Élmények a világ körül

Keresés
 
Egyiptom - OTP Travel Utazási Iroda
Balzsamos klíma és sivatagi kalandok várják Önt Tunéziában!

Tunézia

Úti célok Tunéziában

A balzsamos klímájú, virágoktól illatozó levegőjű Tunézia bár látszólag csupán egy kicsiny szelete az Észak-afrikai országok sorának, adottságai miatt mégis kivételes úti cél. Tunézia rendelkezik a napsütötte tengerparti nyaralások minden kellékével, megfűszerezve a Szahara sivatagi élményeivel és az afrikai arab világ egzotikumával. A homokos, mediterrán tengerpartok önmagukért beszélnek, hangulatos üdülővárosok széles szállodakínálatából válogathat itt az utazó. S itt van Tunézia területének 45%-át borító Szahara is, ahol a dzsipes kalandok és a tevegelés mellett a Star Wars forgatási helyszínei is felfedezhetők. Tunézia történelme az ókorig nyúlik vissza, Karthágó és a Római Birodalom emlékei is ámulatba ejtik itt az utazókat. A tengerparti üdülővárosok – Hammamet, Sousse, Monastir, Djerba – sorában Sidi Bou Said egy igazi kis ékszerdoboz, hangulata és fehér-kék házai miatt Santorinihez is szokták hasonlítani.
Ha az utazó szívéhez a gyomrán át vezet az út, Tunézia biztosan elbűvöli majd, válogatott finomságok: friss tengeri étkek, a mediterrán arab konyha fűszeres fogásai, mézédes datolya, isteni helyi édességek kényeztetik a nyaralás alatt.
Tunézia kitűnő ár-érték arányú nyaralást kínál az egész családnak!
A Földközi-tenger partvidékén jellemző, egészen novemberig eltartó száraz, mediterrán klíma az ország egyik vonzereje, bár a nyáron fújó sirokkó nagy, 40 C feletti forróságot hoz. A sivatag területén forró sivatagi éghajlat van akár 50 C-ot is elérő hőmérséklettel.
Tunéziába közvetlen charterjárattal lehet eljutni Budapestről, a a repülési idő kb. 2 óra 20 perc.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/tunezia

Csoportos ajánlatok

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN

Tunézia
559 000 Ft/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK TUNÉZIÁBAN

Tunézia
569 000 Ft/fő

Tengerparti szállás ajánlatok

TUNÉZIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Tunézia
250 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Tunézia

  Főváros és legnagyobb város : Tunisz
  Nyelv: arab, francia
  Vallás: szunnita iszlám (99%)
  Államforma: köztársaság
  Terület: 163 610 km2
  Népesség: 11 304 500 (2016-os becslés)
  Népsűrűség: 70 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 3 688,65 (2016)
  Hivatalos pénznem: tunéziai dínár (TND)
  Időeltérés: nyáron -1 óra (CET, UTC+1)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: Europlug Type E
  Országhívószám: +216
  Internet TLD: .tn

  A magyar állampolgárok érvényes útlevél birtokában maximum 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak Tunéziában. Belépéskor adatlapot kell kitölteni, amit a tartózkodás során végig meg kell őrizni és kilépéskor leadni. Az esetleges túltartózkodást súlyos pénzbírsággal büntetik. Az útlevélnek a hazautazástól számítva még legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Tunézia a beutazás és ott-tartózkodás szempontjából a "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik.

  A Külgazdasági és Külügyminisztérium javasolja, hogy az országba utazó magyar állampolgárok különös körültekintéssel készüljenek fel utazásukra, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot az utazás idején, ott tartózkodásuk során kerüljék a tömegrendezvényeket, csoportosulásokat, a mecsetek környékét (különösen a pénteki főimák időszakában és azt követően) és Nagy-Tunisz periferikus lakónegyedeit (Manouba, Ben Arous).
  Javasolják, hogy minden Tunéziába utazó jelentkezzen be konzuli védelemre: Regisztrálja külföldi utazását!  
  Tunéziai tartózkodásuk alatt kerüljék el a tömegrendezvényeket. Sötétedés után vidéken lehetőleg ne közlekedjenek, ne hagyják el szálláshelyüket, illetve sötétedés előtt térjenek oda vissza.

  Határozottan tanácsolják, hogy magyar állampolgárok ne utazzanak Jendouba, Kasserine és Kef kormányzóságokba, amelyek az ország észak-nyugati részén, a tunéziai-algériai határhoz közel vannak, valamint Sidi Bouzid kormányzóságba, ill. a déli, líbiai határrégióban fekvő Medenine és Tataouine kormányzóságok területére.

  A tengerparti turisztikai zónák eddig is hatékony védelmét tovább erősítették a hatóságok, ezekben a körzetekben a nyugalom jelenleg is biztosított. Djerba közvetlen üdülőövezete továbbra is jól védettnek tekinthető, ennek ellenére a Djerba szigetén üdülőktől fokozott óvatosságot kérnek. A turisztikai zónákat megfelelően biztosítják. A turisztikai központokat, szállodákat folyamatos megfigyelés alatt tartják. A jelzettektől függetlenül óvatosság és éberség szükséges.

  A szükségállapot, valamint az emiatt megszigorított rendőri és hatósági ellenőrzések a repülőtereken a várakozási idő jelentős meghosszabbodásával járhatnak együtt. A rendszeres ellenőrzések miatt a Tunisz városában, valamint az országban történő közlekedés is körülményesebb.

  Segélyhívószámok:
  Rendőrség: 197
  Tűzoltóság: 198
  Mentők: 71335500
  Tudakozó: 1200

  Mindenütt kerüljék a túlzottan kihívó viselkedést és öltözködést, lehetőség szerint a szálláshelyen kívül, nyilvános helyeken ne fogyasszanak szeszes italokat.
  A böjti hónapban (ramadán) különösen érdemes figyelni a viselkedési normák betartására, tartózkodjanak nyilvános helyszíneken napközben az étkezéstől, a szeszes italok fogyasztásától a napi böjt lejártát követően is.
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az ország népességének egészségügyi helyzete kielégítő, a turisták által látogatott régiókban az általános közegészségügyi helyzet jónak minősíthető. Tunézia rendelkezik a régió legjobban kiépített és felszerelt egészségügyi hálózatával. Tömeges járványokról nincs tudomás. Kötelező oltás nincs, javasolt oltások: hepatitis A és B, valamint a hastífusz elleni védőoltás. Fontos: A kiutazó magyar állampolgárok feltétlenül kössenek átfogó, az egészségügyi ellátásra is kiterjedő biztosítást!
   
 • Térkép

Inspirációk

Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda gasztronómiájára a belső törzsek és másik nemzetek egyaránt hatással voltak. Ismerje meg velünk különleges fogásaikat!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda rengeteg szépséget és érdekességet tartogat! Ismerje meg a TOP 10 tudnivalót erről az afrikai országról!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Makgadikgadi sós tava a világ legnagyobb sótartalékának számít, melynek területe majdnem akkora, mint Portugália.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!