Élmények a világ körül

Keresés

BRUGGE, A „KÖZÉPKORI MANHATTAN”

Katalógus ár: 239 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Kulturális felfedezőtúra a gótikától a szecesszióig

Túlzás nélkül állítható, hogy Európa egyik legszebb városa a nyugat-flandriai Brugge. Óvárosa a középkor óta szinte érintetlen, az „észak Velencéjének” is nevezik csatornáiról és több mint 80 hídjáról. A látnivalók tárháza kimeríthetetlen ebben a fantasztikus városban, mely gyalogosan, kerékpárral és hajóval is kellemesen felfedezhető. Brugge Belgium kulináris fővárosa is, egymást érik utcáin a jobbnál jobb éttermek. Kihagyhatatlan élményt nyújt a friss kagyló kóstolása a világ legfinomabb sült krumplijával kísérve, a helyi főzésű söröknek és a mennyei belga csokoládénak pedig nincs párja. A Brugge-i barangolás végén Brüsszel nevezetességeinek és az Art Nouveau kiemelkedő építésze, Victor Horta múzeumának megismerésére is lehetőség nyílik.

1. nap

Elutazás a reggeli órákban repülőgéppel Budapestről Brüsszelbe, majd tovább utazás egyórás vonatúttal a bájos középkori városba, Brugge-be. A helyeik kiejtésében első hallásra lehetetlen felfedezni a város nevét, ha ezt hallja: „Bröhö”, akkor jó helyen jár! Brugge, vagy Bruges az a fajta hely, amelyre az emberek rendszeresen rácsodálkoznak a kockaköves utcákon sétálva: vajon miért nem fedezték fel maguknak már hamarabb? A barátságos várost a történelme tette naggyá, óvárosa megérdemelten vált az UNESCO Világörökség részévé - számos látogatói vélemény alapján Európa egyik legszebb városa. Szállás Brugge-ben.


Belgium, Brugge - autóbuszos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

2. nap

Egész napos városnézés, mely a kulturális értékek iránt érdeklődő vendégek és a természetkedvelők részére is maradandó élményt nyújt. A csatornák partjáról benyúló fűzfák évszázados emeletes lakóházak mellett zöldellnek, lenyűgöző látképet adva a hídról nézelődőknek. Rozenhoedkaai a túra első állomása, mely két csatorna találkozásánál jött létre és nevét onnan kapta, hogy ezen a festői helyen egykor rózsafűzéreket árultak. Mára a város legtöbbet fényképezett pontja lett, melyet minden napszakban érdemes felkeresni varázslatos hangulata miatt. A XIII. században alapított Begijnhof fehér házai és csendes, parkosított környezete a mai napig egyedülálló nők otthona, akik a Benedek-rend szolgálata mellett döntöttek. A középkorban Brugge fontos kereskedelmi állomás volt, a Hanza városok és Skandinávia irányából Nyugat- és Dél-Európa felé áramló áruforgalomban. A spanyol kereskedők által alapított Spaanse Loskaai (spanyol rakpart) üzletei megőrizték a hajdani idők hangulatát. Jan van Eyck, a németalföldi festészet legkiemelkedőbb alakja a névadója a város főterének, melyet a középkori Manhattanként is emlegetnek a teret körbevevő magas házak miatt, melyet gazdag és befolyásos kereskedők építtettek az egykori vámház köré. A Szent Vér-kápolna a Szent Vér ereklyéjét őrzi. A legenda szerint a XI.-XII. században hozták a városba a Krisztus vérét rejtő kristályfiolát, amelyet a májusi, Mennybemenetel napi körmeneten mutatnak be.
Szállás Brugge-ben.

3. nap

Pihenés, szabad program.
Brugge-ben vétek kihagyni a mennyei csokoládét! Számtalan csokoládébolt különlegességeit ízlelhetik meg itt az édesszájúak. A The Chocolate Line csábító, kézműves finomságait kötelező megkóstolni!
Délután fakultatív programlehetőség: a város titkainak felfedezése egy séta keretében. Elsőként a Belfort toronyban lévő kilátóból csodálható meg a környék madártávlatból. A nyolcszögletű alaprajzzal rendelkező harangtoronyba 366 lépcső visz fel, több pihenőponttal egyes szinteken. A következő látnivaló a Miasszonyunk templom carrarai márványból készült híres szobra, a Madonna a gyermekkel. Michelangelo Mária szobrának jellegzetessége, hogy nem a megszokott bájos tekintettel ábrázolja Jézus anyját, hanem egy aggódó arcot ábrázol, Mária vonásain felfedezhető a félelem fia sorsát illetően. A szobor története is lenyűgöző; a keletkezése óta sokat őrizték és rejtegették a helyiek a háborúk során, hogy mindig visszatérjen méltó környezetébe.
A kellemes délutáni program nem lehet teljes egy hajókázás nélkül! A 30 perces csónakázás olyan szögből láttatja az épületeket, ahová sem gyalogosan, sem más járművel nem lehet bejutni, hiszen a házakat közvetlenül a csatornák partjára építették.
Az eseménydús nap levezetéseként a De Halve Maan tradicionális sörfőzdében végződik a program. A családi serfőző vállalkozás hat generációra nyúlik vissza. A család szerint a megújulás kulcsa a legjobb alapanyagok és a folyamatos technológiai innováció. A túra végén kóstolót kínálnak a Brugse Zot sörből, mely a város „hivatalos itala”. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.
Szállás Brugge-ben.


