Élmények a világ körül

 
Ismerje meg Antigua és Barbudát!

Antigua és Barbuda

Úti célok Antigua és Barbudán

Antigua és Barbuda parányi, független közép-amerikai szigetország a Szélcsendes-szigetek középső részén, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál. Antiguát Kolumbusz Kristóf fedezte fel és nevezte el, északi része erősen feldarabolt mészkőtábla, déli része egy lepusztult vulkán maradványa. 1784-ben Nelson Admirális kedvező széljárása miatt itt alapította meg Nagy-Britannia legfontosabb karibi támaszpontját.

Ma a kiterjedt, kanyargós tengerpart, ami a kívülállók számára megnehezítette a navigációt, a gyalogtúrázók és természetbarátok számára rejteget elzárt, lágy homokú partokat. A korallzátonyok, amik hajdanán a portyázó ellenséges hajók veszedelmes ellenségei voltak, napjainkban mind a könnyű, mind pedig a nehézbúvárokat vonzák a világ minden pontjáról.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


Fontos információk

 • Vízum

  Antigua és Barbuda

  Főváros és legnagyobb város: Saint John's
  Nyelv: angol
  Vallás: keresztény
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 440km2
  Népesség: 91 295 (2014-es becslés)
  Népsűrűség: 186/km2
  Egy főre jutó GDP: $13 428 (2012-es becslés)
  Hivatalos pénznem: kelet karibi dollár (XCD)
  Időeltérés: -5 óra (AST, UTC-4)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +1-268
  Internet TLD: .ag

  Magyar állampolgároknak nincs szükségük turista, illetve üzleti vízumra, az országban maximum 180 napig tartózkodhatnak vízummentesen.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Bár a beutazások általában problémamentesek, az országban - még a szállodák és turisztikai célpontok körzetében is - előfordulnak erőszakos bűncselekmények.
  A turisták kellő óvatossággal kell, hogy eljárjanak. Nem ajánlatos a tengerparton sötétedés után sétálni, s lehetőség szerint kerülni kell az olyan távolabbi tengerpartokat, mint a Pigeon Point. Ugyancsak gyakoriak az utcai lopások, illetve az utcán történő fegyveres támadások.

  Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy értékeikre, hivatalos okmányaikra (útlevél) kiemelt figyelmet fordítsanak. Az okmányokról érdemes fénymásolatot készíteni!

  Az igazságszolgáltatás bürokratikus. Az elmúlt időszakban a kormány intézkedéseket foganatosított a korrupció megfékezése érdekében, s jelentős mértékben megnövelte a rendőri erők létszámát.

  Amennyiben egy külföldi állampolgár törvénysértést követ el az országban, kiutasítással, letartóztatással, illetve börtönbüntetéssel kell szembesülnie.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az országnak jól képzett orvosai vannak, ennek ellenére egy állami és két magánkórházban látnak el betegeket. Ajánlatos a Mount St. John kórház szolgáltatásait igénybe venni (címe: St. John’s, Hospital Road. Telefonszáma: (268) 462-0251).

  Érdemes utazás előtt tájékozódni a biztosító társaságoknál az esetleges balesetek, megbetegedések költségeinek térítési metódusáról.

  Antigua és Barbuda területén nem biztonságos csapvizet fogyasztani, inkább a boltokban kapható ásványvizek fogyasztása ajánlatos.
   
 • Tudnivalók Antigua és Barbudáról

  Pénzváltás: Legálisan pénzt lehet váltani a hotelek váltóhelyiségeiben, valamint az utcákon található hivatalos váltóirodákban.

  Hurrikánok: A hurrikánok jellemzően a júniustól novemberig terjedő időszakban alakulnak ki a karibi térségben. Kiutazás előtt célszerű érdeklődni a természeti katasztrófák kialakulásának lehetőségéről. Az amerikai National Hurricane Center honlapja naprakész információkat közöl a térségről.

  Körültekintőnek kell lenni a látogatóknak akkor, amikor taxi szolgáltatást vesznek igénybe. Meg kell győződniük arról, hogy a gépkocsivezető valóban taxisofőr, s tagja valamelyik hivatalos taxis társaságnak. Az engedély nélküli - magukat taxisofőröknek valló - gépkocsivezetők az előzetesen kialkudott ár ellenére több esetben többletpénzt követelnek a turistáktól.

  Az autóbuszok és a tehergépkocsik legtöbbször túlzsúfoltak, ezért turisták számára nem ajánlatos ezek igénybe vétele. Az országban a brit közlekedési rendszabályok vannak érvényben. Ha valaki személygépkocsit bérel, kellően körültekintőnek kell lennie, mert a helyi lakosok gyakran nem tartják be a közlekedési rendszabályokat. Viszonylag kevés a közlekedési rendőr az utakon.
   
 • Térkép

Inspirációk

Jamaica | Bob Marley Múzeum | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Bob Marley Múzeum Kingston egyik attrakciója, egy csepp hamisítatlan Jamaica, amit mindenkinek látnia kell.

Jamaica legszebb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket!

 Kóstoljon bele Jamaicába! | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai konyha felfedezése is tartogat izgalmakat. Tíz ételt mutatunk be, amelyeket Jamaicában járva feltétlenül meg kell kóstolni!

Kincses sziget: Jamaica | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica a smaragdzöld hegyek, a buja esőerdők, a korallzátonyok, homokos strandok és a ragyogó kék tenger hazája. 10 csoda, amelyeket itt járva nem szabad kihagynia.

Kevéssé ismert tények Jamaicáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica, a Nagy-Antillák harmadik legnagyobb szigetén fekvő ország felszínének több mint háromnegyede hegyvidék. Elárulunk 38 érdekességet erről a fantasztikus országról.

4 ínycsiklandó arubai snack - OTP Travel Utazási Iroda
Négy jellegzetes arubai snack-et mutatunk be. Kóstoljon bele a finom falatokba ön is!

15 érdekes tény Arubáról - OTP Travel Utazási Iroda
A 180 négyzetkilométeren elhelyezkedő országról keveset hallunk. Most összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt, hogy jobban megismerhessük ezt a különleges országot.

6 ízletes fogás Arubáról - OTP Travel Utazási Iroda
Aruba különleges konyhájában számos nemzetközi vonás, jellegzetesség keveredik.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!