Élmények a világ körül


Kihagyhatatlan ajánlatunk: Portugália

Portugália utazás - OTP Travel Utazási Iroda

Portugália ezer arca

Portugália egyszerűen varázslatos hely! Nem lehet elégszer dicsőíteni a portugál tájak szépségét, balzsamos klímáját és a végtelen óceán kékjét. A kézzel festett csempékkel díszített házak, a középkori várak, a macskaköves falvak, az arany homokú strandok, a dicső múlt és a nagy felfedezők kézjegyei, az északi tájak lankás borvidékeinek és a dél sziklás partjainak kontrasztja, s azok a mennyei portugál étkek és borok együtt rabolják el az ide látogatók szívét.

Portugália Európa egyik legkedveltebb úticélja, népszerűsége az elmúlt években töretlen volt az utazók körében. Magyarországhoz való közelsége kényelmessé teszi az oda jutást, a hazánkkal azonos méretű ország temérdek látnivalója egy jól megtervezett egyhetes utazással is felfedezhető.

Porto és Lisszabon az ország kihagyhatatlan városai. Lisszabon színes és izgalmas, a modern gasztronómia és művészetek olvasztótégelye, inspiráló és lenyűgöző város. Legyen szó divatos galériáinak felfedezéséről, egy autentikus piacon tett látogatásról, vagy egy jó kávé elfogyasztásáról, Lisszabon minden porcikájában elvarázsolja az utazót közvetlenségével, szépségével, természetességével.

Vannak, akik szerint Portó szépsége még Lisszabonét is túlszárnyalja. Nehéz igazságot tenni, ezért a legjobb, ha személyesen győződik meg róla az utazó. Egy biztos: kontinensünk legrégebbi városának hangulatára, látványára nehéz szavakat találni.
Észak-Portugália látnivalókban igencsak bővelkedő vidék: itt kanyarog mély völgyében a festői Douro-folyó, megannyi ódon város és nemzeti park gazdagítja tájait, nem beszélve a délinél némileg markánsabb, ám ínycsiklandó konyhaművészetről és a napsütötte szőlőtőkék adta világhírű borokról.

Az országot délről szegélyező Algarve aranyló strandjai, szobornak is beillő sziklaképződményei egy újabb szeletét nyújtják az országnak, kellemes pihenéssel egészíthető ki itt egy gazdag programú körutazás.

A dúsan zöldellő Madeira és az érintetlen szépségű Azori-szigetek a természet kedvelőinek remek terepe felfedezőtúrákra, erdőfürdőzésre, digitális detoxra, vagy egyszerűen csak feltöltődésre és pihenésre valamelyik elbűvölő szigeten, az Atlanti-óceán ölelésében.

Portugália felfedezéséhez nincs rossz időszak. Kirándulásra a tavasz és az ősz, nyaralással és strandolással egybekötött barangolásra a nyár a legideálisabb. 

Ismerje meg gazdag programú körutazásainkat és új, 2021-es programjainkat!

Inspirációk: Portugália, avagy a luzitán melankólia

Top 3 portugál sertéshús étel - OTP Travel Utazási Iroda
A húsimádók figyelmébe ajánlunk három olyan sertéshúsból készült fogást, amelyet Portugáliában járva, feltétlenül ki kell próbálni!

10 portugál étel, amit a külföldiek nem értenek - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Portugáliában járunk, ezekkel a fogásokkal bizonyosan találkozni fogunk.

Portóban lenni különleges élmény

Portó azonnal elvarázsolja az utazókat.

Portugáliában a fővároson kívül is számlatan pazar helyet nézhetünk meg vagy kaphatunk lencsevégre.

Lisszabon utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A portugál főváros feltárja titkait.

Kihagyhatatlan ajánlat Portugáliába


MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
409 000 Ft/fő -től

LISSZABONTÓL ALGARVE-IG

469 000 Ft/fő -től

PORTÓTÓL SANTIAGO DE COMPOSTELÁIG

Portugália
479 000 Ft/fő -től

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
499 000 Ft/fő -től

AZORI-SZIGETEK: SAO MIGUEL, FAIAL, PICO

Portugália
729 000 Ft/fő -től

Mikor szeretne utazni?