Élmények a világ körül

Keresés

NYUGAT-KANADAI NEMZETI PARKOK

Katalógus ár: 1 246 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Vancouver – Campbell River – Victoria – Kamloops – Fraser Canyon – Jasper – Lake Louise – Banff – Calgary

 

Nyugat-Kanada fjordokkal, erdőségekkel, sebes folyókkal szabdalt csoda szép tartományát, Brit Columbiát nevezik a Csendes-óceán kapujának is. Az utazók által kevésbé ismert látnivalók Kanada igazi arcát tárják itt fel. A nyüzsgő Vancouver mellett régimódi, történelmi hangulatú városkák, virágzó kertek, kanyonok és hágók, fjordok és hegycsúcsok, festői panorámautak ejtik ámulatba a látogatókat. Itt húzódik a lenyűgöző Sziklás-hegység északi része, melynek érintetlen tájain a Wells Gray Park ragyogó vízesései és a Banff Nemzeti Park csillogó tükrű tavai gyönyörködtetik a szemet. A hatalmas nemzeti park túloldalán Alberta tartomány és „a Sziklás-hegység fővárosa”, Calgary nyűgözi le szépségével az utazókat.

1. nap: Budapest – Vancouver

Elutazás repülőgéppel Budapestről Vancouverbe átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Vancouverben.


Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok - csoportos körutazás

2. nap: Vancouver – Campbell River

Félnapos városnézés Vancouverben. A város kialakulásában a legnagyobb szerepet azon kínai munkások játszották, akiket először az arany vonzott Kanadába, azután pedig a vasút építése miatt érkeztek Ázsiából. A kínai kolónia ma is számottevő, emlékei jelen vannak a Chinatownban, illetve a közeli Ming stílusú kínai kertben is, mely felüdülést nyújt a nagyváros forgatagában. Az óváros, a Gastown eredeti macskaköves utcácskáival, a gőzmotoros órával és az alapító „Gassy” Jack szobrával azokra az időkre emlékeztet, amikor a város kikötőként és kereskedelmi központként vált híressé. A városnézés folytatásaként másfél órás komputazás Nanaimoba. Útközben sasok, fókák és akár még kardszárnyú delfin is látható. Szállás Campbell Riverben.


Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok - csoportos körutazás

3. nap: Campbell River

A sziget északi részén elhelyezkedő helység a lazachorgászat fővárosa. Több jelentős lazacfaj, többek között a királylazac is ezen a vonulási útvonalon úszik fel minden évben az ívási területére. Félnapos szabadprogram a környék felfedezésére, majd 4 órás hajós szafarin lehetőség nyílik a bálnák megfigyelésére. Szállás Campbell Riverben.

4. nap: Campbell River – Chemanius – Victoria

Visszautazás Nanaimo kikötőjébe. Útközben rövid séta a MacMillan parkban, a douglas fenyők és vöröscédrusok között. Akad olyan vastag törzsű fa, amelyiket 5 ember ér csak körül. Ezen a napon Chemainus városa vár felfedezésre, ahol a helyi művészek hatalmas és látványos falfestményekkel díszítették ki az épületek külső falait. A műalkotások témája a város története: az őslakosok és a telepesek mindennapjait örökíti meg. Szállás Victoriában.


Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok - csoportos körutazás

5. nap: Victoria

Délelőtt városnézés, a kellemes, régimódi tengerparti város legszebb látnivalóinak felfedezésével: a Beacon Hill zöldellő parkja, a Royal British Columbia múzeum, a festői kikötő és a Parlament épülete, melynek esti fényei visszatükröződnek az öböl vizén, valamint a város ékességének tekintett Empress Hotel borostyánnal befuttatott épülete. Délután szabadprogram. Szállás Victoriában.


Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok - csoportos körutazás

6. nap: Victoria – Harrison Hot Springs

Délelőtt látogatás a Butchart Gardens egykori kőfejtőből kialakított kertben, melyben a világ különböző tájairól származó ritka növényeket tekinthetnek meg. A sziklakertre a legszebb rálátás felülről nyílik, érdemes felmászni a hatalmas sziklára. Nyaranta a rózsák illata belengi a környéket, versenyre kelve a liliomokkal. Az út a Fraser völgyön vezet keresztül, Harrison Hot Springs-be, a hőforrásáról híres városba. Az ásványi anyagokban gazdag forrásokat először az őslakos indiánok használták orvosi célokra, manapság a látogatók számára a gyógyhatása mellett a relaxációs hatása a legfontosabb. Szállás Harrison Hot Springs-ben.

7. nap: Harrison Hot Springs – Fraser Canyon – Kamloops

Utazás a Thompson-Okanagan régión keresztül, ahol változatos látkép tárul az utazó elé: zsályacserjével benőtt kopár domboldalak állnak szemben a buja növényzettel dicsekedő hegyvonulattal. Továbbutazás a Fraser Canyonba, ahol a Pokol Kapujának örvénylő folyama tekinthető meg. Átkelés a folyó felett 153 méter magasságban libegővel. Szállás Kamloopsban.


Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok - csoportos körutazás

8. nap: Kamloops - Jasper

Elutazás a természeti szépségekben gazdag tájon át Jasperbe. Útközben a Clearwater és a csodálatos Wells Gray Park vízeséseiben gyönyörködhetnek, majd a terület vadvilágának felfedezése következik, hiszen számos madár- és szarvasfaj, és fekete medve él a parkban. Átszelve a Yellowhead-hágót, látható a kanadai Sziklás-hegység legmagasabb csúcsa, a Mount Robson. Szállás Jasperben.


Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok - csoportos körutazás

9. nap: Jasper – Lake Louise – Banff

Kora reggel indulás az Icefield Parkway-en, a világ legszebb panorámaútján a gleccserek lenyűgöző világába. Rövid megálló az Athabasca- és a Sunwapta-vízeséseknél, útban az Athabasca-gleccserhez, ahol lehetőség van egy túrát tenni a jégmezőkön egy speciálisan erre a célra kialakított járművel (Ice Explorer). A tiszta vizű hegyi Bow és Peyto tavak már a Banff Nemzeti Parkhoz tartoznak, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Szállás Banff-ben.


Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok - csoportos körutazás

10. nap: Banff Nemzeti Park

Kanada legrégebbi nemzeti parkját 1885-ben alapították, miután a vasútépítő munkások hőforrásokra bukkantak. Az ámulatba ejtő természeti park az egész ország legszebb tájait foglalja magában, számtalan tó és hegyvidéki tájak váltják egymást kanyonokkal és völgyekkel. A park egész évben látogatható: nyáron a túrázók, vízisportot kedvelők, télen pedig a síelők veszik birtokukba. Szállás Banff-ben.


Nyugat-Kanadai Nemzeti Parkok - csoportos körutazás

11. nap: Banff – Calgary

Reggel elutazás az 1988-as téli olimpia helyszíneként ismert Calgaryba, ahol félnapos program keretében ismerkedés a látnivalókkal. A város kellemes ötvözete a mai nagyvárosokra jellemző felhőkarcolóknak és a vízpart mentén kialakított számos sétánynak és parknak. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

12. nap: Budapest

Megérkezés a menetrend szerint Budapestre.


Minimum létszám: 20 fő

Gyermek ár: legfeljebb két 10-16 éves gyermek két teljes árat fizető felnőttel egy szobában. 3, vagy 4 fő esetén a szobákban 2 db franciaágyon történik az elhelyezés gyermekek és felnőttek esetén is.

Figyelem! A beutazáshoz Kanadába eTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 10 000 Ft/fő/engedély áron.


Fedezze fel Észak-Amerika fantasztikus meglepetéseit!

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

Kanada városai II. - OTP Travel Utazási Iroda
A Kanada legérdekesebb városait bemutató sorozatunk második részében is különleges helyekre, izgalmas, felfedezésre váró településekre invitáljuk önöket. Tartsanak velünk!

Kanada városai I. - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada különleges ország. Hatalmas - méretét tekintve a második legnagyobb a világon. Mégis ritkán lakott. Városai számtalan csodát rejtenek.

Kanada szíve: Toronto - OTP Travel Utazási Iroda
Toronto több mint 2,9 millió lakosával Kanada legnagyobb városa, egyúttal Ontario tartomány fővárosa. Rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak.

Kanada 6 legszebb régiója - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada Oroszország után a világ második legnagyobb országa. Hatalmas, egybefüggő területekkel, északon tundrával, délen pedig füves prérivel.

Kanada természeti kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada a világ második legnagyobb területű országa. Nagyságából is fakadóan számos egyedülálló, természeti kincs a birtokosa. Bemutatjuk az öt legkülönlegesebbet.

Kanada 5 izgalmas célpont - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada sok mindent kínál a látogatóknak, az Atlanti-óceán partjaitól a Csendes-óceán partjaiig húzódó egykori francia és brit gyarmat gazdag történelmi örökséggel rendelkezik.

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

Becsengettek
A világ legszebb egyetemei

Szikár, sziklás szépség - OTP Travel Utazási Iroda
A Sziklás-hegység évente turisták millióit vonzza Kanadába gyönyörű környezetével és kitűnő szórakozási lehetőségeivel. Méltán.

OTP Travel Utazási Iroda - 10 filmes helyszín
Összegyűjtöttünk 10 kedvelt filmes helyszínt, ahová a való életben is elutazhat.

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a távoli Paradicsom rejtelmeit!

11 őshonos állat Costa Ricán - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Ricán több mint 500 000 állat- és növényfaj él, így a világ 20 leggazdagabb élővilággal rendelkező országának egyike. Ismerje meg Ön is a természet csodáit!

Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kubai utazás - Kuba 5 arca - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba az az úti cél, melyet egyszer az életben látni kell!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
10 éjszakai szállás helyi középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban reggelivel,
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Természeti látnivalók
Repülős utazás
Reggeli
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Costa del Sol utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a nagyszerű napot egy tökéletes követi.

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm El Sheikhtől délre, a Sínai-félsziget legdélebbi csúcsánál fekszik a kivételes szépségű Ras Mohammed.

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Annyi fantasztikus látni- és tennivaló van itt, hogy nehéz választani!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Vancouver és Calgary – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • 10 éjszakai szállás helyi középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • eTA engedély
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás