Élmények a világ körül

Keresés

Brazília - Cukorsüveg-szikla - OTP Travel Utazási iroda
Ahonnan világszép a naplemente

Cukorsüveg-szikla

Rio leghíresebb sziklája a kúp alakú, 396 méter magas Pão de Açúcar, mely nevét a XVI. századi portugál cukornád kereskedelem idején kapta: a szikla alakja ugyanis azokra az agyagból készült kúp alakú formákra hasonlít, melyekben a finomított cukrot szállították a kereskedelmi hajókon.

Amellett, hogy Rio egyik első számú látnivalója, a Cukorsüveg-szikla az egyik legnépszerűbb városi sziklamászó helyszín is, több mint 270 sziklamászó útvonallal. Ám felkészültség, felszerelés és szakértő kíséret nélkül nem érdemes bevenni sziklát. Aki a kényelmesebb és biztonságosabb módot választja, az drótkötélpályán, üvegfalú felvonóval (bondinho) közelítheti meg a varázslatos sziklát. Először a 220 méter magas Urca-hegyre, majd onnan a Cukorsüveg-sziklára közlekedik a felvonó. Az eredeti járművet még 1912-ben építették, a mai már egy többszörösen átépített változat. A jelenlegi buborék alakú fülkéket Svájcban gyártották, 65 fő befogadására alkalmasak és 360 fokos panorámát nyújtanak a párperces út során. A régi felvonó az 1979-es „Moonraker-Holdkelte” című James Bond filmben látható, Roger Moore és Richard Kiel küzdelmének volt helyszíne.

S hogy fent, a szikla tetején mi vár? Rio, Rio és még több Rio! Lábaink alatt a festői Guanabara-öböl, a távolban a Corcovado és a Krisztus szobor, körös körül a gyönyörű tengerpartok, hegyek-dombok. A látvány este a legszebb, amikor a lemenő nap mindent bíbor és lilás árnyaltokba öltöztet.

Kapcsolódó ajánlatok:


RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
829 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
829 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00