Élmények a világ körül

SZLOVÉNIA - AUTÓBUSZOS CSILLAGTÚRA

Katalógus ár: 139 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Természeti kincsek, kulturális emlékek

Csillagtúra autóbusszal, magyarul beszélő idegenvezetővel

Szlovénia: egy festői kis ország, nagyszerű látnivalókkal! Mintha kontinensünk legjavát sűrítették volna össze Európa legzöldebb országába: csúcsos hegyek, sebes folyók, tükörsima tengerszemek, barlangok, bájos városkák, festői tengerpart itt mind egymástól szinte karnyújtásnyira találhatók. Nem hiába nevezik az országot „miniatűr Európának” is. Az ország legszebb természeti látnivalói, a Bledi-tó, a Postojnai cseppkőbarlang, a sziklába vájt Predjamski barlangvár, a Vintgar-szurdok vízesései mellett az ezeréves múltra visszatekintő ékszerdoboz kisváros, Skofja Loka is megismerhető legújabb autóbuszos programunk során.

1. nap: Budapest – Bled

Elutazás autóbusszal Budapestről a reggeli órákban. Útközben rövid pihenő és séta Szlovénia mediterrán hangulatú, festői fővárosában. Ljubljana Európa egyik legfiatalabb, egyben legzöldebb fővárosa. A közúti forgalom korlátozott, a város szívében kanyarodó smaragdzöld Ljubljanica folyó árnyas partjait a gyalogosok és a kerékpárosok számára tartják fenn. Nyáron hangulatos teraszok szegélyezik a folyópartot, élénk hangulatot kölcsönözve a környéknek. Érkezés Bledbe a késő délutáni órákban, szállás elfoglalása.

2. nap: Postojnai cseppkőbarlang – Predjamski barlangvár

Kirándulás autóbusszal a karsztvidéki barlangrendszerhez, a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A barlang egy részét kisvonattal, másik részét gyalogosan lehet bejárni. A cseppkőképződmények és tágas termek mellett a barlangrendszerben megtekinthető az ún. emberhal – a barlangi vakgőte ritka példánya is. Délután látogatás a Predjamski barlangvárban, mely Szlovénia egyik legérdekesebb vára. A sziklafalba épült vár lenyűgöző látványt nyújt, legendás lakója a rablólovag címet viselő Erazmus hűbérurai elleni rablóhadjáratairól volt híres. Többször került összetűzésbe III. Frigyes osztrák császárral is. A vár mellett található Fájdalmas Szűz kápolnát II. Pius pápa szentelte fel. A legenda szerint a kápolna mellett álló hatalmas fa alatt nyugszik a lázadó várúr, Erazmus Predjamski. Szállás Bledben.

3. nap: Bled (Bohinj)

Szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás, mely során hajókázás a Bledi-tavon, majd a tó közepén lévő kis sziget barokk temploma, a Mária Mennybemenetele templom meglátogatása, majd ezt követően a bledi vár megtekintése. A tó partján lévő stílusos cukrászdában lehetőség nyílik a híres bledi krémes kóstolására, ahol a számítások szerint már 15 millió krémest készítettek az eredeti recept alapján. A nap hátralévő részében kirándulás a közeli, vadromantikus Bohinjhoz, a Száva-vízesés megtekintése. A Vogel-hegyről páratlan kilátás nyílik a tengerszemre és a környező tájra. Szállás Bledben.

4. nap: Vintgar-szoros

A mai nap fénypontja a Vintgar-szoros felfedezése. A Radovna folyó által kivájt Vintgar-szurdok Bled közelében található drámai szépségű természeti csoda. A hegyek közé beékelődött szoros hossza másfél kilométer és a folyó mentén kialakított tanösvényen, a fahidakon haladva a látogató testközelből tapasztalja meg a vízeséseket és zuhatagokat. A kristálytiszta vízben vidáman úszkálnak a pisztrángok, tudomást sem véve a túrázókról. Érdekesség, hogy az a kőhíd, ami alatt az ösvény elvezet, az 1900-as évek elejétől a mai napig a Prága – Trieszt közötti vasútvonal részét képezi. Szállás Bledben.

5. nap: Skofja Loka - Budapest

Kijelentkezés a szállodából, a hazaút során pihenő és városnézés Skofja Loka középkori városkájában. Az 1511-es földrengést követően alakult ki a város mai képe, de a XIII. századból származó épületeket is láthatunk, melyeket számtalan legenda övez. A kastélyokat és udvarházakat gondosan kiválasztott magaslatokra építették, látványukkal elkápráztatva az érdeklődőket. Megérkezés Budapestre az esti órákban.

 

Minimum létszám 26 fő.

Varázsbirodalom a szomszédban.

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
4 éjszakai szállás Bledben helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Krakkó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A vásárlástól a városnézésig Krakkó ezernyi élménnyel szolgálhat. járja be velünk Krakkó és környékének legfontosabb nevezetességeit!

10 fantasztikus kirándulás Zakopaneból - OTP Travel Utazási Iroda
Zakopane közelében nagyszerű kirándulóhelyeket találunk.

Bosznia-Hercegovina | Szarajevó, az életre kelt város - OTP Travel Utazási Iroda
A kilencvenes évek pusztító háborúja után Szarajevó ismét régi fényében ragyog.

Bosznia-Hercegovina ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele ön is a Balkán különleges ételeibe! Kalandozzon velünk a bosnyák konyha világában!

Bosznia-Hercegovina kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Bosznia-Hercegovina ez idáig felderítetlen célpont maradt sokak számára.

Adatok betöltése folyamatban...

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás autóbusszal Budapest – Bled – Budapest útvonalon pihenőkkel és városnézéssel a program szerint
 • 4 éjszakai szállás Bledben helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • kirándulások autóbusszal a program szerint
 • szükséges belépők
 • magyar idegenvezető

 

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív program (minimum létszám: 20 fő)
  Bled és Bohinj egész napos kirándulás