Élmények a világ körül

Keresés

A CSEH PARADICSOM ÉS PRÁGA

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Csoportos autóbuszos körutazás magyar idegenvezetéssel

Budapest – Brno – Jičín – Prachovské Skály/Sziklaváros – Kost – Turnov – Valdstejn – Sychrov – Prága – Budapest

Előkészületben: 2022 nyár
 


1. nap: Budapest – Brno – Jičín

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban autóbusszal Jičínbe, rövid pihenőkkel. Útközben rövid megálló és városnéző séta Brno hangulatos belvárosában. A program során látható az Óvárosháza, a piactér, a gótikus Szent Péter és Pál katedrális és a Szent Jakab-templom. Rövid szabadidő után továbbutazás a Prágától mintegy 100 km-re fekvő Jičínbe. Megérkezés a késő délutáni órákban. A szállás elfoglalása, majd vacsora egy helyi étteremben.

2. nap: Jičín – Prachovské Skály/Sziklaváros – Kost – Turnov

Reggeli után gyalogos városnézés a belvárosban. Jičín mesebeli hangulatú kisvárosa a Csehország talán legszebb természeti látnivalóit és különleges sziklaformációit felvonultató Cseh Paradicsomnál (Český ráj) fekszik. Ismertté Rumcájsz, a jičíni erdő suszterből lett jószándékú „haramiájának” meséi tették, melyek íróját, Václav Čtvrteket gyerekkora nagypapájánál töltött jičíni nyaralásai ihlették meseírásra. A városnéző séta során ismerkedés a bájos Jičín legfőbb látnivalóival: a Fő térrel, a Szent Jakab-katedrálissal, a város szimbólumával, a reneszánsz Valdicei kapuval, az óvárosban Rumcájsz házikójával és cipészműhelyével. A városnézés után kirándulás a lélegzetelállító Prachovi sziklavárosba (Prachovské skály, jelentése: porladó sziklák), ahol hatalmas homokkő-tornyok árnyékában, fenséges fenyvesekben túrázva fedezhető fel a vadregényes Cseh Paradicsom. Az út során számos kilátó található, mint a Rumcájsz, a Haken, a Béke és a Ferde torony kilátó. A program kb. 3,5 km-es, kb. 2 órás gyalogtúrát tartalmaz, mely közepes erősségű. Ezután a sziklán magasodó, középkori hangulatot idéző gótikus Kost várának megtekintése következik, mely Csehország legnagyobb, épségben megmaradt középkori erődítménye. Továbbutazás Turnovba, mely Csehország nemzeti drágaköve, a világszerte híres vörös gránát ékszerkészítésének központja. A szállás elfoglalása, majd séta az óvárosban.


A Cseh Paradicsom és Prága - csoportos autóbuszos körutazás - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Turnov – Valdštejn – Sychrov – Turnov

Reggeli után látogatás egy kézműves ékszerkészítő műhelyben. Ezután kirándulás a sziklatornyokra épült, kalandos történetű XIII. századi Valdštejn várához és a területére épített XVIII. századi barokk Nepomuki Szent János-templomhoz, melyet Csehország védőszentjeinek szobraival díszített hídon lehet megközelíteni. Továbbutazás a XV. században épült és több átalakítást megélt impozáns Sychrov kastélyba, mely számos film forgatásának volt helyszíne. A neogótikus épület termei gazdagon díszítettek, ritka gyűjteményében francia portréfestmények, az egykori tulajdonos, a Rohan család kerámiagyűjteménye, muranói, valamint a XVIII-XIX. századból származó festett cseh üvegtárgyak láthatók. A kastély angolparkjában sétálva a távolban feltűnik a nyolc lyukú Sychov viadukt, mely a program következő látnivalója. A késő délutáni órákban visszautazás Turnovba, majd szabadprogram.

