Élmények a világ körül

Keresés

TAJVAN - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel

Amikor 1542-ben portugál tengerészek Japán felé vezető útjukon egy általuk ismeretlen, zöldellő szigetre bukkantak, csodálkozva kiáltottak fel: "Ilha Formosa", vagyis "gyönyörű sziget"! A sziget e néven vált először ismertté, s habár a XVI-XVII. században már szerepelt a nyomtatott európai térképeken, formája és mérete sokáig rejtély maradt. Két különálló szigetként - Formosa és Lequeio Minor – tartották nyilván. Noha az ősi Kínából származó dokumentumok szerint a han kínaiak már az i.e. III. században tudhattak Tajvan létezéséről, a kereskedelmi javak hiánya miatt a XVII. századig kevés ember számára volt vonzó az idetelepülés. Elsőként kínai hakka kereskedők érkeztek a szigetre, őket hamarosan európai gyarmatosítók követték, kereskedelmi telepet hozva létre. Az egykori holland, majd spanyol gyarmat, mely különböző kínai dinasztiák és japán fennhatóság alatt is állt a történelem folyamán, ma a Kínai Köztársaság de facto államának részeként virágzó gazdaságával az ázsiai tigrisek előkelő sorának egyike, s egy gyönyörű ország. Annak, aki azt hitte, már mindent látott Ázsiából, eláruljuk: Tajvan tud még újat mutatni!

Fontos információk: A Taipeibe történő kiutazás egyénileg történik, az utazók a helyszínen csoporthoz csatlakoznak, melyen más nemzetiségű turisták is részt vehetnek. A körutazás szombati napokon indul, az idegenvezetés angol nyelven zajlik, kivételt képeznek a megérkezés és elutazás napján a repülőtéri transzferek, melyek során angol nyelvű idegenvezetés nem biztosított (igény esetén felár ellenében kérhető). Az útvonal további éjszakákkal és fakultatív programokkal is kiegészíthető. Érdeklődés esetén készséggel adunk ajánlatot privát programra is.

1. nap: Taipei

Érkezés Taipei nemzetközi repülőterére. Az útlevélellenőrzést és a poggyászok felvételét követően találkozás az utasok nevével ellátott táblával várakozó gépkocsivezetővel, transzfer (idegenvezető nélkül) a hotelbe. Pihenés és szállás Taipeiben.

Fakultatív programlehetőség - Taipei esti fényei: 17:30 órakor találkozás a hotel lobbyban az idegenvezetővel. Az esti városnézés során a Longshan templom, a Xuaxi Street éjszakai piac, valamint a Taipei 101 torony (Sky Deck kilátó belépő nélkül) felkeresése, majd gőzgombóc vacsora.


Kína császárvárosok - az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

2. nap: Taipei

Reggeli, majd találkozás a lobbyban az idegenvezetővel. Délelőtt félnapos panoráma városnézés Taipeiben, mely érinti a főbb látnivalókat: Csang Kai Shek emlékműve, Elnöki tér, Mártírok sírja, Nemzeti palotamúzeum, ahol a császári Kína több mint 5000 éves történelmét bemutató műtárgyak láthatók. Később az őrségváltás és a Xingtian templom megtekintése. Visszaérkezés a hotelbe. Délután szabadprogram, a város egyéni felfedezése, vagy félnapos fakultatív programlehetőség, mely során az északkeleti part felfedezése: kirándulás az egykori aranybányászatáról ismert Jiufenbe és Tajvan északkeleti partjára, ahol a Nemzeti Látványpark, majd Nanya sziklaformációk felkeresése. Szállás Taipeiben.


Kína császárvárosok - az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

3. nap: Taipei – Nap Hold tó

Reggel indulás a Tajvan középső részén, az Alishan és Yushan hegyek között 748 méter magasan fekvő festői szépségű Nap Hold tóhoz. Nevét még a felduzzasztása előtti formájáról kapta, mikor is az egyik tó a napot, míg a másik egy félholdat formázott, melyeket csak a kis Lalu sziget választott el egymástól. Kirándulás a Konfuciusznak szentelt Wenwu templomhoz, majd Itathao faluba, a Ci-en pagodához és a Xuanzang templomhoz. Szállás a tó környékén.

4. nap: Nap Hold tó – Fo Guang Shan – Kaohsiung

Reggelit követően a modern Xiangshan látogatóközpont felkeresése a tónál, majd továbbutazás a csodás hegyvidéken keresztül dél felé. Útközben látogatás az egyik legjelentősebb buddhista kolostorban, a Fo Guang Shanban. Később érkezés Tajvan legnagyobb kikötővárosába, Kaohsiungba, ahol esti séta a Liuhe éjszakai piacon és a Love-folyó mentén. Szállás Kaohsiungban.


Kína császárvárosok - az OTP Travel utazási iroda szervezésében.
 

5. nap: Kaohshiung – Kenting – Taitung – Chihpen

Reggelit követően utazás a Hengchun-félszigeten található Kenting Nemzeti Parkba, mely trópusi klímájáról, korallzátonnyal védett strandjairól híres. Látogatás az 1883-ban épített Eluanbi világítótoronynál, majd rövid megálló a Maobitou partszakasznál, a Chuanfan sziklánál és a Longpan Parknál. Továbbutazás észak felé Taitung környékére. Szállás a hőforrásairól ismert Chihipenben.

6. nap : Chihpen – Keleti-part – Hualien

Reggeli, majd utazás Taitungból egészen fel Hualienig, a keleti partszakasz Nemzeti Látványparkján keresztül, mely Tajvan még utolsó érintetlen területeit öleli fel. A hatalmas sziklákat és a lenyűgöző tengerparti utakat ma is a természet elemei formálják. Az út során több helyszínen is alkalom nyílik fényképezésre: Xiaoyeliu sziklák, Sanxiantai híd, Shitiping partszakasz, a Fanshuliao völgy márványfejtői. Szállás Hualienben.


Kína császárvárosok - az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

7. nap: Hualien – Taroko Nemzeti Park – Taipei

Reggeli, majd a sziget legismertebb látnivalója, a Taroko Nemzeti Park felkeresése, ahol a Liwu folyó egy mély szurdokot vájt ki a márványsziklákból. A park bejárása: a Shakadang vagy a Lushui ösvény, az Örök forrás szentélye, a Swallow Grotto, a Chimu híd. Később visszautazás Taipeibe, útközben megállás a Qingshui sziklaszirtnél. Szállás Taipeiben.

8. nap: Taipei

Reggeli, majd szabadprogram Taipeiben vagy délelőtti fakultatív programlehetőség, az északi partszakasz felfedezése. Kirándulás Tajvan északi partjára, ahol Keelung kikötőváros, a Chung Cheng Parkban található Buddha szobor, majd a Yehilou Geopark felkeresése. Később visszaérkezés a hotelbe. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre idegenvezetői szolgáltatás nélkül. (Igény esetén a program további éjszakával kiegészíthető vagy egyéb ázsiai programokkal, üdüléssel kombinálható.)

Minimum létszám nincs, a résztvevők a helyszínen, szombati napokon csatlakoznak a több ország utasaiból álló csoporthoz. Az utazás a repülőgépen kísérő nélkül történik.


Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Kína utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kína feltárja Ön előtt minden titkát.

Nevezetes másolatok - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Tibet titkai
Érdekességek a világ tetejéről

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Repülős utazás
Csak reggeli

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Ras al Khaimah éke, a Jebel Jais | OTP Travel utazási iroda
A Jebel Jais az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb hegye, ahova a helyiek és turisták is szívesen járnak fel „borzongani”. Ismerje meg Ön is az aktív kikapcsolódás fellegvárát.

Ras al Khaimah legérdekesebb látnivalói | OTP Travel utazási iroda
Ras al Khaimah számtalan izgalmas látnivalóval csalogat. Tartson velünk és fedezze fel a környék legérdekesebb látnivalóit és programjait!

Gyöngykeresés Ras Al Khaimah-ban | OTP Travel utazási iroda
Az Emirátusok egyetlen gyöngyfarmja nem mindennapi látnivaló!

Bali legszebb rizsföldjei - OTP Travel Utazási Iroda
Bali fő látványosságai a varázslatosan szép rizsföldek. Ismerje meg a sziget legjobb fotó helyszíneit!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Bali a családdal is hatalmas élmény hiszen számtalan izgalmas, természetközeli kikapcsolódási lehetőséget tartogat. Fedezze fel a legígéretesebb programokat!

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • repülőjegy menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapest – Taipei – Budapest útvonalon (a részvételi díj 240.000 Ft-os repülőjegy árat tartalmaz illetékekkel együtt, mely a foglalás pillanatában rendelkezésre álló szabad kapacitás függvényében változhat)
   
 • utazás a körutazás során utazás légkondicionált autóbusszal
   
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • angol nyelvű idegenvezető a 2-7. napok kirándulásai során
   

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • borravalók (javasolt mértéke 8 USD/fő/nap)
 • fakultatív programok
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás