Élmények a világ körül

Keresés
 
Ismerje meg Antigua és Barbudát!

Antigua és Barbuda

Úti célok Antigua és Barbudán

Antigua és Barbuda parányi, független közép-amerikai szigetország a Szélcsendes-szigetek középső részén, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál. Antiguát Kolumbusz Kristóf fedezte fel és nevezte el, északi része erősen feldarabolt mészkőtábla, déli része egy lepusztult vulkán maradványa. 1784-ben Nelson Admirális kedvező széljárása miatt itt alapította meg Nagy-Britannia legfontosabb karibi támaszpontját.

Ma a kiterjedt, kanyargós tengerpart, ami a kívülállók számára megnehezítette a navigációt, a gyalogtúrázók és természetbarátok számára rejteget elzárt, lágy homokú partokat. A korallzátonyok, amik hajdanán a portyázó ellenséges hajók veszedelmes ellenségei voltak, napjainkban mind a könnyű, mind pedig a nehézbúvárokat vonzák a világ minden pontjáról.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/antigua-es-barbuda


Fontos információk

 • Vízum

  Antigua és Barbuda

  Főváros és legnagyobb város: Saint John's
  Nyelv: angol
  Vallás: keresztény
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 440km2
  Népesség: 91 295 (2014-es becslés)
  Népsűrűség: 186/km2
  Egy főre jutó GDP: $13 428 (2012-es becslés)
  Hivatalos pénznem: kelet karibi dollár (XCD)
  Időeltérés: -5 óra (AST, UTC-4)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +1-268
  Internet TLD: .ag

  Magyar állampolgároknak nincs szükségük turista, illetve üzleti vízumra, az országban maximum 180 napig tartózkodhatnak vízummentesen.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Bár a beutazások általában problémamentesek, az országban - még a szállodák és turisztikai célpontok körzetében is - előfordulnak erőszakos bűncselekmények.
  A turisták kellő óvatossággal kell, hogy eljárjanak. Nem ajánlatos a tengerparton sötétedés után sétálni, s lehetőség szerint kerülni kell az olyan távolabbi tengerpartokat, mint a Pigeon Point. Ugyancsak gyakoriak az utcai lopások, illetve az utcán történő fegyveres támadások.

  Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy értékeikre, hivatalos okmányaikra (útlevél) kiemelt figyelmet fordítsanak. Az okmányokról érdemes fénymásolatot készíteni!

  Az igazságszolgáltatás bürokratikus. Az elmúlt időszakban a kormány intézkedéseket foganatosított a korrupció megfékezése érdekében, s jelentős mértékben megnövelte a rendőri erők létszámát.

  Amennyiben egy külföldi állampolgár törvénysértést követ el az országban, kiutasítással, letartóztatással, illetve börtönbüntetéssel kell szembesülnie.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az országnak jól képzett orvosai vannak, ennek ellenére egy állami és két magánkórházban látnak el betegeket. Ajánlatos a Mount St. John kórház szolgáltatásait igénybe venni (címe: St. John’s, Hospital Road. Telefonszáma: (268) 462-0251).

  Érdemes utazás előtt tájékozódni a biztosító társaságoknál az esetleges balesetek, megbetegedések költségeinek térítési metódusáról.

  Antigua és Barbuda területén nem biztonságos csapvizet fogyasztani, inkább a boltokban kapható ásványvizek fogyasztása ajánlatos.
   
 • Tudnivalók Antigua és Barbudáról

  Pénzváltás: Legálisan pénzt lehet váltani a hotelek váltóhelyiségeiben, valamint az utcákon található hivatalos váltóirodákban.

  Hurrikánok: A hurrikánok jellemzően a júniustól novemberig terjedő időszakban alakulnak ki a karibi térségben. Kiutazás előtt célszerű érdeklődni a természeti katasztrófák kialakulásának lehetőségéről. Az amerikai National Hurricane Center honlapja naprakész információkat közöl a térségről.

  Körültekintőnek kell lenni a látogatóknak akkor, amikor taxi szolgáltatást vesznek igénybe. Meg kell győződniük arról, hogy a gépkocsivezető valóban taxisofőr, s tagja valamelyik hivatalos taxis társaságnak. Az engedély nélküli - magukat taxisofőröknek valló - gépkocsivezetők az előzetesen kialkudott ár ellenére több esetben többletpénzt követelnek a turistáktól.

  Az autóbuszok és a tehergépkocsik legtöbbször túlzsúfoltak, ezért turisták számára nem ajánlatos ezek igénybe vétele. Az országban a brit közlekedési rendszabályok vannak érvényben. Ha valaki személygépkocsit bérel, kellően körültekintőnek kell lennie, mert a helyi lakosok gyakran nem tartják be a közlekedési rendszabályokat. Viszonylag kevés a közlekedési rendőr az utakon.
   
 • Térkép

Inspirációk

Mesélő épületek Havannában | OTP Travel utazási iroda
Kubában az építészeti stílusok vibrálóan színes kavalkádja jelenik meg. Tudjon meg többet arról, milyen építészeti jegyek hatottak Havanna gyönyörű lakóházaira és híres épületeire!

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

A kubai zene nyomában | OTP Travel utazási iroda
A zene a kubai mindennapok lüktető ütőere. Ismerje meg izgalmas gyökereit!

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kubai utazás - Kuba 5 arca - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba az az úti cél, melyet egyszer az életben látni kell!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!