Élmények a világ körül !


Kihagyhatatlan ajánlatunk: Portugália

Portugália utazás - OTP Travel Utazási Iroda

Portugália ezer arca

Nem lehet elégszer dicsőíteni a portugál tájak szépségét, balzsamos klímáját és a végtelen óceán kékjét. A kézzel festett csempékkel díszített házak, a középkori várak, a macskaköves falvak, az arany homokú strandok, a múlt és a nagy felfedezők kézjegyei, az északi tájak lankás borvidékeinek és a dél sziklás partjainak kontrasztja, s azok a mennyei portugál étkek és borok együtt rabolják el az ide látogatók szívét. Portugália egyszerűen varázslatos hely!

2019-ben Portugália rekord mennyiségű utazót: 24 millió turistát látott vendégül. Nem hiába Európa egyik legdivatosabb utazási célpontja. Magyarországhoz való közelsége kényelmessé teszi az oda jutást, a hazánkkal azonos méretű ország temérdek látnivalója egy jól megtervezett egyhetes utazással is felfedezhető.

Porto és Lisszabon az ország kihagyhatatlan városai! Lisszabon minden eddiginél színesebb és izgalmasabb, a modern gasztronómia és művészetek olvasztótégelye, inspiráló és lenyűgöző város. Újabb látványosságai közé tarrtozik a már külsejében is fantasztikus MAAT (Museum of Art, Architecture and Technology) - Lisszabon legújabb múzeuma a Belém-negyedben. Aki egy kis helyi élményre vágyik, ajánljuk a Time Out Market meglátogatását, mely a lisszaboni streetfood és élelmiszerpiacok legjava egy tető alatt, a LX Factory kézműves boltocskáit, kávézóit és divatos galériáit, vagy a Pastelaria Versailles-t, ahol klasszikus kávéházi hangulat várja a betérőket.

Vannak, akik szerint Portó szépsége még Lisszabonét is túlszárnyalja. Nos, erről a legjobb személyesen meggyőződni kontinensünk legrégebbi városában! Azoknak, akik a turista "ösvényekről" szeretnek letérni, ajánljuk a Sao Bento vonatállomás meglátogatását, melynek kézzel festett csempével – azulejókkal – borított falai lenyűgözőek. A „Belle Époque” hangulata köszön vissza az art nouveau stílusú Majestic Caféban, ahol a városnézést megszakítva igazi élmény egy finom kávé elfogyasztása. A Lonely Planet szerint a világ harmadik legszebb könyvesboltja a neogótikus homlokzatú Lello & Irmao. A helybeliek azt mondják, hogy J. K. Rowling itt, a kacskaringós falépcsők árnyékában kapott számtalan inspirációt a Harry Potter könyvek megírásához.

Portugália felfedezéséhez ideális időszak a napsütötte tavasz! Fedezze fel gazdag programú kürutazásainkat!

Inspirációk: Portugália, avagy a luzitán melankólia

Portóban lenni különleges élmény

Portó azonnal elvarázsolja az utazókat.

Portugáliában a fővároson kívül is számlatan pazar helyet nézhetünk meg vagy kaphatunk lencsevégre.

Lisszabon utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A portugál főváros feltárja titkait.

Kihagyhatatlan ajánlat Portugáliába


EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Ország: Portugália
429 000 Ft/fő -től

PORTÓTÓL SANTIAGO DE COMPOSTELÁIG

Ország: Portugália
439 000 Ft/fő -től

AZORI-SZIGETEK: SAO MIGUEL, FAIAL, PICO

Ország: Portugália
629 000 Ft/fő -től

Mikor szeretne utazni?