Élmények a világ körül

Keresés

Ciprus – a kincses sziget

Ciprus – a kincses sziget - OTP Travel Utazási Iroda
A gyönyörű Ciprus szigetén nem csak csodás tengerpartokból, de kivételes régészeti lelőhelyekből és történelmi emlékekből is akad bőven. Így tud most Ciprusra utazni!

Ciprus – a kincses sziget

A 9000 éves történelemmel büszkélkedő Ciprus szigete fontos szerepet töltött be a görög mitológiában: partjainak szikláinál emelkedett ki a tenger habjaiból Aphrodité, a szerelem és szépség istennője.
 

Az évezredek során föníciaiak, görögök, rómaiak, oszmánok, keresztesek váltották egymást területén, akik izgalmas emlékeket hagytak örökül az utókornak. Március 1-től Ciprus megnyitotta kapuit a turisták előtt. Fedezze fel a sziget mesés tengerpartjait és kulturális kincseit!

Ciprus – a kincses sziget - OTP Travel Utazási Iroda
Ciprusra júniustól több légitársaság is üzemeltet közvetlen repülőjáratokat. 2021. március 1-től szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett nyitnak újra a szállodák és repülőterek.

Magyar állampolgárok számára Magyarországról Ciprusra az alábbi, jelenleg érvényben lévő feltételek mellett lehetséges a beutazás:

Az elutazás előtt

 
• 2021. 06. 24-től Ciprus beutazás szempontjából Magyarországot zöld kategóriába sorolta, ezért Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphetnek be Ciprusra. A kétoldalú megállapodás értelmében az oltottságot igazoló magyar hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolással is lehetséges a beutazás, amennyiben az utas megkapta a második oltást, ha kétadagos oltóanyagról van szó, míg egyadagos oltás esetén a vakcina felvétele után legalább 14 nap elteltével. Ciprus az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinák mellett a Szputnyik V és a Sinopharm vakcinát is elismeri a beutazáshoz.
 
• Az oltási igazolással nem rendelkezőknek országba való belépéshez továbbra is az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszt szükséges minden 12. életévét betöltött utazó számára.

• Minden Ciprusra utazó turistának az elutazást megelőző 48 órában egy online angol nyelvű egészségügyi nyilatkozatot kell elektronikus úton kitöltenie a hivatalos védettségi igazolással vagy a negatív teszteredménnyel együtt, amelyre a belépéshez szükséges utazási engedélyt (Cyprus Flight Pass) a megadott e-mail címre megkapja. A turistáknak a regisztráció után kapott visszaigazolást kinyomtatva vagy mobiltelefonra feltöltve maguknál kell tartaniuk ciprusi tartózkodásuk alatt, ez jogosítja fel őket azokon a helyszíneken való tartózkodásra, ahol kötelező az ún. Safepass bemutatása.
 
Ciprus – a kincses sziget - OTP Travel Utazási Iroda

A megérkezéskor

• Az oltási igazolással nem rendelkező utasokat érkezés után a repülőtéren kötelező COVID-19 PCR tesztelés alá vetik, melynek költségét az utazók fedezik. A ciprusi hatóságok véletlenszerű tesztelést végezhetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező utazókon is!

• Az utazás előtt feltétlenül javasolt útlemondási biztosítás, valamint a legmagasabb kategóriájú utasbiztosítás (Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás) megkötése.

• Minden érkező utas részére kötelező a maszk viselése, a fizikai távolságtartás és a kéz fertőtlenítése az érkezési csarnok bejáratánál. Az utasok testhőmérsékletét mérik.
 
Ciprus – a kincses sziget - OTP Travel Utazási Iroda

Hazautazáskor és Budapestre érkezéskor

• A légitársaságok az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszthez, valamint sebészeti, vagy FFP2-es maszk viseléséhez köthetik az utazást.

• Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a magyar jogszabályok érvényesek: 2021. április 29-től az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvány és érvényes személyazonosító igazolvány birtokában a magyar állampolgárok korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére. Védettségi igazolvány hiányában továbbra is 10 napos karanténkötelezettség van érvényben, mely 2 negatív COVID-19 PCR teszttel váltható ki.

A beutazási szabályok az aktuális járványügyi helyzettől függően változhatnak! Bővebb információ weboldalunkon olvasható.
 
Ciprus – a kincses sziget - OTP Travel Utazási Iroda

Egészségügyi és biztonsági intézkedések a ciprusi tartózkodás alatt

Kötelező a szájat és orrot takaró maszk viselése és a távolságtartás (kültéren min. 2 m, beltéren min. 3 m). A buszokat, gépjárműveket, dzsipeket, szállodákat és szobakulcsokat rendszeresen fertőtlenítik. Az éttermekben az asztaloknál legfeljebb 6 személy ülhet együtt.

Kapcsolódó inspirációk:


Ciprus hűsítő szeglete a Troodos-hegység | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Bár Ciprusra forró nyaralási desztinációként gondolunk, a Troodos-hegységben frissítő kirándulást tehetünk.

5 érdekesség Nicosiáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus fővárosa Nicosia történelmi és kulturális értelemben egyaránt különleges város. Ismerje meg velünk a kettéosztott ciprusi fővárost.

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szerelemhez a világ minden táján számos legenda kötődik, nincs ez másként Cipruson sem. Fedezze fel velünk a sziget legromantikusabb helyszíneit.

7 ókori emlék Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Merüljön el velünk Ciprus gazdag történelmi múltjába és helyszíneibe.

Ciprus vad arca | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus érintetlen természeti kincseit nemzeti parkok sokasága őrzi. Fedezze fel velünk a sziget vad szépségét!

Ciprusi strandmustra | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A csendes, védett területektől kezdve az igazi buliközpontokig csokorba szedtük Ciprus legnépszerűbb tengerpartjait. Ezt a 8 strandot Önnek is látnia kell!

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus jól ismert kellemesen meleg időjárásáról és festői strandjairól, de a sziget ennél jóval többet kínál.

25 érdekesség a Szerelem szigeteként ismert mediterrán Ciprusról.

Kapcsolódó ajánlatok: