Élmények a világ körül

Keresés
 
A nagybetűs KARIBI ÁLOM!

Saint Lucia

Úti célok Saint Lucián

A könnycsepp alakú sziget akár egy kalóz film díszletéül is szolgálhatna. A Karib térség egyik leglátogatottabb szigete St. Lucia, vulkanikus eredetének és trópusi éghajlatának köszönhetően felszínét magas hegyek, meredek völgyek, esőerdők, vízesések, hibiszkuszok és orchideák borítják. A sziget jelképe a Piton hegy ikercsúcsai, a Világörökség részét képezik.

1502-ben Kolumbusz Szent Lucia napján fedezte fel, innen ered az elnevezése. A sziget egyik kiemelt iparága a cukornád termesztés és a belőle készülő rum előállítása, de az idegenforgalom is rohamosan fejlődik köszönhetően hosszú homokos strandjainak és paradicsomi szépségének.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/saint-lucia


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Fontos információk

 • Vízum

  Saint Lucia

  Főváros és legnagyobb város: Castries
  Nyelv: angol
  Vallás: római katolikus
  Államforma: parlamentáris monarchia
  Terület: 617 km2
  Népesség: 183 600 (2014-es népszámlálás)
  Népsűrűség: 298/km2
  Egy főre jutó GDP: $7 769 (2011-es becslés)
  Hivatalos pénznem: kelet-karibi dollár (XCD)
  Időeltérés: -5 óra (UTC -4)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 240V
  Csatlakozó és aljzat: G
  Országhívószám: +1-758
  Internet TLD: .lc

  Az országba utazó magyar állampolgárok rövid időtartamú (180 napon belül 90 nap) vízummentes beutazásra és tartózkodásra jogosultak.

  Felhívjuk a szigetre látogatók figyelmét, hogy a sziget elhagyásának napjától még 6 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevelüknek.
  A beutazás előfeltétele, hogy tovább- illetve visszautazásra érvényes repülőjeggyel rendelkezzen az utazó.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Saint Lucia szigetére nincs akkreditálva magyar külképviselet. A konzuli segítségnyújtás a bajba jutott magyar állampolgárok részére, a nagy távolság és a helyi sajátosságok miatt, nehézkes, hosszú időt vesz igénybe.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Saint Lucia szigetén növekvő tendenciát mutatnak a fegyverrel elkövetett rablások száma, ezért felhívjuk a turisták figyelmét, hogy éjszaka ne közlekedjenek elhagyatott területeken. Az elkövetett erőszakos cselekmények kapcsolatban állnak a szigeten növekvő kábítószer fogyasztással és terjesztéssel. A helyi hatóságok mindent megtesznek, hogy javítsanak a biztonsági helyzeten, ugyanakkor továbbra is a turisták a fő célpontjai a bűnelkövetőknek. Értékeiket ne hagyják a tengerparton, vagy a bérelt gépjárműben felügyelet nélkül.

  A hurrikánok jellemzően a júniustól novemberig terjedő időszakban alakulnak ki a karibi térségben. Kiutazás előtt célszerű érdeklődni a természeti katasztrófák kialakulásának lehetőségéről.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  A szigeten két közkórház és egy magánkórház található, azonban mindegyik eltérő a megszokott európai színvonaltól.Érdemes utazás előtt tájékozódni a biztosító társaságoknál az esetleges balesetek, megbetegedések költségeinek térítési metódusáról, a helyi ellátásokért gyakran azonnali készpénzes fizetést kérnek!A Karib-térség területén nem biztonságos csapvizet fogyasztani, inkább a boltokban kapható ásványvizek fogyasztása ajánlatos.

  A Dengue-láz gyakori helyi népbetegségnek számít Latin-Amerikában és a Karib-térségben. A csapadékos meleg idő kedvez a dengue-láz terjedésében vektorként szerepet játszó Aedes aegypti szúnyogok szaporodásának.

  Ha hazatérésük után fejfájás, magas láz, hányás, hasfájás jelentkezik, ne felejtsék el tájékoztatni a kezelő orvosukat, hogy dengue veszélyes területen tartózkodtak.
   
 • Tudnivalók Saint Luciáról

  Pénzváltás: Legálisan pénzt lehet váltani a kereskedelmi bankoknál, a hotelek váltóhelyiségeiben, valamint az utcákon található hivatalos váltóirodákban. Az árfolyamot a Központi Bank határozza meg.
   
 • Térkép

Inspirációk

Peru és Bolívia: az inkák földjén - OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Inka Birodalom két központi országának felfedezése jóval több egy egzotikus körutazásnál.

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!