OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

ÉSZAK-PORTUGÁLIA ÉS GALÍCIA


Katalógus ár: 309 000 Ft/fő-től

Portugália
Lisszabon
Hotel
Repülős
Nincs

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetővel


Porto - Douro-völgy – Guimares – Braga – Ponte de Lima – Viana do Castelo – Santiago de Compostela – Rias Baixas – Vigo – Vila Nova de Gaia – Aveiro - Porto

Időpont: 2019. szeptember 15-22. (6 éjszaka)

Észak-Portugália az ország legszebb vidékeit és legősibb településeit rejti. Európa egyik legrégebbi városában, Portóban lenni különleges élmény, nehéz eldönteni, hogy a kanyargó Douro folyó látványa, a kopottas házak szépsége vagy a régi borospincékben tett jóízű látogatások tesznek-e mélyebb benyomást az érzékekre. A Douro-völgy szőlőtőkéktől zöldellő, lágyan hullámzó teraszos lankáinak képe a folyó kék szalagjával a valóságban felülmúlja a képzeletet. Tavasszal élénkzöldbe öltözik a táj, kivirágzik a természet és felébred téli álmából Portugália e csodálatos régiója. Európa legrégebbi határát átlépve spanyol földön a vad szépségű, szeles Galícia festői tájai és sziklás partvidéke fogad. Santiago de Compostela mágikus hely, a híres El Camino zarándokút végső állomása, egyike Spanyolország legszebb városainak. Az ismert látnivalók mellett a körutazás igyekszik bepillantást engedni az apróbb falvak és tengerparti városkák életébe is.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda


Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 1. nap
Elutazás Portóba a kora reggeli órákban lisszaboni átszállással. Megérkezés a késő délelőtti órákban Portugália második legnagyobb városába, melynek történelme egészen a római korig nyúlik vissza. Félnapos panoráma városnézés során ismerkedés a gyönyörű portugál város látnivalóival: Av. Dos Aliados (főtér), Praca da Batalha, Porto katedrális, Santa Catarina sétálóutca, Boavista, Casa da Música, Foz do Douro, Szent Ferenc templom, Tőzsdepalota, majd a színes Ribeira negyed és a folyó felett átívelő Eiffel híd. A városnézés után kb. 50 perces hajókirándulás a Douro folyón, amely során megcsodálható Porto és a hozzáépült Gaia hat hídja és a város látnivalói a víz felől. Szállás Portóban (május) vagy Vila Nova de Gaiában (szeptember).

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 2. nap
Portó további felfedezése egyénileg, vagy egész napos fakultatív kirándulás: hajózás a Douro folyón a híres borokat adó festői Douro-völgy mentén. Az elvarázsolt völgynek is nevezett régió Portugália egyik legszebb természeti látnivalója. A kanyargó folyó mentén húzódó Alto Douro borvidék lankás tájegysége az UNESCO Világörökségének része. Utazás reggel Portó kikötőjébe, majd onnan hajózás felfelé a Douro folyón Régua városába. Az út során feltárulnak a folyó felett magasodó drámai szépségű táj szőlőültetvényei, falvai, városai. Útközben ebéd a hajón egy pohár portóival. Megérkezés Régua városába a délutáni órákban, ahonnan visszautazás vonattal Portóba. A résztvevők a gyönyörű azulejos csempékkel díszített Sao Bento vonatállomásra érkeznek. Szállás Portóban (május) vagy Vila Nova de Gaiában (szeptember).

