Élmények a világ körül

Keresés

Brazília - Copacabana - OTP Travel Utazási iroda
Mindenki kedvenc pihenőhelye

Copacabana

A strandok strandja cariocák, sztárok és kevésbé híres turisták kedvenc pihenő-, sétáló- és sportolóhelye. A csodálatos, klasszikus és örök Copacabana neve egybeforrt Rio de Janeiróéval. A strandot 1917-ben nyilvánították először a város részévé, majd 1937-ben megépült itt a legendás Copacabana Palace Hotel, mely ma is a legfényűzőbb és legszebb szálloda a partszakaszon. Innentől a Copacabana népszerűsége töretlen, ma már igazi legenda.

A 4 km hosszú, félkörívben hajló strandot bal oldalról a Leme Beach és a Cukorsüveg-szikla panorámája, jobb oldalról a Copacabana erőd fogja közre. A főleg keskeny és égbe törő szállodákból álló épületsorról többsávos és meglehetősen forgalmas autóúton lehet átjutni a világhírű, fekete-fehér hullámzó mintájú mozaikból kirakott sétányhoz, ahol kocogók, bámészkodók jönnek mennek kora reggeltől késő estig. Az 1930-as években tervezett sétány – más néven calçadão mintáját a tradicionális kék-fehér portugál kőburkolatok ihlették és a tenger hullámzását idézi. A széles, finom homokú strandon a pihenés mellett rengeteg sport is vár, a cariocák ugyanis nagyon odafigyelnek arra, hogy mindig jó formában legyenek. Ide nem szokás „kiöltözni”, több szempontból is célszerű csak a legszükségesebbeket (törölköző, víz, napkrém, aprópénz) magunkkal vinni a strandoláshoz.

A Copacabana bőségesen ellát élményekkel akkor is, ha nem mozdulunk ki innen. A jobbnál jobb szállodák között kellemes éttermek, bárok bújnak meg. Tenger gyümölcsei és ízletes grill húsok bőséggel kóstolhatók itt, akár mindkettő egyszerre például a Marius Degustare (Avenida Atlantica 290, Leme) éttermében. Aki igazi bossanovára vágyik, látogasson el az Avenida Copacabanától egy utcára lévő piciny Bip Bip bárba (Rua Almirante Goncalves 50) – nem fog csalódni! Vasárnap félig lezárják az autóforgalmat az Avenida Atlanticán, így nagyobb nyugalomban élvezhető a csodás beach hétvégi forgataga. Péntektől vasárnapig a Rio Othon Palace előtti szakaszon kézműves piac van színes portékákkal.

Kapcsolódó ajánlatok:


RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
829 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
829 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00