OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

Kihagyhatatlan SZILVESZTER

Szilveszteri ajánlataink  - OTP Travel Utazási Iroda

Szilveszter a világ körül

Tegye emlékezetessé a szilveszter estét és kösse össze az ünneplést egy különleges utazással! Az év utolsó napjától mindenhol más és más módon köszönnek el, de egy biztos: bárhol is tölti a világban, unatkozni nem fog!

Kubában kedvelt helyi szokás, hogy éjfél után edényekbe töltött vizet loccsantanak ki az ablakon, ezzel kívánva tiszta és sima lefolyású új évet. Ilyen meglepetés nem érhet senkit Varadero tengerparti szállodáiban, ahol jobbnál jobb party-kkal köszönnek el az óévtől. Utazni vágyóknak hasznos helyi szokás körbesétálni a háztömböt egy üres bőrönddel, mely növeli az utazási esélyeket az elkövetkezendő évre. Természetesen a hispániai szőlőszem-evés sem maradhat ki Kubában, ha éjfélt üt az óra. Minden harangszóval egy szőlőszem és egy újévi kívánság következik, s ha sikerül megbirkózni a 12 szemmel, a kívánságok is jó eséllyel valóra válnak.
Mexikóban szintén hódolnak ennek a babonának szilveszterkor, de a lencse különböző formái és a piros fehérnemű is meghozhatja újévre a jószerencsét.

“Hau'oli Makahiki Hou” – szól Hawaii-on az újévi köszöntés, így érdemes megtanulni ezt a dallamos mondatot, ha ide készülünk. Hawaii-on ünneplik a legkésőbb az új évet, tehát aki itt tölti szilveszter estéjét, majd ’egy nappal tovább húzhatja a 2019-es évet. Szerencsehozó étel az ozoni leves és a sashimi – mindkettő a japán kultúrában gyökerezik. A legendás Waikiki Beach fölött pedig este 9 óra után tűzijátéktól lesz ragyogó az égbolt.

Isztambulban szilveszterkor állítanak fenyőfát az újév tiszteletére, s a helyiek között ilyenkor szokás egymás megajándékozása is. A piros fehérnemű viselésének szilveszter éjjelén itt is nagy hagyománya van, így érdemes készülni vele, ha Isztambulra esik a választásunk. A csodás tűzijáték megtekintésére a legkiválóbb helyszín a Boszporusz egyik hajója, ahonnan az élmény garantáltan lenyűgöző!

Kihagyhatatlan ajánlat: szilveszteri ajánlatainkSZILVESZTER ISZTAMBULBAN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS PROGRAMOKKAL

Ország: Törökország
135 000 Ft/fő -től

GRAND BAHIA PRINCIPE BAVARO***** - 10 ÉJSZAKA

Ország: Dominikai Köztársaság
658 000 Ft/fő -től

LUXURY BAHIA PRINCIPE ESMERALDA*****-10 ÉJSZAKA

Ország: Dominikai Köztársaság
758 000 Ft/fő -től

LOS ANGELES - LAS VEGAS - HAWAII SZILVESZTER

Ország: Usa
1 299 000 Ft/fő -től

Inspirációk:

Különös szilveszter
Dobáljon TV-t, üljön meg 7 hullámot, húzzon piros bugyit...

A Karácsonyt világszerte megünneplik. Az ünnepi hagyományok azonban jelentősen eltérő képet mutatnak. Némelyik csak szokatlan, mások azonban egyenesen furcsának tűnhetnek.

Mikor szeretne utazni?