Élmények a világ körül

Keresés

Mexikó varázslatos kisvárosai

Mexikó | Mexikó | Mexikó varázslatos kisvárosai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikó igazi báját a kisvárosain keresztül ismerhetjük meg.

Mexikó varázslatos kisvárosai

Mexikó igazi báját a kisvárosain keresztül ismerhetjük meg. Legyen szó akár egy festői szépségű tengerparti településről vagy pedig a szárazföld belsejében megbúvó faluról, mindenképpen érdemes az autentikus mexikói kultúrát magunkba szívni ezeken a különleges helyszíneken. Összegyűjtöttük Mexikó leghangulatosabb városkáit, melyet érdemes bakancslistánkra tűzni.

San Sebastian Bernal

Mexikó varázslatos kisvárosai - OTP Travel Utazási Iroda
A mexikói „varázsváros” legendáiról, történelméről, színes építészetéről és varázslatos szimbólumairól ismert. A Mexikóvárostól 2 órás autóútra fekvő San Sebastian Bernal leginkább a „Oena de Bernal” névre hallgató szikla monolitjáról ismert. A hatalmas szikla a faluból nézve is impozáns és festői látványt nyújt. A települést 1642-ben alapították a spanyolok, kulturális örökségének részét képezi az El Castillo épülete, melynek érdekessége, hogy egy német gyártmányú órával büszkélkedhet.

Tulum

Mexikó varázslatos kisvárosai - OTP Travel Utazási Iroda
Cancún városától 132 kilométerre állnak Tulum városának maja romjai. Bár a legtöbben a csodálatos kékes-zöld óceán miatt érkeznek ide, mégis végül több képet készítenek a Karib-tengerre néző dombok tetején magasodó maja romokról. Tulum városa pénztárcabarát szállásokkal és fogásokkal várja az ide érkezőket, nyüzsgő éjszakai életében pedig belekóstolhatunk a helyi kultúrába.

Tlacotalpan

Mexikó varázslatos kisvárosai - OTP Travel Utazási Iroda
Tlacotalpan érintetlen, XIX. századi kora gyarmati építésszettel büszkélkedhet. Csupán az autóforgalom emlékeztet arra, hogy nem a 1800-as években bolyongunk a kikötőváros utcáin, hiszen építészete régi fényében tündököl. 1998-tól az UNESCO Világörökség része a „Papaloapan gyöngyszemének” is nevezett kisváros. Napjainkban főleg a halászatból és az egyre élénkebb turizmusból élnek a helyiek.

Todos Santos

Mexikó varázslatos kisvárosai - OTP Travel Utazási Iroda
A „Mindenszenteknek” nevezett kisváros méltán népszerű egyedülálló szépsége és lakosságának sokszínűsége miatt. Todos Santos helyi kocsmáiban jól megférnek egymással a helyi halászok, a szörfösök, a spiritualitást keresők és a külföldi vendégmunkások is. Los Cabostól alig egy órányi autóútra fekvő város varázsa Baja Sur egyik legféltettebb titka volt évtizedekig. A természeti szépségek és a kultúra eklektikus keveredése teszi unikálissá a Baja-félsziget tömegturizmustól mentes szegletét.

Mazunte

Mexikó varázslatos kisvárosai - OTP Travel Utazási Iroda
A tengeri teknősök vonzzák a turistákat Mexikó délnyugati partjának kisvárosába Mazuntéba. A településen az évek alatt teljesen átformálódott a szemlélet ezektől a különleges állatokról, hiszen míg régebben húsukért és tojásaikért vadásztak rájuk, napjainkba a teknősök természetvédelmi értéke vált turisztikai húzóerővé. Mazunta lenyűgöző strandjait meg kell osztanunk azokkal a teknősökkel, akik minden évben visszatérnek ide, hogy lerakják tojásaikat. Mazunta kisvárosában igazi hippi hangulat uralkodik, mindig találunk valakit, aki jógaórát, meditációt vagy masszázst kínál.

Malinalco

Mexikó varázslatos kisvárosai - OTP Travel Utazási Iroda
Malinalco városát mindig is rejtélyek és varázslatok övezték. A legenda szerint a város és környéke Malinalxóchil istennő otthona, de a közelben megbúvó barlangban jelent meg a néphiedelem szerint a „Fekete Krisztus” is. Ennek történetéről sok történet kering, az egyik legnépszerűbb az, hogy 1537-ben két ágoston rendi szerzetes hittérítésbe kezdett a régióban és arra ösztönözte a helyieket, hogy tegyék tönkre az addig imádott bálványaikat. A testvéreket következő látogatásukkor egy keresztre feszített „Fekete Krisztus” életnagyságú képe várta a bálvány helyett, s a barlang ettől kezdve népszerű keresztény zarándokhellyé vált. Malinalco települése egykor az aztékok otthona volt, és ezek közül a romok közül néhány ma is látható a Cuauhtinchan régészeti övezetben a várostól nyugatra.