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 3. nap
Egész napos kirándulás Észak-Portugália legszebb városainak felfedezésével. Először utazás Guimares-be, Portugália „bölcsőjébe”, ahol az ország első királya született. Középkori műemlék épületeinek köszönhetően 2001 óta az UNESCO Világörökségének része. Továbbutazás Bragába, Portugália egyházi központjába, amely a római időkben Galícia központja volt. A Jó Jézus Búcsújáró hely megtekintése után séta a városban, a katedrális megtekintésével. Utazás a híres zöld borok (vinho verde) vidékére, Ponte de Limába, amely a Lima folyón átívelő középkori zarándok-hídról kapta a nevét, végül a bájos középkori Viana do Castelo városkába. Szállás és vacsora a tengerparti Vila Praia de Âncora üdülővárosában.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 4. nap
Utazás autóbusszal Észak-Spanyolországba, Galícia fővárosába, a Szent Jakab-út végállomására, amely a világ negyedik legnagyobb katolikus zarándokhelye. Megérkezés a késő délelőtti órákban, majd félnapos városnézés helyi idegenvezetővel. A város legkiemelkedőbb látnivalója, a katedrális megtekintése, amely Spanyolország legnagyobb román kori temploma és oltára feltételezhetően Szent Jakab apostol sírját őrzi. A helyiek szerint az árkádos, köves utcák, esőben nyújtják a legvarázslatosabb látványt, amikor a város szinte ragyog. Szállás Santiago de Compostelában.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 5. nap
Szabadprogram Santiago de Compostela további felfedezésére egyénileg, vagy egész napos fakultatív autóbuszos kirándulás Galícia gyönyörű partvidékére, a Rias Baixas régiójába, melynek jelentése: alacsony folyók. A négy folyótorkolatból álló együttes Galícia dél-nyugati partjainál található, az alsó partszakaszok a szárazföldbe mélyen benyúló öblökkel szabdalják a vidéket. Muros érintésével utazás a Finisterra-fokhoz, ahol a "világvége" világítótorony található. Ebéd után továbbutazás Pontevedra történelmi városába Lanzada, Sanxenxo és Combarro festői tengerparti városkák érintésével. Visszatérés Santiago de Compostelába.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 6. nap
Reggeli után elutazás autóbusszal Vigóba, Galícia legnagyobb városába, ahol szabadidő ebédre. Séta a város híres halászkikötőjénél (Darsena, del Berbés), ahol a középkori hangulatú halásznegyed, a Barrio del Berbés is található. Továbbutazás Portó irányába a festői óceánpart mentén rövid megállóval Povoa do Varzímban. Megérkezés a Portóval szemben, a Douro folyó túlpartján lévő Vila Nova de Gaia városába, ahol a híres, történelmi borospincék is találhatók. Látogatás egy borospincében, ahol a borkészítéssel való ismerkedés mellett a híres portói borok kóstolására is lehetőség nyílik. Szállás Vila Nova de Gaiában.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 7. nap
Félnapos kirándulás a Portótól kb. egyórás autóbusz útra lévő Aveiro városába, mely szecessziós épületeivel, a régi negyed fehérre meszelt házaival és kanyargó csatornáival az egyik legszebb tengerparti város Portugáliában. Városnézés, majd kirándulás jellegzetes, színesre festett portugál csónakokkal a várost átszelő Moliceiros-okon - csatornákon. Délután visszautazás Portóba. Este transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 8. nap
Megérkezés Budapestre a hajnali órákban.


Minimum létszám: 24 fő

Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Portó azonnal elvarázsolja az utazókat.

Városi strandok - OTP Travel
ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható

Becsengettek
A világ legszebb egyetemei

Tematikus utazási ajánlatok karácsonyra, szilveszterre, kultúrbolondoknak vagy a borok szerelmeseinek.

OTP Travel Utazási Iroda- Legjobb NÁSZUTAK - Inspiráló nászutazások
A közösségi médiában legtöbbet szereplő nászutazások helyszíneit gyűjtötték amerikai újságírók csokorba, kattintson!

OTP Travel Utazási Iroda - Sztárszálló
Csodás hotelek nem mindennapi tulajokkal, földi halandóknak is.

Ha végre itt a nyár - OTP Travel Utazási Iroda
A nyári hőség elől Európa-szerte varázslatos tengerpartok várják a vakációzókat.

Élete élménye vár Önre!

Képek

Szállás

Szállás leírás
6 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest – Portó – Budapest útvonalon lisszaboni átszállással, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 6 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
 • reggelis ellátás és egy alkalommal vacsora
 • a felsorolt programok belépők nélkül
 • magyar idegenvezető

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • illetékek
 • belépőjegyek felára
 • félpanzió (5 vacsora) felára - A félpanzió min.15 fő jelentkezése esetén vehető igénybe.
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok (minimum létszám: 15 fő)
  Egésznapos hajókirándulás a Douro-völgyben ebéddel
  Egész napos kirándulás a Rias Baixas vidékén ebéddel
Időpont és csomag kijelölése

Legfrissebb inspirációk:


Hamburg - OTP Travel Utazási Iroda
ötcsillagos élmény

Kreatív városok - OTP Travel Utazási Iroda
az UNESCO exkluzív listájáról szemezgettünk

Horvátország - OTP Travel Utazási Iroda
szemrevaló szomszéd

Angkor, az elfeledett város - OTP Travel Utazási Iroda
romjaiban is lenyűgöző

OTP Travel Utazási Iroda- Rodosz, a pillangók szigete!
Igazi mesebeli táj, egy apró paradicsom Rodosz szívében.

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30