Élmények a világ körül

Keresés

TOSZKÁNAI GASZTRO TÚRA ÍNYENCEKNEK - EGYÉNI

Katalógus ár: 189 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Toszkánai gasztro-túra ínyenceknek – egyéni körutazás

 

Pisa - Lari - San Miniato - Volterra - Reggello - Firenze - Chianti Fiorentino borvidéke - San Gimigniano - Siena – Arezzo – Montepulciano - Pisa


Toszkána a szépségek tökéletes harmóniája. Minden apró részletében ott van az a bizonyos megfejthetetlen titok, mely mágnesként vonzza az utazókat: a lágyan hullámzó tájakban, a művészeti alkotások örökkévalóságában vagy a frissen szakított bazsalikomlevél zamatában. Toscanába nem csupán nyaralni megy az utazó, hanem azért, hogy átélje a toszkán életérzést és a lelassuló időben rácsodálkozzon a mindenhol jelen lévő szépségre. Egy autentikus toszkán farmházban pedig a helyiek közvetlensége és vendégszeretete is megtapasztalható. Toszkán gasztronómiai barangolásunk során a jellegzetes toszkán tájak és városok mellett a helyi piacokra, az ízletes ételek és jófajta borok megismerésére is lehetőség nyílik.

Az utazás 2-4 fős létszám esetén, vagy akár nagyobb baráti társaságoknak is ideális. A birtokokon és a látogatások helyszínein angolul beszélnek! Az ajánlat más időpontra is kérhető, ez esetben a San Miniato-i termelői piac nem szerepel a programban. (A megadott augusztusi időpontnál a San Miniato-i termelői piac nem szerepel a programban!)

Közlekedés: saját gépkocsival, vagy Budapest – Pisa – Budapest útvonalon repülőjárattal (közvetlen járat: Ryanair), a helyszínen bérelt gépkocsival (a közlekedés árát nem tartalmazza a részvételi díj)

1. nap - Budapest – Pisa - Lari

Elutazás egyénileg Pisába (gépkocsival vagy közvetlen repülőjárattal). Megérkezés után indulás a Pisától kb.35 km-re lévő Lari mellett fekvő magánbirtokra.
A lankás domboldalon, olaj-és gyümölcsfák ölelésében található birtok Pisa tengerparti strandjától kb. 45 km-re van (Marina di Pisa). Délután városnézés egyénileg Lariban, az elbűvölő, dimbes-dombos fekvésű középkori kisvárosban, ahol érdemes felkeresni a Vicari kastélyt is.
Este ízletes borvacsora és szállás a Lari melletti birtokon


Toszkánai gasztro túra ínyenceknek - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

2. nap - Lari – Pisa

Reggeli a birtokon. Délelőtt a helyi piac meglátogatása, ahol az e napi főzőtanfolyamhoz szükséges alapanyagokat és jellegzetes toszkán élelmiszereket vásárolják meg a résztvevők. Ezt követően látogatás a híres Pasta Martelli tésztagyárba, ahol a hagyományos pasta-készítés titkaiba nyerhetnek bepillantást. A délelőtt további részében főzőtanfolyam a birtok háziasszonyával, akitől az olasz konyha igazi házi fogásai leshetők el. A közös főzés során a szezonnak megfelelő toszkán finomságok készülnek majd, melyet együtt fogyasztanak el. Délután városnézés egyénileg Pisában a Piazza dei Miracoli – vagyis a csodák terének felkeresésével, ahol a híres ferde torony mellett a középkori építészet további jeles épületei: a dóm, a keresztelőkápolna és a temető is látható. Visszautazás Lariba, út közben vacsora egy jellegzetes helyi kis trattoriában. Szállás a Lari közeli birtokon.

Toszkánai gasztro túra ínyenceknek - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

3. nap - San Miniato – Volterra - Reggello

Délelőtt San Miniato felkeresése egyénileg (kb. 36 km), ahol minden hónap harmadik vasárnapján hatalmas őstermelői élelmiszervásár van, mely kihagyhatatlan élménye egy toszkánai látogatásnak! Itt járva érdemes az elbűvölő és a turisták által kevésbé ismert városka szépségeit is felfedezni: a Frigyes-tornyot, a dómot, a Palazzo Dei Vicarit, a gyönyörű templomokat és terecskéket. FONTOS! Az augusztusi időpontnál a termelői piac látogatása nem lehetséges! Ebéd egyénileg. Délután utazás a kb.54 km-re lévő Volterrába, a városka felfedezése egyénileg. A dombtetőre épült, etruszkok alapította Volterra a toszkán vidék egyik ékköve. A római-kori színház, a Palazzo dei Piori, mely Olaszország egyik legszebb terén emelkedik, a fegyházként működő Medici-erőd, az etruszk múzeum, a XII. századi Santa Maria de Assunta katedrális mind e meseszép városka kiemelkedő látnivalói. Továbbutazás Reggellóba, a szálláshelyre. Útközben látogatás egy toszkán birtokon, ahol a helyi sajtkészítő üzem megtekintése, melyet házias vacsora követ. Megérkezés a Firenzétől kb. 30 km-re fekvő reggellói birtokra, melynek vendégháza egy XV. századi kétszintes parasztházból lett kialakítva. Rusztikus lakosztályai pihentető szállást nyújtanak az élményekben gazdag nap után.

Toszkánai gasztro túra ínyenceknek - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

4. nap - Firenze

Egész napos látogatás Firenzébe egyénileg (kb.40 km, gépkocsival kb.45 perc). Toszkána legkiemelkedőbb városa, a ragyogó szépségű Firenze neve egybeforrt a híres Mediciekkel, akik századokon át voltak meghatározó szereplői a város kulturális életének. A város utcáin sétálva érdemes rácsodálkozni az időtlen szépség megannyi formájára és értelmezésére. A tömérdek látnivaló befogadása szinte lehetetlen küldetés egy alkalommal. A leghíresebb nevezetességek: a Piazza della Signoria gyönyörű tere és híres szobrai, a Palazzo Vecchio, az Uffizi-képtár, a Galleria dell’Academia az „igazi” Dávid-szoborral, a lenyűgöző Dóm és a Ponte Vecchio megtekintése mellett a megannyi, remekbe szabott épületekkel kerezetett tér és utcácska kopogó macskakövei repítenek vissza az időben. Ebéd egyénileg. Firenzében senki nem marad éhes, a közel 1500 kitűnő étterem közül mindenki talál ínyére valót! Este utazás a Chianti Fiorentino vidék egyik gyönyörű birtokára a reggellói szálláshely közelében, ahol vacsora és borkóstoló. Visszatérés a reggellói birtokra, ahol szállás.

5. nap - Chianti Fiorentino vidéke

Utazás a Chianti Fiorentino vidék kisvárosaiba és borvidékére. A kirándulás jellegzetes, kanyargós, karcsú ciprusokkal szegélyezett toszkán utakon visz olyan elbűvölő városkákba, mint San Casciano in Val di Pesa, Tavarnelle di val di Pesa vagy Panzano. A szőlőültetvények, olajfaligetek és hullámzó zöld dombok között aranyos kis falvak bújnak meg. A lélegzetelállító tájak a Chianti borvidék zamatos borait is kínálják. A központ Greve, ahol számtalan borospince található. Panzanóba érve Cecchini "mester" mészárszékének megtekintése. Dario Cecchini Panzano (és van, aki szerint a világ) leghíresebb mészárosa; az ínyenc vacsorára az ő éttermében, a Solocicciában kerül sor. Este visszautazás a reggellói birtokra, ahol szállás.

Toszkánai gasztro túra ínyenceknek - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

6. nap - Siena – San Gimignano

Ezen a napon San Gimigniano és Siena felfedezését ajánljuk, melyek Toszkána kihagyhatatlan látnivalói. (Siena – Reggello távolsága kb. 70 km, gépkocsival kb. 1,5 óra. San Gimigniano – Siena távolsága kb.50 km, gépkocsival kb.1 óra.) Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének helyszínei elevenednek meg a csodálatos Siena városában, mely Mihályt, a főszereplőt is elvarázsolta. A három dombra épült Siena utcáin és fényűző palazzói között sétálva feltárul, hogy milyen is lehetett Toszkána a középkorban. Főtere, a vörös téglával kirakott, XII. századi Piazza del Campo sokak szerint a világ legszebb tere, itt kerül megrendezésre minden évben Toszkána leghíresebb eseménye, a Palio lovasjátéka. San Gimignano delle Belle Torri tornyai és sikátorai között megállt az idő. A VIII. században alapított kis középkori város egyike Toszkána leghíresebb helységeinek. Egykor 72 középkori tornyából ma már csak 14 „tekint le” a városkát körbe ölelő festői olajfaligetekre és szőlőültetvényekre. A gasztronómiai örömöknek is időt szentelve érdemes itt a helyi fehérbort, a gyümölcsös aromájú Vernacciát is megkóstolni. Este visszautazás a reggellói birtokra, ahol szállás. Vacsora egy, a reggellói birtok közelében lévő hangulatos étteremben.

Toszkánai gasztro túra ínyenceknek - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

7. nap - Arezzo - Montepulciano

A hazautazás előtti napra kirándulást ajánlunk Arezzóba és/vagy Montepulcianóba. (Arezzo kb.50 km – re – kb. 1 órára van gépkocsival Reggellótól, Montepulciano pedig kb. ugyanennyi távolságra Arezzótól. Reggello és Montepulciano távolsága kb. 100 km – gépkocsival kb.1,5 óra). A festői fekvésű, egy domb tetejére épült, egykor fontos etruszk kereskedelmi város Arezzo bár jelentős károkat szenvedett el a II. világháború pusztításai során, ám óvárosa még így is temérdek templommal, múzeummal, műemlékkel kápráztatja el látogatóit. Több híres szülötte is van: Petrarca emlékét a dóm melletti szülőháza őrzi, Giorgio Vasari életéről a ma múzeumként működő egykori szülőháza emlékezik meg. A római amfiteátrum, a Piazza Grande, a Vasari tervezte Loggia, a megannyi gyönyörű templom és épület a város fennállása óta kézjegyüket itt hagyó korok és stílusok emlékét őrzi. Arezzo álmos kis utcácskái és terei Roberto Begnini Oscar-díjas filmjének, Az élet szép-nek is díszletéül szolgáltak. Innen alig több mint fél órára délre van Cortona idilli kis városkája, mely Francis Mayes: Napsütötte Toszkána című regénye és a belőle készült film rajongóinak kötelező látnivaló. A Val d’Orcia és Val di Chiana völgyek között megbúvó Montepulciano középkori városkájába már csak a fenséges panoráma miatt is érdemes ellátogatni. A 600 méter magas mészkő hegygerincen „csücsülő” dél-toszkán városka dúskál az elegáns reneszánsz palotákban, régi templomokban és bájos terekben, igazi kis ékköve Toszkánának. A város híres a boráról is, a szakértők szerint az itt készülő Vino Nobile egyike Olaszország legjobb borainak. Este visszautazás a reggellói birtokra, ahol szállás. Vacsora a hazafelé vezető úton egy hangulatos étteremben.

Toszkánai gasztro túra ínyenceknek - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

8. nap - Pisa - Budapest

Hazautazás Budapestre gépkocsival vagy közvetlen repülőjárattal.


Min. létszám: 2 fő

A programban szereplő szolgáltatások és az árak a foglalás időpontjában rendelkezésre álló szabad kapacitás függvényében változhatnak.


4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

Európa tengerein varázslatos hajóutakat kínálunk minden kalandvágyó utazónak, családoknak is!

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel utazási iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
Piemonti konyha az egyik legváltozatosabb és leghíresebb Olaszországban.

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
Az izgalmas város felfedezése megér egy hosszú hétvégét, vagy akár egy több napos látogatást!

Szardínia öt legjobb étterme | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az olasz étkezési kultúrát és a sziget egyedi kulináris identitását ötvöző Szardínia tele van kiváló éttermekkel. A sziget számos ünnepelt étterme közül most az öt legjobbat mutatjuk be.

Szardínia ízei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Gasztrosorozatunkban ezúttal a szardíniai konyha 10 hagyományos finomságát mutatjuk be.

Szardínia leglátványosabb építményei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ha Szardínia szigetére gondolunk biztosan a lenyűgöző strandjai jutnak először eszünkbe. Csakhogy Szardínia számos egyéb kincset tartogat. Az épített örökség rajongóknak például valóságos paradicsom.

10+1 csodálatos helyszín Szardínián | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A bronzkori Szardínia számos különös építményt hagyott az utókorra. Ezek közül az egyik legkülönlegesebb a S'Ena e Thomes-i emlékhely.

10+1 csodálatos helyszín Szardínián | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az olaszországi Szardínia tele van természeti csodákkal. A Földközi-tenger és a strandok jelentik a fő vonzerőt, de a titokzatos ősi építményeit vagy a színes hegyi kisvárosait is érdemes felfedezni.

10 érdekes tény Pugliáról - OTP Travel Utazási Iroda
Puglia magával ragadó varázsa a kedvencek közé emeli ezt a fantasztikus olasz régiót. Összegyűjtöttünk tíz érdekes tényt, amelyet talán nem ismer mindenki.

Olaszország | Szicília templomok - OTP Travel Utazási Iroda
Szicília legszebb templomai gazdag és színes örökségről árulkodnak.

Olaszország | Szicília finomságok - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjen meg néhány szicíliai finomságot a limoncello mellett, amiket érdemes megkóstolni.

Szicília | Palermo legjobb éttermei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ kevés területe büszkélkedhet olyan gazdag kulináris hagyománnyal mint Szicília.

Szicília | Palermo legjobb éttermei - OTP Travel Utazási Iroda
Újabb kiváló éttermeket és cukrászdákat ajánlunk Szicília fővárosából.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
3 éjszaka Pisa környékén és 4 éjszaka Reggellóban rusztikus toszkán birtokok kényelmes 2-4 fős apartmanjaiban.
 
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Kalifornia, Sonoma-völgy, borászat | OTP Travel Utazási Iroda
Különösen izgalmas élete volt Haraszthy Ágostonnak a pesti nemesnek, aki Kaliforniába vitte a borászat kultúráját.

San Francisco - Golden Gate híd | OTP Travel Utazási Iroda
Minden bizonnyal a világ egyik legismertebb építménye, San Francisco jelképe. De vajon mindent tud már róla?

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a világ második leglátogatottabb városának kihagyhatatlan látnivalóit.

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Szigetnézés, sznorkelezés, sziklamászás, tengeri kajakozás, dzsungeltúrázás és búvárkodás a legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartoznak, amelyeket a Krabi régiójában eltöltött nyaralás alatt élvezhetünk.

 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • 7 éjszakai szállás az ajánlatban szereplő birtokokon (3 éjszaka Lari mellett, 4 éjszaka Reggellóban), két-, vagy három-négy fős apartmanokban
   
 • reggelis ellátás a birtokokon
 • a 2. napon főzőtanfolyam a lari birtok háziasszonyával és ebéd az elkészült finomságokból
   
 • látogatás a Pasta Martelli tésztagyárban (2.nap)
   
 • a programleírás szerint 2 alkalommal borkóstolós vacsora (1. és 4. nap), valamint menüs vacsora italfogyasztás nélkül jellegzetes helyi éttermekben (2., 6. és 7. nap)
   
 • látogatás egy sajtkészítő birtokon kóstolóval, majd házias vacsorával (3. nap)
   
 • vacsora Cecchini mészáros mester éttermében a Solocicciában (5. nap)

  A megadott árak irányárak és a foglalás időpontjában rendelkezésre álló szabad kapacitás függvényében változhatnak!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • közlekedés (repülőjegy Budapest – Pisa – Budapest útvonalon, valamint autóbérlés)
   
 • illetékek
 • idegenforgalmi adók (az üdülési illeték kb.7 x 1,5 EUR/fő, a helyszínen fizetendő)
   
 • takarítás felára ( 2 x kb.7 EUR/fő, mely a helyszínen fizetendő)
   
 • fűtés vagy légkondicionálás díja
 • városnézések és kirándulások
 • magyar nyelvű idegenvezetés
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás