OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

1001 FRANCIA KASTÉLY - EGYÉNI KÖRUTAZÁS


Katalógus ár: 223 000 Ft/fő-től

Franciaország
Bordeaux
Hotel ***
Egyéni
Csak reggeli

Összefoglaló

Ajánlat leírás
Aquitania Dél-Franciaország egyik legváltozatosabb régiója látványos partszakaszokkal, híres városokkal, kitűnő borokkal. Itt minden a múltat idézi.

1001 francia kastély 1. nap
Bordeaux-Monpazier (180km)- Sarlat (52km)
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Bordeauxba. Érkezés után a bérautó felvétele, majd indulás Franciaország legszebb falvának megválasztott Monpazier felé. Már csak azért is figyelemre méltó hely, mert ez az ország leginkább érintetlenül maradt erődített városa. A település központja egy hatalmas tér, ahonnan régi házakkal szegélyezett, egyenes utcák futnak a város széle és az egykori erőd megmaradt részei felé. A tér körül állnak az eredeti formájukban látható árkádos épületek és a régi vásárcsarnok. A városnak több mint 30 épülete tartozik a nemzeti műemlékek közé, melyek sokat elárulnak Monpazier elmúlt 700 évéről. A központ épületei változatos stílusokat vonultatnak fel, mégis egészükben harmonikus képet alkotnak. A Maison du Chapitre és a Convent des Recollets a legimpozánsabbak közé tartoznak. Továbbutazás Sarlatba, szállás elfoglalása.
Szállás Sarlat-la-Canédaban

1001 francia kastely -egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

1001 francia kastély 2. nap
Sarlat-Domme - La-Roque-Gageac sétahajózással- Beynac vára (50km)
A nap Sarlat felfedezésével kedődik, mely Franciaország egyik legszebb és leglátogatottabb középkori városkája. Történelmi központjában a számtalan műemlék között szinte nem is találni új építésű házakat. Nem lehet nem észrevenni 250-nél is több védett épületét, melyek nagyrészt a XV.-XVI. század óta állnak. Az óvárosban sétálva a Dordogne vidékén fekvő települések jellegzetes, sárga kőből épült házait csodálhatjuk meg. A Place de la Liberté körül gyönyörű házak sorakoznak, köztük kis kávézók és a Városháza, melyet teljesen felújítottak és többségében XVII. századi bútorokkal rendeztek be. Sarlat katedrálisát a XII. században kezdték építeni, de folyamatosan alakították; belsejében érdemes megnézni a festményeket és a XVIII. századi orgonát. A dombtetőn állnak a furcsa kinézetű, kupolás tetejű, kerek tornyok. A Lanterne des Morts, vagyis a Halál Lámpásai sok titkot rejtenek, hiszen építésük idejét és célját még nem sikerült megfejteni. Annyi biztos, hogy az évszázadok során számos funkciót betöltöttek, temetkezési kápolnaként és lőporraktárként is használták őket. A belvárosi séta után indulás Domme-ba, mely az erődített francia települések közt valószínűleg a legkisebb. Domme eredeti falainak és bástyáinak egy része még mindig látható, valamint fennmaradt három városkapuja is, közülük a Porte des Tours kerek tornyaival talán a leglátványosabb. A toronyban van a börtön, ahol 1307-ben a templomos lovagokat tartották fogva. A cellák falain még mindig láthatók azok a keresztek, melyeket fogva tartásuk idején a rabok véstek a kövekbe. Domme nevezetességei még a barlangok, ahol a helyiek a százéves háború idején rejtőztek el. A következő állomás La-Roque-Gageac, egy festői falucska, amelyik szinte beszorult a Dordogne folyó és egy meredek hegy közé. Lehetőség van egy kellemes hajózásra, majd továbbindulás a pazar fekvésű Beynac várához. Visszatérés Sarlatba.
Szállás Sarlat-la-Canédaban

1001 francia kastely -egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

1001 francia kastély 3. nap
Lascaux-i barlang (55km)
Rengeteg őskori lelőhely található Aquitaniaban, ezek közül a világhírű Lascaux-i barlang felbecsülhetetlen értékű rajzokat rejt. Az ábrázolások 15-17 ezer évvel ezelőtt születtek, első példái az ember művészi tevékenységének. A régió építészeti szempontból is drágaköveket tartogat, erődök, kastélyok, galloromán kori maradványok visznek még több színt Aquitania magával ragadó hangulatába. A mai napot ezek felkeresésére szánjuk, majd a nap végén visszatérés Sarlatba.
Szállás Sarlat-la-Canédaban

1001 francia kastély 4. nap
Dordogne-völgy kastélyai (Castelnaud, Carsac-Aillac, Milandes, Marqueyssac-kert) (150km)
Reggeli után Carsac-Aillac és Montfort mellett halad az út a Dordogne-völgyben. Elsőként Castelnaud impozáns épületegyüttesét tekinthetjük meg, amely a XIX. század végétől Jean Mouliérat francia operaénekes tulajdonában volt, aki a termek egy részét értékes középkori bútorokkal és műkincsekkel rendezte be. Ezt követően látogatás a Milandes kastélyba, melynek egy másik énekes, Josephine Baker volt sokáig lakója. Baker itt nevelte a gyerekeket, valamint turistaközpontot létesített. A nap hátralévő részét a lenyűgöző Marqueyssac-kertben érdmes tölteni. A szabályos, ugyanakkor izgalmas formákra nyesett sövények jelentik a Marqueyssac-kert szívét és lelkét. A 6 kilométer hosszan kialakított sétaösvényt mintegy 150 ezer, több mint száz év óta csakis kézzel nyírt bokor szegélyezi. Nem mellékesen remek panoráma nyílik a kertből a teljes Dordogne-völgyre, a látnivalókhoz pedig vízesés, vízi út, egy kastély, különböző kilátók, kunyhók, a gyerekeknek hinták és fára telepített kuckók is tartoznak és természetesen a labirintusban bolyongás élménye. Este visszatérés Sarlatba.
Szállás Sarlat-la-Canédaban

1001 francia kastely -egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

1001 francia kastély 5. nap
Pech Merle-barlang- Saint Cirq Lapopie -Cahors (170km)
Franciaország „ősember” barlangjai között egy olyan van, amelyik egyúttal látványos cseppkőbarlang is, ez a Pech Merle a Lot folyótól pár km-re. Ez a mai napi első program. A barlanglátogatás után egy elragadó középkori falu, St-Cirq-Lapopie a következő állomás. A falu páratlan fekvése a Lot folyó völgye feletti sziklán, a középkori házak, paloták együttese még a sokat látott világutazókat is lenyűgözi. Délután a nagy hegyek között kanyargó Lot folyó mentén Cahors városába vezet az út. A folyó hajtűkanyarjában fekvő óváros fontos nevezetessége a XIV. századi erődített Valentré-híd, mely 3 hatalmas tornyával a középkori francia katonai építészet egyik legjelentősebb példája. Este visszatérés Sarlatba.
Szállás Sarlat-la-Canédaban

1001 francia kastely -egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

1001 francia kastély 6.nap
Rocamadour (100km)
Reggeli után kirándulás Franciaország második legnagyobb zarándokvárosába, Rocamadourba. A varázslatos település rabul ejti a látogatót, nem hiába szent hely. A középkori várost egészen különlegessé teszi, ahogy az óváros az Alzou hegy függőleges, sziklafalába épített házak sokaságából áll. Érkezés után a szikla tövében meghúzódó, régi városfal felfedezésével kezdjük a napot. Végigsétálhatunk Rocamadour egyetlen utcáján a La Couronnerien, majd a 15. században épült városházat tekinthetjük meg. Ezután a sziklaoldal magasabban fekvő templomait következnek, melyeket 233 lépcsőn közelíthetünk meg (felvonó is közlekedik). Legfőbb látnivaló a kanonokok egykori lakóházai, és az egykori püspöki palota. Innen további 75 lépcső visz fel a St. Amadour térre, ahol 7 templom és több kápolna található. Legjelentősebbek a világörökség részét képező St. Saveur templom, és a kripta, ahol a Szent Roc Amator földi maradványait őrzik, valamint a Notre-Dame kápolna, ahol a Fekete Madonna található. A település tetejéről csodálatos kép készíthető az alant elterülő Alzou völgyről. Este visszatérés Sarlatba.
Szállás Sarlat-la-Canédaban

1001 francia kastely -egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

1001 francia kastély 7. nap
Bordeaux (200km)
Reggeli után kijelentkezés a szállodából és utazás Bordeauxba. Bordeaux= bor. A mai nap lehetőség adódik felfedezni a Bordeaux-tól 50 km-re található Saint Emiliont. A városka már felkerült az UNESCO világörökség listájára is, ezen a vidéken két olyan szőlőbirtok is található, ahol az egyedi francia életérzés néhány óra erejéig megtapasztalható. De Bordeaux Franciaország kulturális és történelmi városa címet is viseli, a fele UNESCO védettség alatt áll. Bordeaux legfontosabb látnivalói: Grand Théâtre, Place de la Bourse és az előtte fekvő víztükör, Girondins emlékmű, Pont de Pierre, Saint André katedrális és különálló harangtornya, a Pey Berland.
Szállás Bordeauxban

1001 francia kastely -egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

1001 francia kastély 8. nap
Bordeaux-Budapest. Kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, bérautó leadása, hazaindulás.
 
Képek

Szállás

Szállás leírás
Hotel Montaigne***

A 28 szobás szálloda Sarlat középkori belvárosától mindössze 150 méterre található, egy csodás történelmi épületben. A hotel szobái hangulatos berendezéssel és modern felszereltséggel rendelkeznek. A vendégek rendelkezésére ingyenes Wi-Fi, színes TV, fürdőszobai piperecikkek állnak. Kisgyermekkel érkező vendégeknek a szálláshely kiságyat biztosít. A szobák légkondicionáltak és kerekes székes utasok által is könnyen megközelíthetők. Parkolási lehetőség a szállodai előtt.Ibis Sarlat Centre***

Az Ibis szállodalánc sarlati egysége 600 méterre van a középkori városrésztől és a vasútállomástól. A recepció 24 órában fogadja a vendégeket, akiknek ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésükre. A szálloda snack bárjának kínálatából a nap 24 órájában válogathatnak a vendégek. A hangszigetelt szobákat lifttel megközelíthetők, légkondicionáló biztosít további kényelmet. A szobákban síkképernyős TV van, a zuhanyzós fürdőszobák hajszárítóval felszereltek. A bőséges reggeli a szálloda kis reggelizőjében fogyaszthatják el a szálló lakói. Ingyenes parkolási lehetőség biztosított.Hotel Campanile Bordeaux Centre - Gare Saint-Jean***

Ai ideális elhelyezkedésű szálloda Bordeaux történelmi városközpontjától mindössze 10 perces sétára helyezkedik, St. Emilion szőlőültetvényei, valamint Medoc és Bassin d'Arcachon borútjai mindössze 40 perces autóútra, a repülőtér pedig 13 km-re található. Vendégeinek modern szobákat kínál síkképernyős, műholdas TV-vel és ingyenes Wi-Fi-vel. A szobákban íróasztal, telefon, légkondicionálás és fűtés, valamint tágas, küszöb nélküli zuhanyzóval, hajszárítóval és ingyenes piperecikkekkel ellátott, privát fürdőszoba áll rendelkezésre. A loungeban válogatott bordeaux-i borokat, valamint mellé édes vagy sós ételeket fogyaszthatnak a vendégek. Reggelente helyi termékekből készülő, svédasztalos reggelit szolgálnak fel a reggeliző-helyiségben vagy a teraszon.

Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás átszállással Budapest – Bordeaux – Budapest útvonalon
  • 7 éjszaka szállás három csillagos belvárosi szállodában, kétágyas elhelyezéssel
  • autóbérlés
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a program foglalása szabad kapacitás függvénye, ezért bizonyos dátumok esetén a részvételi díj változhat.

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • repülőtéri illeték (kb. 40 000 Ft)
  • feladható poggyász felára (kb. 12 500 Ft/db)

Hasznos információk

Szolgáltatások
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Legfrissebb inspirációk:


Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Egy kontinensnyi ország elképesztő élményekkel!

Grand Canyon kortalan szépség - OTP Travel
100 éves a Grand Canyon

Repül az idő - OTP Travel
hosszabb repülőtéri átszállások, mint a felfedezés kitűnő lehetőségei

Hamburg - OTP Travel Utazási Iroda
ötcsillagos élmény

Kreatív városok - OTP Travel Utazási Iroda
az UNESCO exkluzív listájáról szemezgettünk

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30