Élmények a világ körül


Ismerje meg az ezernyi aranyló sztúpa varázslatos országát!

Mianmar (Burma)

Úti célok Mianmarban

Délkelet-Ázsia szárazföldi részének legnagyobb országa, a Thaiföld, Laosz, Kína, Tibet, India és Banglades, és közel 2 000 km-nyi tengerpart ölelésében fekvő Mianmar egy egzotikus és a turisták által még nem annyira felfedezett világ. Érintetlen tájai, békés és a vallási hagyományokat ma is őrző lakosai, a mindennapokat átjáró buddhizmus és a vallási építészet remekbe szabott emlékei alapvetően meghatározzák a Mianmarban tett utazás hangulatát, élményeit. A lassabb ritmusú élet, a stressz és a sietés hiánya engedi, hogy elmerüljünk ennek a rendkívüli országnak a szépségeiben és értékeiben. Utazásra ajánlott időszak: a novembertől februárig tartó szárazabb évszak; ilyenkor napközben meleg az idő és a síkságokon éjszaka is kellemes a hőmérséklet. Kerülendő a májustól októberig tartó monszun időszaka. Repülési idő Mandalay-ba: kb. 15 óra, Yangonba kb. 12 óra, átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


MIANMAR (BURMA) - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Mianmar
849 000 Ft/fő -től

Fontos információk

 • Vízum

  Mianmar

  Főváros: Nepjida
  Legnagyobb város: Yangon
  Nyelv: burmai
  Vallás: buddhista (80%), keresztény (7,8%), törzsi vallású (5,8%), muszlim (4%), hidu (1,7%)
  Államforma: szövetségi köztársaság
  Terület: 676 578 km2
  Népesség: 53 259 000 fő (2013-as adat)
  Népsűrűség: 75 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 1 326 (2018-as becslés)
  Hivatalos pénznem: mianmari kyat (MMK)
  Időeltérés: +4,5 óra, télen +5,5 óra
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: Type C, D, F, G
  Országhívószám: +95
  Internet TLD: .mm

  Magyar állampolgár turista céllal érvényes vízum és a belépéstől számított legalább hat hónapig érvényes útlevél birtokában utazhat Mianmarba. A négy hétig érvényes turista vízumot a Mianmari Unió Köztársaság külképviseletein lehet igényelni. Magyar állampolgárok online igényelhetnek úgynevezett elektronikus vízumot (eVisa) turista és üzleti céllal. Mindkét típusú vízum egyszeri belépésre jogosít, 28 nap tartózkodást tesz lehetővé, és csak abban az esetben igényelhető, ha az utas Yangon, Nay Pyi Taw vagy Mandalay nemzetközi repülőterén lép be az ország területére. További információk és vízumigénylés a http://evisa.moip.gov.mm holnapon.
  Az OTP Travel csoportos körutazásához szükséges vízumot irodánk intézi, díja 19 000 Ft/fő.
  Utazása során az érvényes úti okmányokon kívül mindig legyen Önnél útlevelének másolata!
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Mianmarban nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal.

  Bangkoki Nagykövetség elérhetőségei:
  Ügyeleti szám vészhelyzet esetére: +66 81 875 4610
  Központi szám: +66 2 118 9600
  E-mail cím: mission.bgk@mfa.gov.hu, consulate.bgk@mfa.gov.hu 
  Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusának vezetője,Tint Tint Lwin asszony elérhetőségei:
  Tel.: +95- 9 510 2104, +95 9 863 2277
  E-mail: myanmar.business2009@gmail.com

  A magyar állampolgárok konzuli érdekvédelmét kétoldalú megállapodás alapján a Német Szövetségi Köztársaság yangoni Nagykövetsége látja el, elérhetőségei:
  Tel.: +95-1-548951, 548952, 548953
  Fax: +95-1-548899
   
 • Biztonság

  Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése! A személyes úti okmányok (útlevél, jogosítvány) másolatát mindig tartsák maguknál.

  Az Indiával, Bangladessel, Kínával, Laosszal és Thaifölddel határos területek – ideértve a Rakhine állam északi része, Chin állam, Sagaing, illetve Mon, Kayin, Kayah, Kachin állam nyugati része, és Shan állam keleti része – az „utazásra nem javasolt térségek” közé tartoznak.

  Az ország egyéb területeit a Konzuli Szolgálat a „fokozott biztonsági kockázatot rejtő” további országok és térségek kategóriájába sorolta.

  A Külügyminisztérium felhívja a Mianmarba látogató magyar állampolgárok figyelmét, hogy a vonatkozó uniós jogszabályok értelmében bajba kerülésük esetén a német mellett bármelyik más EU tagállam külképviseletének segítségét is igénybe vehetik, ugyanolyan feltételek mellett, mint az adott tagállam állampolgára.