Tepoztlan

Mexikó varázslatos kisvárosai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóvárosból népszerű egy napos kirándulóhelyszínnek számít Tepoztlan, melynek egyik oka a meredek dombok tetején elhelyezkedő ősi piramisának meglátogatása. A másik vonzereje Tepotlan híres fagylaltja, melyből közel 200 ízt kínálnak egyszerre. Az egész város könnyűszerrel bejárható gyalog, így akár Mexikóvárosból busszal is nyugodt szívvel érkezhetünk. A sportosabb kalandorok a környék túraútvonalát is bejárhatják, mely a Pirámide de Tepozteco névre hallgat.

Huasca de Ocampo

Mexikó varázslatos kisvárosai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikó központjában, Hidalgo állam egyik kisvárosában, Huasca de Ocampóban épült Mexikó egyik első haciendája. A régi haciendák, gyarmati kőépületek, utcák és hidak teszik mesebelivé a kisvárost. A környék további nevezetességei, az egyedülálló bazaltos sziklaalakzatok, a lenyűgöző vízesések, valamint az adrenalint kergetők fellegvára a Pena del Aire feletti zipline pálya.

Tequila

Mexikó varázslatos kisvárosai - OTP Travel Utazási Iroda
Mi lehetne annál szórakoztatóbb, mint Margarita koktélokat szürcsölni abban a városban, ahol a tequilát megalkották. Az őslakosok évszázadok óta készítettek italt a kék agavé kaktuszból, de a spanyol hódítók voltak az elsők, akik lepárolták ezt a főzetet, így jött létre a tequila. A Jalisco államban, Guadalajarától mintegy 65 kilométerre található Tequila városa népszerű turisztikai célpont, melynek fő vonzereje a XVIII. századi haciendákban meglátogatható szeszfőzdék sora, ahol a tequilakészítés minden csínjával-bínjával megismerkedhetünk.

Kapcsolódó inspirációk:


Mexikó | Mexikó | A mexikói cenoték titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóváros környékén létezik egy hely, amelyet az istenek megáldottak, a turisták viszont elfelejtettek, a Teutli. Itt találjuk az aztékok aranyát, a nopált.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
„Nem érdemes úgy elhagyni ezt a világot, hogy nem volt egy kis szórakozás az életben". – vallotta Mexikó ikonikus festőnője. Ismerje meg különleges életútját!

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

A világ leghíresebb karácsonyfái - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a leghíresebb fenyőket, hogy nekünk már csak azt kelljen eldönteni melyik alatt állnánk boldogan az év ezen különleges időszakában.

Mexikó | Mexikó | A Yucatán-félsziget legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikó rengeteg csodálatos, képeslapra illő partot tartogat azok számára, akik a Yucatán-félszigeten keresnek ideális nyaralóhelyet.

Mexikó | Mexikó | A mexikói cenoték titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A varázslatos földalatti karsztképződmények mélyben csillogó víznyelőikkel olyanok, mintha egy civilizáció előtti titkos világ rejtőzködne a felszín alatt.

A mexikói piramisok titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mexikó leghíresebb piramisait, melyet érdemes bakancslistánkra tűzni, ha erre a különleges kontinensre látogatunk.

Mexikó | Mexikó | Mexikó gasztronómiai útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikó hatalmas ország, melyet északon az Egyesült Államok, délen Guatemala és Beliz határol, határain belül pedig 39 állam alkotja.

Mexikó | Mexikó | Mexikó gasztronómiai útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk finomabbnál finomabb mexikói ételeket!

Holtak ünnepe Mexikóban - OTP Travel Utazási Iroda
Mosolygó koponyák, burjánzó virágdíszek, vibráló színek kavalkádja.

Légies szépség - OTP Travel
Legszebb légikikötők ezúttal színtisztán építészeti szempontból

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

Kapcsolódó ajánlatok:


WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

RIU TEQUILA *****

Mexikó
929 000 Ft-tól/fő

FAIRMONT MAYAKOBA *****

Mexikó
939 000 Ft-tól/fő

OCEAN MAYA ROYALE*****

Mexikó
969 000 Ft-tól/fő

RIU YUCATAN *****

Mexikó
999 000 Ft-tól/fő

BARCELO MAYA GRAND RESORT*****

Mexikó
999 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE LUXURY AKUMAL *****

Mexikó
1 029 000 Ft-tól/fő

RIU PLAYACAR *****

Mexikó
1 099 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND TULUM*****

Mexikó
1 109 000 Ft-tól/fő

A MAJA MEXIKÓ - MINI KÖRUTAZÁS ÉS ÜDÜLÉS

Mexikó
1 169 000 Ft-tól/fő

SECRETS AKUMAL*****

Mexikó
1 170 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS MEXIKÓBAN ÜDÜLÉSSEL

Mexikó
1 249 000 Ft-tól/fő

PARADISUS PLAYA DEL CARMEN*****

Mexikó
1 369 000 Ft-tól/fő

GRAND HYATT PLAYA DEL CARMEN RESORT*****

Mexikó
1 899 000 Ft-tól/fő

MELIÁ HABANA*****

Kuba
érdeklődésre

TRYP HABANA LIBRE ****

Kuba
érdeklődésre

CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő