Élmények a világ körül

Keresés

New York városlátogatás - OTP Travel Utazási iroda
Greenwich Village

Greenwich Village

Greenwich Village

Macskaköves sétányok, olasz pékségek, francia cukrászdák, egyedi árukat kínáló kis üzletek adják a városrész falusi sármját. Éjszaka megelevenedik a környék, éttermek, bárok, klubok várják a szórakozni vágyókat.

Greenwich Village, a bohém hangulatú Hudson folyó menti városrész merőben eltér a mérnöki pontossággal tervezett Manhattantől. Itt nem számozzák, hanem nevet adnak a keskeny, és kanyargós utcáknak.

Innen indult hódító útjára a Beat, a szegények, a társadalom perifériáján élők lázadó kultúrája. Az avantgárd negyedben álltak ki először a homoszexualitás elfogadása mellett, ez a mai napig tetten érhető Village-ben. Galériák, művészi közösségek, világhírű írók és költők generációi bontakoztak ki ebben az inspiráló légkörben.

A toleráns, különc, vibráló Village-ben élt és alkotott többek között Henry James, Edgar Allan Poe, Mark Twain, Walt Whitman, Jackson Pollock, Jack Kerouac, Allen Ginsberg és Bob Dylan.
A környék bárjaiban és nightclubjaiban olyan hírességek kezdték pályafutásukat, mint Jimi Hendrix, Barbra Streisand, Bette Midler, Simon & Garfunkel, Liza Minnelli és Joan Baez.

Ebben a kisvárosi hangulatú negyedben található New York legkisebb magánterülete, David Hess mindössze 0,32m2 területű háromszöge. De egy másik érdekességen is több millió ember sétál át naponta. A Greene Streetet díszíti a belga építész, Françoise Schein munkája, egy járdába épített, ledekkel készített metrótérkép.

A városrész fákkal szegélyezett utcáit kitűnő pékségek, hangulatos kávézók és cukrászdák szegélyezik. Egyszerre nagyvárosi és falusias az atmoszféra. A vidám negyedben található a Washinton Square Park és a New York Egyetem is. Esténként a nyüzsgő bárokban egy-egy hírességbe is belefuthatunk, hiszen itt bérel lakást Matthew Broderick, Sarah Jessica Parker, Julianne Moore, Brooke Shields, Liv Tyler, Uma Thurman, Jim Carrey, Hugh Jackman, Nicole Kidman, és Daniel Radcliffe is.

 

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

MIAMI BEACH VARÁZSA

Usa
799 000 Ft-tól/fő

NYUGAT-KARIB CSODÁK

Usa
1 179 000 Ft-tól/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 229 000 Ft-tól/fő

NEW YORK – FLORIDA – BAHAMÁK

Usa
1 289 000 Ft-tól/fő

OUTRIGGER WAIKIKI BEACH RESORT ****

Usa
1 359 000 Ft-tól/fő

NEW YORK ÉS MIAMI BEACH

Usa
1 399 000 Ft-tól/fő

PRINCE WAIKIKI HOTEL****

Usa
1 429 000 Ft-tól/fő

OUTRIGGER REEF WAIKIKI BEACH RESORT ****

Usa
1 469 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
1 649 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00