  A Yangon, Mandalay, Bago és az Irrawaddy régiók, valamint az Inle-tó korlátozás nélkül látogathatók.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése!
  A hazánkétól eltérő higiéniás előírások miatt kerülendő minden sebészeti beavatkozást igénylő kezelés, ellenkező esetben Hepatitis és AIDS fertőzés veszélyével lehet számolni.
  A dengue-láz, malária és egyéb trópusi betegségek egyaránt előfordulnak Mianmarban. A WHO 2010-es adatai szerint a 15 év feletti lakosság 0,6 százaléka HIV-pozitív. A madárinfluenza szintén jelen van az országban.
  A csapvíz nem iható. A fővárosban és nagyobb városokban a palackozott víz és üdítőital-ellátás jól megoldott, vagy fogyasszunk forralt vizet. A palackok zárókupakjának eredetiségét érdemes ellenőrizni, italunkba ne kérjünk jeget.
  Ajánlott a szúnyogriasztók használata és az általános higiéniai szabályok fokozott betartása.
  Utazás előtt konzultáljon a régiót ismerő szakorvossal, háziorvosával és keresse fel az Országos Epidemiológiai Központot (1097 Budapest, Gyáli út 2-6., tel: 476-1100, fax: 476-1223, honlap), ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak.
   
 • Éghajlat

  Az esős évszakban (májustól-októberig), a heves esőzések miatt, gyakoriak az áradások, földcsuszamlások, a tengerpartokon ciklonok alakulhatnak ki. Az ország szeizmológiai szempontból a földrengésveszélyes területek közé tartozik. Utazásra javasolt időszak a novembertől februárig tartó szárazabb évszak.
   
 • Hivatalos fizetőeszköz, pénzváltás

  A hivatalos fizetőeszköz a mianmari kyat (MMK). Amerikai dollárt (USD) érdemes vinni és a helyszínen átváltani. 1 USD = kb. 1518 MMK (2019. június). Pénzváltásnál csak a kitűnő kondícióban lévő, ropogós és nem pecsétes, újszerű USD bankegyeket fogadják el a pénzváltók és a szállodák.2006 előtti és CB-vel kezdődő sorozatszámú bankjegyeket elutasíthatnak pénzváltáskor. Az ATM-ek nem elterjedtek, kevés van belőlük. Bankkártyát vagy hitelkártyát csak kevés szállodában fogadnak el.
   
 • Helyi szokások

  A mianmari etikett mások tiszteletére épül. Üdvözletkor mindkét kézzel kezet fognak, puszit adni nem szokás nyilvánosan. Étkezésre a jobb kéz, személyes higiénére a bal kéz használatos. Templomokba, szentélyekbe és mecsetekbe csak vállat-térdet takaró öltözékben, egyes szent helyekre csak mezítláb szabad belépni. Buddha szoborral, vagy bármilyen vallási helyen, templomban szoborral fényképezkedni, rámászni, pózolni vele tiszteletlenség. Érdekes helyi szokás főleg az asszonyok körében, hogy egy fehér színű un. thanaka nevű kozmetikai pasztával kenik be az arcukat, melynek fényvédő, ránctalanító hatása van, és a bőr színét is világosítja. A férfiak körében a bétel rágás elterjedt szokás, valamint a főleg növényi alapanyagú sörút (cheroot) szivar pöfékelése is – ez az idősebb asszonyok körében is kedvelt tevékenység.
   
 • Térkép

Inspirációk

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka sokak szerint maga a földi paradicsom, melybe első látásra beleszeret az ide érkező kalandor.

Indonézia- Bali az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Bali hosszú idők óta a visszavonulni, feltöltődni vágyók egyik kedvelt célpontja.

Ázsia, Top10 tea | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Japán, Kamakura, Nagy Buddha | OTP Travel utazási iroda
Kamakura, Japán egykori politikai központja ma kedvelt turistacélpont.

Seychelle-szigetek-i strandmustra - OTP Travel Utazási Iroda
A Seychelle-szigetek egy távoli paradicsom, pálmafákkal, fehér homokú partokkal és türkizkék óceánnal.

Nő a Fuji hegyet nézi egy igazi japán onsen fürdőben | OTP Travel utazási iroda
A nyugati ember nem is gondolná, hogy Japánban a fürdőzésnek milyen komoly hagyományai vannak.

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka gasztronómiája világszerte népszerűvé vált a tüzes fűszerek, a krémes curryk, a gazdag ízek és az egyedi textúrák keverékével.

Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Egy kontinensnyi ország elképesztő élményekkel!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!