Élmények a világ körül


A nagybetűs KARIBI ÁLOM!

Saint Lucia

Úti célok Saint Lucián

A könnycsepp alakú sziget akár egy kalóz film díszletéül is szolgálhatna. A Karib térség egyik leglátogatottabb szigete St. Lucia, vulkanikus eredetének és trópusi éghajlatának köszönhetően felszínét magas hegyek, meredek völgyek, esőerdők, vízesések, hibiszkuszok és orchideák borítják. A sziget jelképe a Piton hegy ikercsúcsai, a Világörökség részét képezik.

1502-ben Kolumbusz Szent Lucia napján fedezte fel, innen ered az elnevezése. A sziget egyik kiemelt iparága a cukornád termesztés és a belőle készülő rum előállítása, de az idegenforgalom is rohamosan fejlődik köszönhetően hosszú homokos strandjainak és paradicsomi szépségének.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


Fontos információk

 • Vízum

  Saint Lucia

  Főváros és legnagyobb város: Castries
  Nyelv: angol
  Vallás: római katolikus
  Államforma: parlamentáris monarchia
  Terület: 617 km2
  Népesség: 183 600 (2014-es népszámlálás)
  Népsűrűség: 298/km2
  Egy főre jutó GDP: $7 769 (2011-es becslés)
  Hivatalos pénznem: kelet-karibi dollár (XCD)
  Időeltérés: -5 óra (UTC -4)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 240V
  Csatlakozó és aljzat: G
  Országhívószám: +1-758
  Internet TLD: .lc

  Az országba utazó magyar állampolgárok rövid időtartamú (180 napon belül 90 nap) vízummentes beutazásra és tartózkodásra jogosultak.

  Felhívjuk a szigetre látogatók figyelmét, hogy a sziget elhagyásának napjától még 6 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevelüknek.
  A beutazás előfeltétele, hogy tovább- illetve visszautazásra érvényes repülőjeggyel rendelkezzen az utazó.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Saint Lucia szigetére nincs akkreditálva magyar külképviselet. A konzuli segítségnyújtás a bajba jutott magyar állampolgárok részére, a nagy távolság és a helyi sajátosságok miatt, nehézkes, hosszú időt vesz igénybe.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Saint Lucia szigetén növekvő tendenciát mutatnak a fegyverrel elkövetett rablások száma, ezért felhívjuk a turisták figyelmét, hogy éjszaka ne közlekedjenek elhagyatott területeken. Az elkövetett erőszakos cselekmények kapcsolatban állnak a szigeten növekvő kábítószer fogyasztással és terjesztéssel. A helyi hatóságok mindent megtesznek, hogy javítsanak a biztonsági helyzeten, ugyanakkor továbbra is a turisták a fő célpontjai a bűnelkövetőknek. Értékeiket ne hagyják a tengerparton, vagy a bérelt gépjárműben felügyelet nélkül.

  A hurrikánok jellemzően a júniustól novemberig terjedő időszakban alakulnak ki a karibi térségben. Kiutazás előtt célszerű érdeklődni a természeti katasztrófák kialakulásának lehetőségéről.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  A szigeten két közkórház és egy magánkórház található, azonban mindegyik eltérő a megszokott európai színvonaltól.Érdemes utazás előtt tájékozódni a biztosító társaságoknál az esetleges balesetek, megbetegedések költségeinek térítési metódusáról, a helyi ellátásokért gyakran azonnali készpénzes fizetést kérnek!A Karib-térség területén nem biztonságos csapvizet fogyasztani, inkább a boltokban kapható ásványvizek fogyasztása ajánlatos.

  A Dengue-láz gyakori helyi népbetegségnek számít Latin-Amerikában és a Karib-térségben. A csapadékos meleg idő kedvez a dengue-láz terjedésében vektorként szerepet játszó Aedes aegypti szúnyogok szaporodásának.

  Ha hazatérésük után fejfájás, magas láz, hányás, hasfájás jelentkezik, ne felejtsék el tájékoztatni a kezelő orvosukat, hogy dengue veszélyes területen tartózkodtak.
   
 • Tudnivalók Saint Luciáról

  Pénzváltás: Legálisan pénzt lehet váltani a kereskedelmi bankoknál, a hotelek váltóhelyiségeiben, valamint az utcákon található hivatalos váltóirodákban. Az árfolyamot a Központi Bank határozza meg.
   
 • Térkép

Inspirációk

Dominikai Köztársaság - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság az állatok és a természet szerelmeseinek mekkája is. Több mint 7500 állatfaj él az ország egész területén.

Kubai kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság a Karib-térség egyik legsokoldalúbb országa. Buja trópusi erdők, hegyek, tiszta vizű patakok és csodálatos vízesések csábítják felfedezésre az utazót.

Kubai kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba közkedvelt célpont, különleges koktélok, sok zene és tánc - többnyire ezek jutnak elsőre eszünkbe erről a különleges kalandokat kínáló országról.

8 érdekes és kevéssé ismert tény Kubáról - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba híres klasszikus autóiról, tengerpartjairól, zenéjéről és szivarjáról, de a következő tényeket kevesen ismerik.

Costa Rica kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica bővelkedik a természeti kincsekben - és ez igaz az itt termő, egzotikus gyümölcsökre is.

10 érdekesség Costa Ricáról - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg jobban Costa Ricát!

Holtak ünnepe Mexikóban - OTP Travel Utazási Iroda
Mosolygó koponyák, burjánzó virágdíszek, vibráló színek kavalkádja.

Ecuador - Mitad del Mundo | OTP Travel utazási iroda
Ecuador leglátogatottabb turista attrakciója a Mitad del Mundo, ami (elvileg) a világ közepe.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!