információk

 • Vízum

  Chile

  Főváros és legnagyobb város: Santiago
  Nyelv: spanyol
  Vallás: római katolikus (55%), névleges keresztény (24%), protestáns 9%)
  Államforma: elnöki köztársaság
  Terület: 756 950 km2
  Népesség: 19 500 000 fő (2022-es adat)
  Népsűrűség: 26 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 15091.5 (2019-es adat)
  Hivatalos pénznem: chilei peso
  Időeltérés: -4 óra (CLT), UTC -4
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 220V
  Csatlakozó és aljzat: C, L
  Országhívószám: +56
  Internet TLD: .cl

  Vízum turista célú beutazás esetén: A beutazáskor még legalább hat hónapig érvényes magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár legfeljebb 90 nap időtartamra turizmus vagy üzleti tárgyalás céljából vízummentesen utazhat be Chilébe. Minden beutazó belépéskor kap egy számlára hasonlító PDI statisztikai adatlapot, amit szállodai becsekkoláskor az ÁFA mentes fizetéshez és kiutazáskor kötelező bemutatni.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok

  A chilei járványhelyzetet az illetékes chilei hatóságok három válságfokozatra osztották, amelyek mind az országba való be- és kiutazást, mind a Chilén belüli mozgást érintik. Chile jelenleg a legalacsonyabb, 1. riasztási fokozatban van. Ez azt jelenti, hogy a be- és kilépés korlátozások nélkül és a szabályos előírásoknak megfelelően lehetséges. A Chilében tartózkodási engedéllyel nem rendelkező külföldiek a koronavírus elleni oltásaik felvétele szerinti állam által kiállított oltási igazolás, valamint személyazonosító okmányuk (útlevelük) bemutatása mellett léphetnek be Chilébe. (Az utazást megelőzően javasoljuk a chilei hatóságok által ismert, QR kódot tartalmazó EU-s COVID igazolványok kiváltását minden felvett vakcinához.) Oltatlan személyek a Chilébe való elindulást megelőző 48 órán belül elvégzett SARS-CoV-2 PCR teszt negatív eredményét igazoló spanyol vagy angol nyelvű okirat birtokában utazhatnak be az országba. A beutazáshoz kapcsolódóan nem áll fenn karanténkötelezettség.
   
 • Biztonság

  A Chilei Köztársaság biztonsági besorolása a III-as és II-es biztonsági besorolási kategória, azaz biztonságos ország, fokozott biztonsági kockázattal látogatható térséggel. Az ország belpolitikai helyzete stabil. Az időközönként előforduló utcai demonstrációk, sztrájkok, diáktüntetések a santiagói belváros kivételével a turisták által frekventált helyszíneket többnyire nem érintik. Biobío, La Araucanía, Los Ríos, illetve Los Lagos régiók mapuche közösségek által lakott területein (a fővárostól kb. 500-900 km-re délre) feszült a biztonsági helyzet. Radikális csoportok szinte napi rendszerességgel követnek el erőszakos cselekményeket ipari és mezőgazdasági létesítmények, a közlekedési infrastruktúra, a kormányzati szervek és a biztonsági erők ellen, valamint számos esetben házakat, templomokat és iskolákat gyújtanak fel. Az erőszakos cselekmények az említett régiókba utazó turisták számára is biztonsági kockázatot jelenthetnek. A térségbe utazók számára javasoljuk, hogy kísérjék figyelemmel az aktuális biztonsági helyzetet a helyi médiából. Kerüljék el a tömeges demonstrációk helyszíneit, sötétedés után ne utazzanak közúton, valamint kövessék a helyi biztonsági erők útmutatásait.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az egészségügyi helyzet európai mércével is jónak mondható, a Chilébe utazóknak nincs szükségük védőoltásra, vagy más különleges óvintézkedésekre. Ezzel együtt a csapvíz és az utcai árusok által kínált élelmiszer fogyasztása nem ajánlott. Az országban az A (H1N1) vírus (sertésinfluenza) előfordulásával kapcsolatban az alábbi honlapon tájékozódhatnak: www.minsal.cl
 
 • Tudnivalók Chiléről:

  Pénznem (HUF váltással): Chilei Peso (CLP), 1 HUF = kb. 2,23 CLP

  Időjárás: Santiagoban és tágabb környékén klimatikus nehézségektől nem kell tartani. Ugyanakkor az északi sivatagos és a déli jeges területeken, az Andokban, valamint a Chiléhez tartozó csendes-óceáni Húsvét-szigeten a hazaitól lényegesen eltérő időjárási viszonyokra kell felkészülni. A főváros mikroklímáját erősen befolyásolja a rendkívül magas légszennyezettség. Általánosan érvényes az ország egészére, hogy az igen erős UV sugárzás miatt sötét napszemüveg és magas fényvédő faktorú krémek, valamint kalap használata még viszonylag hűvös, borús idő esetén is nagyon ajánlott.

  Biztosítás: Chilében az orvosi és kórházi ellátás rendkívül költséges és a gyógyszerek is drágák. Utazás előtt mindenképpen ajánlatos egy nemzetközileg ismert biztosítónál mindenre kiterjedő utas és balesetbiztosítást kötni, a chilei kórházak sürgősségi esetekben is csak olyan külföldit részesítenek ellátásban, aki érvényes biztosítással rendelkezik. Ennek hiányában csak megfelelő biztosíték (pl. néhány ezer USD letétbe helyezése) mellett nyújtanak segítséget.

  Közlekedés: Chile fejlett, egyre bővülő úthálózattal, sűrűn üzemelő belföldi légi járatokkal rendelkezik, a közlekedés biztonságosnak mondható. Santiagoban és más városokban is nyugodtan használhatók a tömegközlekedési eszközök és az elfogadható áron szállító taxik. Az autóbérlésnél a cégek általában nem kérik, de baleset esetén a chilei hatóságok csak a nemzetközi jogosítványt fogadják el.
 • Térkép

Inspirációk

Bejártuk Chile legszebb vidékeit - OTP Travel Utazási Iroda
A 6000 km hosszú Csendes-óceáni partvonallal az egyik oldalon és a fenséges Andokkal a másik oldalon Chile egy hosszan elnyúló ország, amely számos különböző éghajlatú területet foglal magába.

Chile a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Chile fővárosa és egyben legnagyobb városa Santiago. Nemzeti nyelve a spanyol, hivatalos pénzneme a peso. Ismerje meg velünk ezt a különleges országot ön is a tények tükrében.

Chile szíve: Santiago de Chile - OTP Travel Utazási Iroda
Santiago de Chilét a spanyolok alapították 1541-ben, és a gyarmati idők óta Chile fővárosa. A több mint hatmillió lakosú település épületeiben még ma is fellelhetőek a spanyol örökség nyomai.

A chilei Húsvét-sziget titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Chile államhoz tartozik, a Húsvét-sziget a Csendes-óceán szívében bújik meg. A helyiek nyelvén a világ köldökének nevezett szigetet sokan a bolygó egyik legfélreesőbb helyének tartják.

Chile csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Chile különleges attrakciót bemutató sorozatunk újabb darabjában természeti és kulturális kincseket is igyekszünk bemutatni. Tartsanak velünk a különleges chilei kalandban!

Chile legjava - OTP Travel Utazási Iroda
Chile, a Dél-Amerika partjainál kígyózó keskeny ország a kontinens egyik legváltozatosabb területe. Fedezze fel velünk ezt a különleges világot!

Világvége és Ushuaia - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!