Élmények a világ körül

Keresés
 
Ismerje meg Antigua és Barbudát!

Antigua és Barbuda

Úti célok Antigua és Barbudán

Antigua és Barbuda parányi, független közép-amerikai szigetország a Szélcsendes-szigetek középső részén, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál. Antiguát Kolumbusz Kristóf fedezte fel és nevezte el, északi része erősen feldarabolt mészkőtábla, déli része egy lepusztult vulkán maradványa. 1784-ben Nelson Admirális kedvező széljárása miatt itt alapította meg Nagy-Britannia legfontosabb karibi támaszpontját.

Ma a kiterjedt, kanyargós tengerpart, ami a kívülállók számára megnehezítette a navigációt, a gyalogtúrázók és természetbarátok számára rejteget elzárt, lágy homokú partokat. A korallzátonyok, amik hajdanán a portyázó ellenséges hajók veszedelmes ellenségei voltak, napjainkban mind a könnyű, mind pedig a nehézbúvárokat vonzák a világ minden pontjáról.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/antigua-es-barbuda


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Fontos információk

 • Vízum

  Antigua és Barbuda

  Főváros és legnagyobb város: Saint John's
  Nyelv: angol
  Vallás: keresztény
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 440km2
  Népesség: 91 295 (2014-es becslés)
  Népsűrűség: 186/km2
  Egy főre jutó GDP: $13 428 (2012-es becslés)
  Hivatalos pénznem: kelet karibi dollár (XCD)
  Időeltérés: -5 óra (AST, UTC-4)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +1-268
  Internet TLD: .ag

  Magyar állampolgároknak nincs szükségük turista, illetve üzleti vízumra, az országban maximum 180 napig tartózkodhatnak vízummentesen.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Bár a beutazások általában problémamentesek, az országban - még a szállodák és turisztikai célpontok körzetében is - előfordulnak erőszakos bűncselekmények.
  A turisták kellő óvatossággal kell, hogy eljárjanak. Nem ajánlatos a tengerparton sötétedés után sétálni, s lehetőség szerint kerülni kell az olyan távolabbi tengerpartokat, mint a Pigeon Point. Ugyancsak gyakoriak az utcai lopások, illetve az utcán történő fegyveres támadások.

  Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy értékeikre, hivatalos okmányaikra (útlevél) kiemelt figyelmet fordítsanak. Az okmányokról érdemes fénymásolatot készíteni!

  Az igazságszolgáltatás bürokratikus. Az elmúlt időszakban a kormány intézkedéseket foganatosított a korrupció megfékezése érdekében, s jelentős mértékben megnövelte a rendőri erők létszámát.

  Amennyiben egy külföldi állampolgár törvénysértést követ el az országban, kiutasítással, letartóztatással, illetve börtönbüntetéssel kell szembesülnie.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az országnak jól képzett orvosai vannak, ennek ellenére egy állami és két magánkórházban látnak el betegeket. Ajánlatos a Mount St. John kórház szolgáltatásait igénybe venni (címe: St. John’s, Hospital Road. Telefonszáma: (268) 462-0251).

  Érdemes utazás előtt tájékozódni a biztosító társaságoknál az esetleges balesetek, megbetegedések költségeinek térítési metódusáról.

  Antigua és Barbuda területén nem biztonságos csapvizet fogyasztani, inkább a boltokban kapható ásványvizek fogyasztása ajánlatos.
   
 • Tudnivalók Antigua és Barbudáról

  Pénzváltás: Legálisan pénzt lehet váltani a hotelek váltóhelyiségeiben, valamint az utcákon található hivatalos váltóirodákban.

  Hurrikánok: A hurrikánok jellemzően a júniustól novemberig terjedő időszakban alakulnak ki a karibi térségben. Kiutazás előtt célszerű érdeklődni a természeti katasztrófák kialakulásának lehetőségéről. Az amerikai National Hurricane Center honlapja naprakész információkat közöl a térségről.

  Körültekintőnek kell lenni a látogatóknak akkor, amikor taxi szolgáltatást vesznek igénybe. Meg kell győződniük arról, hogy a gépkocsivezető valóban taxisofőr, s tagja valamelyik hivatalos taxis társaságnak. Az engedély nélküli - magukat taxisofőröknek valló - gépkocsivezetők az előzetesen kialkudott ár ellenére több esetben többletpénzt követelnek a turistáktól.

  Az autóbuszok és a tehergépkocsik legtöbbször túlzsúfoltak, ezért turisták számára nem ajánlatos ezek igénybe vétele. Az országban a brit közlekedési rendszabályok vannak érvényben. Ha valaki személygépkocsit bérel, kellően körültekintőnek kell lennie, mert a helyi lakosok gyakran nem tartják be a közlekedési rendszabályokat. Viszonylag kevés a közlekedési rendőr az utakon.
   
 • Térkép

Inspirációk

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Martinique legjobb rumlepárlói - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Martinique legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Martinique 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!