4. nap: Turnov – Mladá Boleslav – Prága

Reggeli után utazás a cseh fővárosba, Prágába. Útközben látogatás Mladá Boleslavba a ŠKODA autók városába. Az 1859-ben alapított céget tíz év elteltével megvásárolta a gyárban dolgozó Emil Škoda, aki Laurin és Klement cseh iparosok gyárával egybeolvadva hozta létre 1911-ben a ŠKODA gépjármű-birodalmat, Csehország azóta is legnagyobb személyautó gyárát. A múzeumban a ŠKODA gépkocsik gyártásának érdekes története ismerhető meg és 300 különleges gépkocsi is megtekinthető, a legelsőtől a legújabb típusokig. Kora délután érkezés Prágába, a szállás elfoglalása. Az esti órákban vacsorával egybekötött sétahajózás keretében csodálható meg a száztornyú Prága.


A Cseh Paradicsom és Prága - csoportos autóbuszos körutazás - OTP Travel utazási iroda

5. nap: Prága – Budapest

Reggeli után panoráma városnézés a cseh fővárosban: nincs olyan látogató, akit ne nyűgözne le szépségével, elragadó hangulatával, gazdag történelmi örökségével és épségben megmaradt műemlék épületeivel. A legfontosabb nevezetességek megtekintése kívülről: az 1971 óta műemléki terület az óvárosi rész, melynek központja az Óváros tér számos gótikus, reneszánsz és barokk épülettel, a városháza az Orlojjal, a Tyn-templom és a Szent Miklós-templom. A városnézés után rövid szabadprogram, majd indulás Budapestre a Vencel térről. Érkezés a késő esti órákban.


Fel- és leszállási lehetőség: Győr – Arrabona pihenő


Minimum létszám: 35 fő

Némelyik csak szokatlan, mások azonban egyenesen furcsának tűnhetnek.

Csehország - OTP Travel Utazási Iroda
Európa ékszerdoboza, a csodálatos Csehország csak arra vár, hogy felfedezzék!

Csehország | Kutna Horá Csonttemplom - OTP Travel Utazási Iroda
Egy órányi autóútra Prágától, Kutna Hora városában található a Kostnice Sedlec, azaz a Csonttemplom.

Csehország | Prága | Károly-híd - OTP Travel Utazási Iroda
A Károly híd (Karlův most) Európa egyik legrégebbi hídja, Prága szimbóluma. Ismerje meg velünk!

Csehország | Karlovy Vary | színes házak - OTP Travel Utazási Iroda
A csehországi Karlovy Vary a világ egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező fürdővárosa. Fedezze fel velünk!

Csehország | Olmütz | főtér - OTP Travel Utazási Iroda
Olmütz (csehül Olomouc, régi magyar nevén Alamóc) fenséges szépségű város, melynek feltétlen helye van a bakancslistákon!

5 csodaszép város Morvaországban - OTP Travel Utazási Iroda
A Cseh Köztársaság legkeletibb régiójában, Morvaországban igazi gyöngyszemek várják a látogatókat.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
1 éjszakai szállás Jičínben, 2 éjszakai szállás Turnovban, 1 éjszakai szállás Prágában helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodában
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Kalifornia, Sonoma-völgy, borászat | OTP Travel Utazási Iroda
Különösen izgalmas élete volt Haraszthy Ágostonnak a pesti nemesnek, aki Kaliforniába vitte a borászat kultúráját.

San Francisco - Golden Gate híd | OTP Travel Utazási Iroda
Minden bizonnyal a világ egyik legismertebb építménye, San Francisco jelképe. De vajon mindent tud már róla?

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a világ második leglátogatottabb városának kihagyhatatlan látnivalóit.

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Szigetnézés, sznorkelezés, sziklamászás, tengeri kajakozás, dzsungeltúrázás és búvárkodás a legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartoznak, amelyeket a Krabi régiójában eltöltött nyaralás alatt élvezhetünk.

 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás légkondicionált autóbusszal Budapestről
   
 • 1 éjszakai szállás Jičínben, 2 éjszakai szállás Turnovban, 1 éjszakai szállás Prágában helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodában reggelivel
   
 • 2 alkalommal vacsora
 • kirándulások és programok a leírás szerint belépővel Kost, Valdštejn és Sychrov várába, a Skoda múzeumba és Turnovban egy ékszerkészítő manufaktúrába
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a városnézések során

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás (a részvételi díj 2 %-a)