Élmények a világ körül

Keresés

Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Varázslatos tengerpartok

A tavasznak rövidesen búcsút inthetünk, nagy izgalommal kezdhetünk neki nyaralásunk szervezésnek. Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból. Ez a lista természetesen nem lehet objektív, mindenkinek másmilyen tengerpart tetszik: van, aki a vad, sziklás partokat szereti, míg más a fehér homokos, pálmafásokat. Van, aki csak süttetné magát a napon, mások szörfözni indulnának. Mindenkinek van megfelelő ajánlatunk!

Hidden Beach, azaz Rejtett part (Mexikó)
A mexikói, csupán 1400 hektárnyi területű Marietta-szigetcsoport egyik egyedi képződménye a rejtett strand. Különlegessége abban áll, hogy egy kráter belsejében alakult ki ahová egy szűk járaton keresztül jut be a tengervíz. Különös élmény átúszni a barlangon s kijutni e kis kedves, meghitt homokos strandra.Maldív-szigetek világító partja ( Maldív-szigetek)
A 26 atollból, 1192 szigetből álló ország az Indiai-óceánon,India délnyugati csücskénél található. A Maldív-szigetek lenyűgöző korallzátonyai búvárkodásra és fürdőzésre csábítanak minden idelátogatót. Hófehér homokos strandjai apró pöttyökként bukkannak elő a türkizkék Indiai-óceánból. Esténként lenyűgöző látványt nyújt a part, egy különös természeti jelenségnek köszönhetően. Milliárdnyi fitoplanktont sodor a partra a tenger, melyek kék fénye csillagszőnyeget alkot a Maldív-szigetek partjainál.A Katedrálisok partja (Spanyolország)
Észak-Spanyolországban, Lugo tartományban fekszik egy tízezres kisváros, Ribadeo. Szomszédságában találjuk a Playa de las Catedrales nevű partot, vagyis a Katedrálisok tengerpartját, amely a hatalmas szikláról és boltíveiről kapta a nevét. A víz és a szél által megformált grandiózus boltíveket csak apálykor lehet bejárni.Koekohe beach (Új-Zéland)
Új-Zéland Koekohe strandjára érkezőket fantasztikus látvány fogadja. A Moeraki-gömbsziklák szokatlanul nagy, csaknem gömb alakú vagy lekerekített sziklaalakzatok az új-zélandi Moeraki és Hampden között az otagói tengerparton. A maorik legendája úgy tartja, hogy a sziklák egy ezer évvel ezelőtti hajótörésből származó rakomány darabjai, egy szerencsétlenül járt óriás vitorláskenuból, az Areiteuruból kiesett lopótökök lehetnek.Óriások útja (Írország)
A vulkáni tevékenység eredményeként létrejött, körülbelül 40000 bazaltoszlopból álló terület, Észak-Írországban, Antrim megye atlanti partjainál található, Bushmills várostól 3 kilométernyire északra. A vulkáni kráterből kiömlő lávafolyam fokozatosan hűlt le, melynek eredményeként több tízezer hatszögletű bazalthasáb áll egymás mellett méhsejtszerűen.… Egyik magasabb, másik alacsonyabb, s e páratlan lépcsősor egészen a tengerig vezet.… Az egymáshoz szorosan illeszkedő oszlopok többsége hatszögletű, de vannak 4, 5, 7 és 8 szögűek is. A legmagasabbak közel 12 méteresek, de a megszilárdult láva vastagsága helyenként a 28 métert is eléri.Cápa-öböl ( Ausztrália)
A Cápa-öböl vagy Shark Bay egy nagy, sekély öböl Ausztrália legnyugatibb pontján, Perth városától úgy 650 kilométernyire északra. Az öböl legdélibb pontján fekvő Hamelin Pool part közeli vizeiben fakószürke szikláknak látszó képződmények sorakoznak. Gondosabb vizsgálatukból azonban kiderül, hogy ezek a „sziklák” valójában sztromatolitok, melyeket egysejtű mikroorganizmusok telepei hoztak létre. Egy négyzetméteren úgy hárommilliárd él belőlük. Ezek a szívós mikrobák a váladékukat a tengervízből megkötött anyagokkal keverve egy fajta kötőanyagot állítanak elő, melyet aztán rétegenként toldanak hozzá sziklaszerű otthonukhoz. A folyamat rendkívül lassú, mire egy sztromatolit eléri a 30 centiméteres magasságot, közel ezeréves lehet. Hamelin Poolban van a legtöbb és legsokfélébb tengeri sztromatolit a világon.
A Cápa-öböl másik varázsát a palackorrú delfinek adják, melyek Monkey Miában, a Denham-félsziget partjainál élnek. Ez az egyik hely azon kevesek között, ahol szabadon élő delfinek rendszeresen a part közelébe úsznak, hogy találkozzanak az emberekkel.Vík part (Izland)
Vík í Mýrdal Izland szigetének legdélebbi települése, Reykjavíktól kb 180 km-re. A Katla – működő- vulkán tevékenységének következtében itt nem fehér, hanem koromfekete a homok. A Föld egyik legszebb fekete homokos partszakasza, sok sci-fi témájú filmet forgattak már itt. A fekete homokkal borított tengerpartról, a sziklák mellett jól látható három szikla, amely a hagyomány szerint három, kővé vált gonosz tündért formáz.Benagil Beach (Portugália)
Algarve Portugália tíz történelmi tartománya közül a legdélibb, évi háromezer napsütéses órájával ez Európa legnapfényesebb tája. Hosszan elnyúló partjai hol homokos, hol sziklákkal szabdaltak, itt-ott barlangokat rejtenek. A türkizkék vízből okkersárga sziklák meredeznek, amelyeket az évszázadok során tornyokká, sziklakapukká és barlanglabirintusokká formált a tenger. Ez a hatalmas tengeri barlang a Benagil Beach közelében található.Sarakiniko Beach Milos (Görögország)
Milos sziget a Kiklád-szigetcsoport tagja. Mesés kis sziget, rengeteg strandja van, amik mind elbűvölőek. A szigeten található Sarakiniko strand nem a „hagyományos” tengerpart, de pont ez adja egyedülálló szépségét. A partot nem puha homok borítja, hanem különleges sziklaalakzatokat látunk mindenfelé. A védett öböl kiválóan alkalmas az úszásra.Whitehaven Beach (Ausztrália)
Whitehaven Beach, Ausztrália egyik ékköve az ország keleti partjainál fekszik és a Nagy-korallzátony részét képezi. A Whiteheaven Beach 7 kilométeres partszakaszát olyan különleges csillogó és vakítóan fehér tiszta homok borítja, hogy valóban szinte nem evilági látványt nyújt. Különlegessége a csillogó hófehér homok, mely vakító fehérségét a 98 százalékos szilíciumtartalom adja. A paradicsomi partszakasz csillogó szilíciumhomokja nem tartja magában a hőt, a hagyományos homokkal szemben, ezért kellemesen mezítláb sétálni benne a forró nyári napokon is.Bazaruto szigetcsoport (Mozambik)
A Mozambik déli részén található Bazaruto szigetcsoport hihetetlenül szép homokos strandjairól híres. A tenger élővilága nagyon gazdag az 1971 óta védelmet élvező szigetek körül. Ma már ritkaságnak számít, ha az ember egy olyan meseszép helyet talál, mely teljesen érintetlennek számít. Mozambik lenyűgöző tájai éppen ilyen különlegességnek bizonyulnak, ugyanis az azúrkék vízen és a kellemes szellőn kívül semmi más nem formálja. A Bazaruto szigetcsoport mindenféle költői túlzás nélkül lélegzetelállítónak számít, olyan adottságokkal rendelkezik, melyek a Földön egyedülállóak.Lanikai Beach (Hawaii, USA)
Lanikai Beach jelentése: a „mennyei tenger” és Oahu-szigetének földi paradicsoma. Különlegessége az előttük található két apró, zöld növénnyel borított, kúp alakú sziget,Moku Nio és Moku Iki. A helyiek szerint az egyik legjobb hely a fürdéshez Hawaii összes strandja közül. Itt lehetőség nyílik aktívabb pihenésre: kajakozás, kenuzás vagy épp szörfözés várja a turistákat.El Nido, Palawan, (Fülöp-szigetek)
El Nido partvidéki részén kb. 50-60 kicsi sziget mered felfelé függőleges sziklafalaival az égnek. A mészkő ormokat sűrűn benőtte az  erdő, partjait homokos, pálmafás strandok szegélyezik, a víz kristálytiszta, smaragdzöld. A vízben a színes korallok között pedig gyönyörű az élővilág. Kis halászfalu volt itt régen a hatalmas sziklatömbök között megbújva, de a környező szigetecskék gyönyörű látványa mára virágzó turistaparadicsommá változtatta a helyet.

Kapcsolódó ajánlatok:


IZLAND = KALAND - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Izland
769 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS IZLANDON

Izland
1 290 000 Ft-tól/fő

NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
érdeklődésre

SRÍ LANKA LEGJOBBJAI – HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉGGEL A MALDÍV-SZIGETEKEN

Srí Lanka
510 000 Ft-tól/fő

BANDOS MALDIVES****

Maldív-szigetek
599 000 Ft-tól/fő

GRAND SIRENIS RIVIERA MAYA RESORT****

Mexikó
635 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
639 000 Ft-tól/fő

KÖRUTAZÁS KELET-AUSZTRÁLIÁBAN

Ausztrália, Új-Zéland
1 499 000 Ft-tól/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
érdeklődésre

MADEIRA – PORTO SANTO KÖRUTAZÁS

Portugália
érdeklődésre

További ajánlatok:

GRAND SIRENIS RIVIERA MAYA RESORT****

Mexikó
635 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
639 000 Ft-tól/fő

A MAJA MEXIKÓ - MINI KÖRUTAZÁS ÉS ÜDÜLÉS

Mexikó
769 000 Ft-tól/fő

BARCELO MAYA GRAND RESORT*****

Mexikó
789 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE LUXURY AKUMAL *****

Mexikó
799 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS MEXIKÓBAN ÜDÜLÉSSEL CANCÚNBAN

Mexikó
939 000 Ft-tól/fő

FAIRMONT MAYAKOBA *****

Mexikó
939 000 Ft-tól/fő

PARADISUS PLAYA DEL CARMEN*****

Mexikó
949 000 Ft-tól/fő

KOGNITÍV ÉS ÖNISMERETI KALAND MEXIKÓBAN

Mexikó
1 259 000 Ft-tól/fő

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00