Élmények a világ körül

Keresés

KULTURÁLIS ÉS ZENEI UTAZÁS VARNUS XAVERRAL KELET-KANADÁBAN

Katalógus ár: 1 329 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral a kelet-kanadai óceánparton

Budapest – Halifax – Liverpool – Kejimkujik National Park – Beach Meadows – Cosby szoborpark – Annapolis Royal – Lunenburg – Halifax – Budapest

Nem mindennapi utazásra invitáljuk a kanadai Új-Skóciába 2024 nyarán!
A világhírű magyar-kanadai orgonaművész, Varnus Xaver társaságában fedezheti fel Kanada egyik legszebb szegletét. Varnus Xaver kanadai lakhelyén, az új-skóciai Brooklynban egy több mint 170 éves kis templom felújításával egy impozáns és egyedülálló koncertteremet alakított ki. Az orgonaművész itt, a Varnus Hallban ad koncertet egy háromezer sípos koncertorgonán a csoport résztvevőinek, akik kanadai útjuk további állomásait is a klasszikus zene és egyes helyszíneken Varnus Xaver társaságában tölthetik majd.

1. nap • Budapest – Halifax

Elutazás repülőgéppel a kanadai Halifax városába. Érkezés a késő délutáni órákban, transzfer a liverpooli szálláshelyre.

2. nap • Liverpool

A szállodai reggelit követően Liverpool nevezetességeinek felfedezése. A koloniális épületeinek és fekvésének köszönhetően hangulatos kikötőváros egykoron a mi'kmaq őslakosok táborhelye, majd a XVII. században az új-franciaországi alapítók kereskedelmi kikötője volt. 1760-ban az új-angliai Cobb százados lett a település tulajdonosa, aki a várost az angliai Liverpool után nevezte el. Látogatás a Perkins House-ban, ahol a Queens County múzeum található; itt találkozik a csoport először Varnus Xaverral. További látnivalók: a Fort Point világítótorony, a Szentháromság anglikán műemléktemplom, ahol a templom zeneigazgatója egy Bach korálelőjátékot ad elő orgonán. Ezt követően az ódon síremlékeiről nevezetes liverpooli műemlék temető megtekintése. Délután a Varnus Hallban az orgonaművész zártkörű, egyórás hangversenyének meghallgatása, majd a Varnus Rezidencia nyilvános tereinek felfedező sétája következik Varnus Xaver társaságában. Látogatás a brooklyn-i műemlék temetőben, majd ötórai tea a Varnus Hall teázójában.

3. nap • Kejimkujik National Park

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral Kelet-Kanadában - OTP Travel Utazási Iroda

Reggeli után utazás autóbusszal a kb. egyórás útra lévő Kejimkujik nemzeti parkba, Nova Scotia szívébe. A park buja erdőivel, kanyargó folyóival, szigetekkel tarkított tavaival Nova Scotia vad és érintetlen természeti szépségeibe enged bepillantást. Neve a mi’kmaq „kejimkuji’jk” szóból ered, melynek jelentése: kis tündérek. Az őslakosok fontos kenuútvonalai haladtak itt, melyeket évezredek óta használtak a mi'kmaqok, s utazásaik során kézjegyüket is otthagyták a kőfaragásokon, sziklarajzokon. Kirándulás és túrázás a parkban piknikebéddel. Visszaérkezés a szállodába késő délután.

4. nap • Beach Meadows – Cosby szoborpark

Reggeli után utazás autóbusszal a 10 percnyi autóútra lévő festői és vad szépségű Beach Meadows strandjára, ahol minden adott a teljes kikapcsolódáshoz: óceánparti sétány, öltözők és mosdók szolgálják a látogatók kényelmét. A parton hosszú séta tehető és számtalan remek fotótéma kínálkozik megörökítésre, többek között a távoli Coffin-szigetre nyíló panoráma. Az óceánparton tett látogatás után utazás a brooklyni Cosby szoborparkba. Az egyedülálló Cosby Garden Centre egy kreatív betonszobor-kert Liverpool peremén, gyönyörű fehérfenyők és sziklák ölelésében. Ivan Higgins szobrászművész meghökkentő szoborkreációi szinte egybeolvadnak környezetükkel, a természettel. A kb. egyórás szoborpark-látogatás után vacsora egy elegáns óceánparti étteremben.

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral Kelet-Kanadában - OTP Travel Utazási Iroda

5. nap • Annapolis Royal

Reggeli után egész napos kirándulás autóbusszal a bájos Annapolis Royalba, amely Kanada legrégebbi települése. A vízparti város arculatát nagyban meghatározza a többezer éves mi’kmaq öröksége mellett a mintegy 400 évet átölelő francia, skót és brit történelmi múlt. Itt található Kanada legrégebbi nemzeti történelmi helyszíne, Fort Anne, valamint több mint 135 történelmi örökségként jegyzett ingatlan. Látnivalók: a híres történelmi arborétum, a Port-Royal National Historic Site, a Sinclair Inn Museum, a North Hills Museum, az Annapolisi ár-apály központ (Annapolis Tidal Generating Station). A város felfedezését követően rövid klasszikus zongorakoncert az anglikán templomban a templom zeneigazgatója, Heidi Fewster előadásában. Délután visszaindulás Liverpoolba.

6. nap • Lunenburg

Reggeli után kirándulás a 40 percnyi autóbuszútra lévő UNESCO világörökségi városkába, Lunenburgba. A vízparti város színesre festett épületeinek mintegy 80%-a a XVIII-XIX. századból fennmaradt gyarmati épület. Városnéző séta a történelmi utcákon az üzletek és művészeti galériák között, szabadidő vásárlásra. A híres Szent János-templomban Varnus Xaver 20 perces privát orgonakoncertje hallható. Délután a hajómenetrend függvényében fakultatív program: vitorlázás Nova Scotia partjainál (a program a szabad kapacitás függvényében foglalható, a 2024-es menetrend még nem elérhető). Délután indulás vissza Liverpoolba.

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral Kelet-Kanadában - OTP Travel Utazási Iroda

7. nap • Halifax

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, utazás autóbusszal a kb. kétórás távolságra lévő Halifaxba. Útközben látogatás az 1915-ben épült világhírű Peggy’s Cove világítótoronynál, mely Nova Scotia egyik legismertebb és Kanada egyik legtöbbet fényképezett világítótornya. A nap további részében a Titanic több mint 100 áldozatának nyughelyét, a Fairview Lawn műemlék temetőt, majd az őslakos indián művészek alkotásainak helyet adó Halifaxi Szépművészeti Múzeumot keresik fel az utazók Varnus Xaver kíséretével. További látnivalók: a halifaxi közkönyvtár rendkívül érdekes, modern épülete, a halifaxi városi botanikus kert – a Halifax Public Gardens, mely az észak-amerikai viktoriánus kertek egyik legszebb fennmaradt példája. A kertet a Nova Scotia Kertészeti Társaság alapította 1836-ban, majd 1984-ben nemzeti történelmi helyszínként ismerték el értékét. Séta, majd teázás a kert kávézójában. A nap során szabadidő ebédre. Délután Varnus Xaver 20 perces magánkoncertet ad a katolikus székesegyház nagyorgonáján.

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral Kelet-Kanadában - OTP Travel Utazási Iroda

8. nap • Halifax – Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Egész nap szabad program a város további felfedezésére, pihenésre, vásárlásra. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Budapestre.

9. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint, a délelőtti órákban.


A programok az aktuális nyitvatartások és az időjárás függvényében változhatnak.Minimum létszám: 20 fő

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia Kanada egyik tartománya. Tudta róla ezeket az érdekességeket?

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Merüljön el Új-Skócia világítótornyainak gazdag múltjába és szépségeibe, fedezze fel velünk ezeket az ikonikus épületeket.

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda

Annapolis Royal-t a francia felfedezők megérkezése óta lakják. Ismerje meg ezt a gazdag történelemmel rendelkező várost.

Új-Skócia legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda

Sziklás partjaival, kristálytiszta vizével és változatos tájaival Új-Skócia strandjai minden látogató számára egyedi élményt nyújtanak.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Az Új-Skócia szívében fekvő Kejimkujik Nemzeti Park nemcsak természeti csodák helyszíne, hanem mély kulturális jelentőséggel is bír.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia fővárosának neve ismerősen csenghet, fedezze fel a bájos tengerparti várost, Halifax-ot.

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda

A kanadai Új-Skócia ad otthont a legfestőibb és kulturálisan leggazdagabb városoknak. Ezek közé a gyöngyszemek közé tartozik Liverpool és Brooklyn.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

Kanada városai II. - OTP Travel Utazási Iroda
A Kanada legérdekesebb városait bemutató sorozatunk második részében is különleges helyekre, izgalmas, felfedezésre váró településekre invitáljuk önöket. Tartsanak velünk!

Kanada városai I. - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada különleges ország. Hatalmas - méretét tekintve a második legnagyobb a világon. Mégis ritkán lakott. Városai számtalan csodát rejtenek.

Kanada szíve: Toronto - OTP Travel Utazási Iroda
Toronto több mint 2,9 millió lakosával Kanada legnagyobb városa, egyúttal Ontario tartomány fővárosa. Rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak.

Kanada 6 legszebb régiója - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada Oroszország után a világ második legnagyobb országa. Hatalmas, egybefüggő területekkel, északon tundrával, délen pedig füves prérivel.

Kanada természeti kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada a világ második legnagyobb területű országa. Nagyságából is fakadóan számos egyedülálló, természeti kincs a birtokosa. Bemutatjuk az öt legkülönlegesebbet.

Kanada 5 izgalmas célpont - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada sok mindent kínál a látogatóknak, az Atlanti-óceán partjaitól a Csendes-óceán partjaiig húzódó egykori francia és brit gyarmat gazdag történelmi örökséggel rendelkezik.

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

Becsengettek
A világ legszebb egyetemei

Szikár, sziklás szépség - OTP Travel Utazási Iroda
A Sziklás-hegység évente turisták millióit vonzza Kanadába gyönyörű környezetével és kitűnő szórakozási lehetőségeivel. Méltán.

OTP Travel Utazási Iroda - 10 filmes helyszín
Összegyűjtöttünk 10 kedvelt filmes helyszínt, ahová a való életben is elutazhat.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Halifax – Budapest útvonalon turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
 • a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • 7 éjszakai szállás középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
 • a program szerint egy piknikebéd és egy éttermi vacsora
 • programok, belépőjegyek és koncertek a leírás szerint
 • magyar idegenvezető kísérete végig az utazás során
   

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • kanadai belépési engedély (eTA) díja,
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • útlemondási biztosítás,
 • fakultatív program
 • borravalók

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + 2 alkalommal ebéd
****-os szállodában
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Megelevenedő múlt: Jane Austen Fesztivál - OTP Travel Utazási Iroda
Anglia egyetlen melegvizes forrásának városban minden szeptemberben megelevenedik a múlt: a XIX. század díszletei között rendezik meg a varázslatos Jane Austen Fesztivált.

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.