Élmények a világ körül

Keresés

Brazília - Ipanema - OTP Travel Utazási iroda
A strand, ahol egy legendás dal született

Ipanema

Bár sokaknak a Copacabana jelenti Rio de Janeiro „igazi” tengerpartját, eláruljuk, az Ipanema egy olyan gyöngyszem, amit vétek lenne kihagyni! Egy kis sétával a Corcovadón délre, az Arpoador sziklát elhagyva érhető el a közel 3 km hosszú partszakasz. Megérkezve az Ipanemára a Két testvér (Dois Irmaos) – szikla dupla csúcsának gyönyörű látványa fogad. Az Ipanema a jómódú cariocák kedvenc pihenőhelye, elegáns stílusos és menő hely, ahol a lakások jóval drágábbak, mint máshol.

Szépségén túl van valami, ami az Ipanemát világhírűvé tette: egy dal egy bizonyos ipanemai lányról. Több mint 50 évvel ezelőtt két brazil dalszerző, Antonio Carlos Jobim és Vinicius de Moraes a Veloso kávézó teraszán hűsölve figyelmes lett egy nap mint nap arra járó 17 éves lányra, aki rájuk sem hederítve haladt el mellettük. Ragyogó szépsége lenyűgözte őket, s megszületett a világ máig is leghíresebb bossanova slágere, a Garota de Ipanema. Az ipanemai lányt Helo Pihnerónak hívják, s igaz, hogy már hetvenes éveiben jár, de ma is Rióban él és ma is gyönyörű.

Az Ipanemán járva érdemes felkeresni az egykori Veloso bárt, melynek neve ma Garota de Ipanema (Rua Vinícius de Moraes, 49) és amellett, hogy kellemes hely, minden részletében a híres dal születését őrzi. Innen a Rua Prudente Morais-on haladva három sarokra, a Copacabana irányába egy remek étterem, a Casa da Feijoada van, ahol a meglehetősen laktató, babból és húsokból készített, leginkább mi sóletünkre hasonlító brazil étel, a feijoada kóstolható megannyi változatban. S ha netán vasárnap jár itt az ember, az étterem előtti téren színes piacba – Hippie Fair – csöppenhet, ahol a szuvenírek is beszerezhetők.

Kapcsolódó ajánlatok:


ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
érdeklődésre

RIO DE JANEIRO ÉS AZ IGUAZÚ-VÍZESÉS

Brazília, Argentína
érdeklődésre

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
589 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
érdeklődésre

RIO DE JANEIRO ÉS AZ IGUAZÚ-VÍZESÉS

Brazília, Argentína
érdeklődésre

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
589 000 Ft-tól/fő

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00