Élmények a világ körül

Keresés

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Hat város – hat film

Az utazások rajongói otthon is hódolhatnak szenvedélyüknek egy jól megválasztott film segítségével. Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

PÁRIZS:

Amélie csodálatos élete (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)
Egy párizsi mese a mesés Párizsból. Amélie Poulain (Audrey Tatou), a fiatal párizsi lány békésen éli montmartre-i hétköznapjait, mígnem egyszer fürdőszobája egyik kiesett csempéje mögött egy elfeledett titkos dobozra bukkan, mely régi gyermekkori emlékeket rejt. A doboz visszakerül gazdájához, s Amélie rájön, nincs is annál jobb, ha örömet szerzünk embertársainknak. Ezzel beindul Amélie jócselekedeteinek sora, mely vicces és megható helyzeteket szül, miközben együtt metrózunk, robogózunk, szaladunk és andalgunk Amélie-vel Párizs jellegzetes terein és utcáin. Jean-Pierre Jeunet filmje Yann Tiersen zenéjével kísérve, ragyogó színeivel, kedves karakterábrázolásaival olyan elbűvölő és varázslatos, akár Párizs maga.

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
 

RÓMA:

A nagy szépség (La Grande Bellezza, 2013)
Rómáról számtalan film készült már. Mégis, talán az egyik legkülönlegesebb mozi Paolo Sorrentino alkotása. Az aranyifjak életét élő, elit társasági körökben mozgó újságíró, Jep Gambardella (Toni Servillo) 65 éves születésnapja után meghasonlik önmagával. Éjjelente Róma utcáin járva keresi az élet értelmét, s a nagy szépséget magát, miközben az örök város ismert látnivalói és rejtett kincsei vonulnak fel zsúfolt egymásutánban a filmkockákon. A Colosseum, a Piazza Navona, a Circus Maximus, Caracalla fürdői, a Villa Medici, a palazzók, piazzák és parkok, a Tevere partja, a Szent Péter bazilikára rálátó titkos kulcslyuk a Máltai lovagok terén, s a szenvedéllyel hétköznapjaikat élő szereplők mind e csodás várost dicsőítik, miközben a zajos csillogás mögött rejtőzködő "nagy szépség" is megmutatkozik.

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
 

NEW YORK:

Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s, 1961)
A bájos és hóbortos Holy Golighty (Audrey Hepburn) és Paul, a kezdő író (George Peppard) new york-i románcáról szóló filmklasszikus sokak kedvence. Truman Capote híres regényének 1961-ben bemutatott filmadaptációja egyfajta manhattani úti kalauzként is felfogható. Visszatérő helyszínei, mint a Tiffany & Co a Fifth Avenue és az 57. utca sarkán álló üzlete, az Upper East Side-i apartmanház (169 East 71st Street és Lexington Avenue), ahol Holy és Paul lakást béreltek és amely ma a Holly Golightly Apartment nevet viseli, a Central Park, a New York Public Library és Manhattan számtalan szeglete az ízig-vérig New York-i történet otthona, amely olyan, akár a város maga: könnyed, mégis felejthetetlen. A film Oscar-díjas, fülbemászó zenéjét, a Moon River-t Henry Mancini szerezte.

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
 

BARCELONA:

Vicky Cristina Barcelona (2008)
A Barcelona mediterrán díszletei közé helyezett könnyed komédiával Woody Allen örvendeztette meg a közönséget. A főszereplő két amerikai turistalány, Vicky és Christina spanyolországi vakációja nem várt fordulatokat vesz, amikor megismerkednek a szenvedélyes és lehengerlő művész (ex-)házaspárral, akiket Pénelope Cruz és Javier Bardem alakít a filmben. A helyszínek felérnek egy gazdagon tálalt barcelonai városnézéssel Gaudí és Miró emblematikus nevezetességeit felsorakoztatva, de a Barcelonától 420 km-re lévő Oviedóban tett kirándulás is gyönyörű látnivalókat tartogat a nézők számára.

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
 

RIO DE JANEIRO

Rio, szeretlek! (Rio, eu te amo! 2014)
A híres „szeretlek-sorozat” dél-amerikai tagja óda a világ egyik legszebb fekvésű városához: a brazíliai Rio de Janeiro-hoz. A 10 rövidfilmet felvonultató mozi a cariocák városáért rajongó brazil és nemzetközi rendezők, többek között José Padilha, Carlos Saldanha, Gulliermo Arriaga alkotása. A színészek között Vincent Cassel, Harvey Keitel, Vanessa Paradis is megtalálható, de természetesen az igazi főszereplők a város emblematikus látnivalói: a Megváltó Krisztus szobra , a Cukorsüveg-szikla vagy a Copacabana . Pályaudvar, utcai forgatag, strand és favella is a helyszíne a rövidfilmeknek, melyek ízelítőt adnak a rendkívüli brazil metropolisz hangulataiból, érzéseiből.

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
 

TOKIÓ

Elveszett jelentés (Lost in translation, 2003)
Egy távoli világban találkozik két magányos ember: a férjét turnéra kísérő fiatal Charlotte (Scarlett Johansson) és a reklámfilmet forgató középkorú filmsztár, Bob (Bill Murray). A helyszín a neonfényektől csillogó japán metropolisz, Tokió, ahol az újdonsült barátok együtt fedezik fel a számukra idegen város élményeit. Sofia Coppola különleges hangulatú, lassú sodrású filmjének Tokió lényegét is sikerül megragadnia: titokzatosnak és gyönyörűnek mutatja a maga rideg modernségével együtt. A városi helyszínek között megtalálható a Park Hyatt Tokyo hotel, a vibráló Shinjuku és Shibuya kerületek, a forgalmas Shibuya kereszteződés Tokió központjában, és egy csipetnyi Kiotó is.


Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda


 

Kapcsolódó ajánlatok:


ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
érdeklődésre

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
érdeklődésre

VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
érdeklődésre

AZ ÉSZAK-OLASZORSZÁGI TÓVIDÉK

Olaszország
érdeklődésre

USA - A TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

További ajánlatok:

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
193 000 Ft-tól/fő

ÜDÜLŐFALU PROVENCE SZÍVÉBEN

Franciaország
214 000 Ft/házrész/-tól

PÁRIZS TITKAI

Franciaország
229 000 Ft-tól/fő

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
342 000 Ft-tól/fő

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
347 000 Ft-tól/fő

PROVENCE-I HÁZ AVIGNON KÖZELÉBEN

Franciaország
384 000 Ft/ház/hét-től

PROVENCE, A FRANCIA RIVIÉRA ÉS MONACO

Franciaország
429 000 Ft-tól/fő

PROVENCEI-I FARMHÁZ AZ ALPILLES NEMZETI PARKBAN

Franciaország
775 000 Ft/ház/hét-től

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00