Élmények a világ körül

Keresés

FELVIDÉKI BARANGOLÁS

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Csoportos utazás autóbusszal, idegenvezetővel

1. nap: Budapest – Kassa – Szepes vára – Poprád

Elutazás autóbusszal Budapestről a kora reggeli órákban Szlovákiába, majd megállás Kassán, ahol séta a hangulatos óvárosban: itt található a Szent Mihály-kápolna, az Orbán-torony és különálló 7 tonnás harangja az Orbán-harang, a főtéren áll a Kassai Állami Színház eklektikus épülete, ahol 1833-ban a Bánk Bán ősbemutatóját tartották, a Jezsuita templom és a Szűz Mária pestisoszlop is. A kassai dóm, majd a Szent Erzsébet székesegyház megtekintése, mely az ország legnagyobb temploma és egyik legszebb gótikus katedrálisa. Altemplomában, a Rákóczi kriptában helyezték nyugalomra II. Rákóczi Ferencet és Zrínyi Ilonát. A városhoz több szálon is köthető II. Rákóczi Ferenc fejedelem, a székesegyház kriptájában temették újra és törökországi lakhelyének replikáját, a rodostói házát is felépítették számos eredeti berendezéssel együtt a Hóhér-bástya mellett. Továbbutazás az egykor a szász telepesek lakta történelmi régióba, a Szepességbe, amelynek központja a szepesi vár. A 4 hektáron elterülő hatalmas erődítmény Közép-Európa valaha volt legnagyobb erődje. A gyönyörű fellegvár, a háromemeletes román stílusú palota, a várbörtön, a gótikus várkápolna megtekintését követően utazás Poprádra. Vacsora és szállás Poprádon két éjszakára.

2. nap: Poprád – Szepesszombat – Lőcse – Késmárk – Poprád

Reggelit követően az 1945 óta Poprádhoz tartozó reneszánsz és barokk házaival ékeskedő Szepesszombat felkeresése, melynek legjelentősebb látnivalója a XIII. századi Szent György templom. Később utazás Lőcse műemlékekben gazdag városába, mely Mikszáth Kálmánt is megihlette. Séta közben látható a Szepesi Múzeumnak otthont adó lőcsei városháza árkádos épülete, a szégyenketrec, a reneszánsz pártázatú Thurzó ház, Lőcsei Pál szobrászművész háza, a régi minorita templom, majd a világ legmagasabb faoltárával rendelkező Szent Jakab templom. Továbbutazás Késmárkra, ahol a Késmárki Múzeumnak helyet adó Thököly várkastély megtekintése. A Thököly család építette át reneszánsz rezidenciává, azonban a kuruc felkelés bukása után a bécsi udvar lefoglalta a várat és fényűző berendezését Bécsbe szállíttatta. Késmárkon található az artikuláris fatemplom, melyet fából vasszögek felhasználása nélkül építettek a XVII. században, valamint a Thököly Imre sírjának helyet adó evangélikus templom is. Visszatérés a szálláshelyre, vacsora.

3. nap: Poprád – Csorba-tó – Zólyom – Szentantal – Selmecbánya – Besztercebánya

Reggel utazás a Magas Tátra lábainál 1355 m magasságban fekvő Csorba-tóhoz, a festői panoráma megtekintése és rövid séta a tó partján, majd továbbutazás és rövid pihenő a reneszánsz pártázatos zólyomi várnál. Szentantalra érkezést követően a Koháry-Coburg barokk kastély felkeresése, melyet egy angolpark övez. Ezután indulás a hegyekkel körülvett megkapó fekvésű Selmecbányára, mely az egyik legszebb bányaváros. Elbűvölő terei, hangulatos domboldalakon kanyargó utcái, dombokon magasodó erődjei (az Óvár, a Leányvár), impozáns kálváriája várja a látogatót. A városi séta során a Szentháromság tér, az 1710. évi pestisjárvány megszűnésének emlékére emelt szobor, a lármafának is nevezett Klopacska torony megtekintése, melynek kopogtatója ébresztette hajnalban a bányászokat. Később az Óvár felkeresése, melyet egy templomból alakítottak át erődítménnyé a törökök ellen. Továbbutazás Besztercebányára, szállás és vacsora.


Felvidéki barangolás - csoportos autóbuszos körutazás - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Besztercebánya – Körmöcbánya – Bajmóc – Trencsén

Reggeli után rövid séta Körmöcbányán, mely egykor aranybányászatáról és aranyforintokat verő pénzverdéjéről volt híres. Továbbutazás Bajmócra, ahol az ország legszebb várkastélya található, mely igazán kiérdemli a mesés és romantikus jelzőket. A város fölé magasodó kastély a XII. század óta többször cserélt gazdát, Csák Máté, majd a Thurzó és később a Pállfy család kezén volt. Pállfy János a XIX. században formálta a Loire menti kastélyokra emlékeztető elegáns lakhellyé. Az eredeti óvárból emelkedik ki az ötemeletes új vár, melynek aranyfüsttel futtatott mennyezetű Arany-terme és XVII. századi festményekkel és stukkókkal díszített kápolnája, valamint eredeti berendezési tárgyai várják a látogatókat. Egyik legértékesebb műkincse a bajmóci oltár, Nardo di Cione egyetlen épségben megmaradt, tíz képből álló XIV. századi későgótikus alkotása. Később utazás Trencsénre, melynek látképét a hatalmas gótikus várkastély uralja, mely a gátlástalan hadúr Csák Máté főhadiszállása volt. A vár megtekintése majd továbbutazás, szállás és vacsora Nagyszombaton.

5. nap: Nagyszombat – Pozsony – Budapest

Reggeli után Nagyszombat felfedezése, ahol Pázmány Péter egyetemet alapított, melyet később Budára költöztettek. A történelmi városmagot öreg falak veszik körül. Séta a belvárosban, mely során látható a Szentháromság tér, a Városi Színház, az ikertornyokkal büszkélkedő Szent Miklós székesegyház, az érseki palota, a pazar barokk Egyetemi templom. A Keresztelő Szent Jánosnak szentelt monumentális templom megtekintését követően utazás Pozsonyba, majd gyalogos városnézés a szlovák fővárosban. A városnézés során a legjelentősebb látnivalók megtekintése kívülről: a pozsonyi vár, a Szent Márton székesegyház, az egyetlen fennmaradt középkori városkapu a Mihály-kapu, a rokokó stílusú Mirbach palota, a ferences templom, a jezsuita templom, a régi városháza, a Prímási palota, a Hlavné namestie főtéren a Miksa-szökőkút, majd a gyönyörű szecessziós Kék-templom, melyet Lechner Ödön tervezett. Ezt követően hazautazás Budapestre. Megérkezés az esti órákban.


Minimum létszám: 35 fő


Fedezze fel Pozsonyt! - OTP Travel Utazási Iroda
Pozsony szerelem első látásra, egyedi stílusa, kultúrája és a történelmi múltja páratlanná teszi.

Szlovák sajtok nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Északi szomszédaink erősek a sajtgyártásban. Ismerje meg a szlovák kézműves tejipar remekműveit!

Szlovákia | Bajmóc ékköve: a vár - OTP Travel Utazási Iroda
A Bajmóc Szlovákia egyik legjelentősebb műemléke. Fedezze fel velünk ezt a számos viszontagságot túlélt csodát!

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

Kis magyar divattörténet – színes népviseletek - OTP Travel Utazási Iroda
A magyar népviselet négy nagyobb táji típusát különböztethetjük meg egymástól: a dunántúlit, a felföldit, az alföldit és az erdélyit.

Nyaraljon az év bármely időszakában luxuskörülmények között!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Kalifornia, Sonoma-völgy, borászat | OTP Travel Utazási Iroda
Különösen izgalmas élete volt Haraszthy Ágostonnak a pesti nemesnek, aki Kaliforniába vitte a borászat kultúráját.

San Francisco - Golden Gate híd | OTP Travel Utazási Iroda
Minden bizonnyal a világ egyik legismertebb építménye, San Francisco jelképe. De vajon mindent tud már róla?

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a világ második leglátogatottabb városának kihagyhatatlan látnivalóit.

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Szigetnézés, sznorkelezés, sziklamászás, tengeri kajakozás, dzsungeltúrázás és búvárkodás a legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartoznak, amelyeket a Krabi régiójában eltöltött nyaralás alatt élvezhetünk.

 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás légkondicionált autóbusszal Budapestről
   
 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • félpanziós ellátás
 • a leírás szerinti programok belépővel
 • magyar idegenvezető, helyi idegenvezetők
 • audioguide használata a kirándulás során

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás (a részvételi díj 2 %-a)