Belgium, Brugge - autóbuszos városlátogatás - OTP Travel utazási iroda

4. nap

Utazás vonattal Belgium fővárosába, amely egyben az Európai Unió központját is jelenti. A város kiemelkedő jelentőséggel bír napjaink politikai életében, de nem szabad megfeledkezni a kulturális életben betöltött szerepéről, középkori és barokk emlékeiről, sem, melyek a kirándulás során felfedezhetők. Az érkezést követően bejelentkezés a szállodába, majd félnapos városnézés során ismerkedés a legnevesebb látnivalókkal. Az első számú látványosság a kontinens egyik legszebb tere, a Grand Place. A macskaköves teret aranyozott, barokk céhesházak ölelik körbe, melyeket a németalföldi nemesség építtetett magának a XVII. században. Itt található a gótikus Városháza is, melyet az egységes homlokzatok ellenére is könnyű észrevenni. Érdemes a környező utcákba betekinteni, ahol kávézók, butikok és apró virágüzletek váltják egymást hangulatos kavalkádban. A főtér mögött található a Napóleon alapította tőzsde épülete, mely pillanatnyilag üresen áll. Brüsszelről sokaknak a pisilő kisfiú szobra jut elsőként eszébe. A Manneken Pis igen népszerű a látványosság, az alig több, mint fél méter magas szobor különleges alkalmakkor ünnepi díszbe öltözve várja látogatóit. Kevesen tudják, hogy van kislány és kiskutya változata is.
Szállás Brüsszelben.

5. nap

Délelőtt fakultatív program: tartson idegenvezetőnkkel a Horta múzeum felfedezésére! Victor Horta belga építész az Art Nouveau jeles képviselője volt. Egykori lakóhelye látogatható, a szecesszió gyöngyszemei tetten érhetők az épület szerkezetében és a berendezési tárgyakon: tapétákon, ablakokon, korláton át egészen a használati tárgyakig egyaránt.
Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre repülőgéppel, érkezés az esti órákban.Ismerkedjen meg közelebbről is a középkori látnivalókkal, habos waffelekel és még habosabb belga sörökkel!

Belgium - OTP Travel Utazási Iroda
Bruges, az észak Velencéjének is nevezett város bővelkedik látnivalókban. Mi most öt, méltatlanul feledésbe merült templom nyomába eredtünk.

Városi strandok - OTP Travel
ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

 Utazás Európa legjobb városaiba - OTP Travel Utazási Iroda
​Kilenc város, ahová feltétlenül el kell utaznia!

Dallamos desztinaciók, nyári utazás
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Különös múzeumok a nagyvilágban - OTP Travel Utazási Iroda
Hol vannak már a posztópapucsos kastély-, és múzeumlátogatások?!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
3 éjszakai szállás Brugge-ben, 1 éjszakai szállás Brüsszelben helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban.
A szobák nem pótágyazhatóak.
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Összegyüjtöttük a 10 legszebb partot, ahol bátran a habokba vethetjük magunkat.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb kirándulóhelyeket, melyeket mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul Floreana rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Keressük fel a sziget legszebb helyeit!

Galápagos világa: Isabela-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A csikóhal alakú Isabela-sziget a sziget a legnagyobb az összes közül. Gazdag állatvilága semmihez sem hasonlítható!

25 furcsa tény az USA-ról OTP Travel Utazási Iroda
Íme 11 fantasztikus élmény és érdekesség a különleges és ellenállhatatlan Isztambulból!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest - Brüsszel - Budapest útvonalon közvetlen járattal, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • Büsszel és Brugge között utazás vonattal (kb. 1 órás vonatút)
   
 • 3 éjszakai szállás Brugge-ben, 1 éjszakai szállás Brüsszelben helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás
 • repülőtéri transzferek
 • egész napos városnézés Brugge-ben
 • félnapos városnézés Brüsszelben
 • magyar idegenvezető

           

 

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • fakultatív programok
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok (Minimum létszám 12 fő):

  Brugge titkai sörkóstolóval
  A sör kóstoláson 18 év alatti vendégek nem vehetnek részt.

  Látogatás a Horta Múzeumba