Élmények a világ körül

Keresés

NAGY KÖRUTAZÁS IZLANDON

Katalógus ár: 1 389 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 

Vulkánok, gejzírek, vízesések, gleccserek, lávamezők, trollok és elfek, csupa rendkívüli szépség… Ilyen hely csak egy van a Földön: Izland! Az Európához tartozó, de földrajzilag két kontinensen, az észak-amerikai és az eurázsiai tektonikus lemezek találkozásánál fekvő szigetország minden szempontból különleges hely, a szélsőséges természeti csodák varázslatos birodalma. Fából kevés van földjén, de vízesésből annál több – mintegy tízezer, s vulkánból is akad vagy 130, melyből 30 aktív. Nincs vasúti hálózata, csupán egy főútja és a szúnyog itt ismeretlen rovar. A víz olyan tiszta, hogy előkezelés nélkül folyik a csapból, a szépen csengő helyi nyelv pedig a legősibb élő nyelv Európában.
Fedezze fel a páratlan Izlandot új csoportos körutazásunkkal, mely a sziget szépségeit részleteiben is igyekszik az utazók elé tárni gazdag programokkal, jó minőségű szállodákkal és magyar idegenvezető kíséretével.

 

1. nap: Budapest - Reykjavík

Elutazás Budapestről a déli órákban menetrend szerinti járatokkal, átszállással. Megérkezés a késő délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. A szállodai szobák elfoglalása után este szabad program pihenéssel.

2. nap: Snaefellsnes-félsziget

Reggeli után utazás a Snaefellsnes-félszigetre. A helyszín mesés tájai és felszíni képződményei Jules Vernét is megihlették, az Utazás a Föld középpontja felé című regényében: a bejárat megjelenítéséhez ezt a környezetet képzelte el. Látogatás a félsziget halászfalvaiban, Búdírban és Arnarstapiban. A partvidék erodált bazaltképződményeinek és madárszikláinak megtekintése után rövid gyalogtúra a fekete homokkal borított partszakaszon, a Djúpalónssandur vidékén, majd utazás Snaefellsnesbe. Szállás Snaefellsnesben.

3. nap: Skagafjödur régió – Eyjafjördur-fjord - Akureyri

Reggeli után Budadalur és Húnaflói érintésével utazás a Skagafjödur régióba. A környék elsősorban mezőgazdaságáról és az izlandi pónitenyésztéséről vált ismertté; az utazás során igen nagy számban láthatók ezek a kedves állatok. Útközben látogatás a Glaumbaer múzeumban, mely a helyi lakosság múlt század eleji életét mutatja be. Többek között meglátogatható egy tradicionális, gyeptetős izlandi parasztházikó is. A múzeumlátogatás után hajós bálnales az Eyjafjördur-fjordban, ahol az év ezen szakaszában kis szerencsével hatalmas lundakolóniák is láthatók. Érkezés az esti órákban a szállodában, szállás Akureyriben.


Nagy körutazás Izlandon - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Godafoss-vízesés – Námaskard – Krafla és Víti kráterek – Dimmuborgir - Myvatn

Reggeli után utazás Myvatnba, közben látogatás az izlandi történelem egyik legfontosabb helyszínénél, a pogány istenek vízesésénél, Godafossnál. A legenda szerint Izland lakossága itt tért át a keresztény hitre 1000-ben. A vízesés és a közeli Myvatn-tó megtekintése után utazás Námaskard geotermikus, pezsgő iszapmedencéivel és gőznyílásaival taglalt régióiba, majd a Krafla és Víti kráterek felfedezése után séta Dimmuborgir lávalabirintusában, ahol az izlandi legendák szerint a föld összekapcsolódik a pokollal. Délután frissítő fürdő Myvatn termálfürdőjében. Érkezés a szállodában az esti órákban, szállás Myvatnban.

5. nap: Tjörnes-félsziget – Hjódaklettar kanyon – Dettifoss-vízesés

Reggeli után utazás a Tjörnes-félszigetre Húsavik érintésével. A környék egyik leghíresebb látványossága az Ásbyrgi mellett található patkó alakú szurdok, ami a legenda szerint Odin isten nyolclábú lovának, Sleipnirnek az egyik lábnyoma. Gyalogtúra a nagyjából 8000 évvel ezelőtt vulkáni tevékenység következtében kialakult, látványos bazaltképződményeiről híres Hljódaklettar kanyonban, majd utazás Európa egyik legnagyobb, 44 méter mély vízeséséhez, a Dettifosshoz, melynek érdekessége, hogy nem csupán folyó, hanem gleccser is táplálja. Szállás Myvatnban, érkezés a szállodába a kora esti órákban.

6. nap: Mödrudalsöraefi-felvidék – Lögurrin-tó – Reydarfjördur – Faskrúdfjördur – Stödvarfjördur

Reggeli után utazás a en keresztül Egilsstadir falvának érintésével a Lögurrin-tóhoz, majd utazás Reydarfjördur, Faskrúdfjördur és Stödvarfjördur falvakba, útközben számtalan kisebb-nagyobb fjord megtekintésével. Stödvarfjördurban látogatás Petra néni kő- és ásványgyűjteményénél, mely több évtizedes gyűjtőmunka eredményeként mutatja be Izland legérdekesebb ásványait. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban, szállás a keleti fjordok szomszédságában.

7. nap: Höfn – Vatnajökull Nemzeti Park - Jökulsarlón-tó

Reggeli után utazás a keleti hegyvidéken keresztül Izland festői, délkeleti régiójában található Höfnbe, majd látogatás Izland legnagyobb egybefüggő jégmezejéről híres Vatnajökull Nemzeti Parkban, ahol a gleccserek, folyók, geotermikus és vulkanikus aktivitások különleges és változatos szépségű tájat hoztak létre. Rövid hajókázás a Breidamerkurjükull-gleccser melletti Jökulsarlón-tavon, majd utazás Kirkjubaejarklaustur falun keresztül a szálláshelyre.


Nagy körutazás Izlandon - OTP Travel utazási iroda

8. nap: Raynisfjara – Skógafoss-vízesés – Seljalandfoss-vízesés – Gulfoss-vízesés – Geysír – Thingvellir Nemzeti Park – Reykjavík

Reggeli után rövid gyalogtúra a fekete, vulkanikus homokkal borított és hatalmas bazalttömbökkel szabdalt tengerparton, a Vík melletti Raynisfjarán. Látogatás a Skógafoss-vízesésnél, majd a híres Seljalandfoss-vízesésénél, melynek vízoszlopa mögött akár sétálni is lehet. Az Arany Kör mentén található látnivalók közül a következő Izland egyik legszebb vízesése, a Gullfoss, ahonnan pár perces utazás az 5-10 percenként kitörő és forró vízoszlopot magasba lövellő Geysír. Utazás a 2004 óta a Világörökség részét képező, az izlandi nép számára a legfontosabb történelmi helyszínnek számító Thingvellir Nemzeti Parkba. A nemzeti park területe a Föld egyik legérdekesebb része tektonikai szempontból, másrészt itt kiáltották ki Izland függetlenségét is. A park bejárása után utazás Reykjavíkba.

9. nap: Reykjavík (Kék Lagúna)

Reggeli után gyalogos városnézés Reykjavíkban vásárlási lehetőséggel, majd szabadprogram az izlandi főváros további felfedezésére egyénileg. Délután fakultatív programlehetőség: fürdőzés a Kék Lagúnában. A világ egyik legismertebb és legszebb szabadtéri termálfürdője egy lenyűgöző szépségű lávaterület közepén fekszik. A kéken csillogó lagúna vizét a fekete lávamezőben a közeli geotermikus erőműből kiömlő, lávamezőn felforrósodott, átlagosan 37–39 ° C-os, ásványi anyagokban igen gazdag, gyógyító tulajdonságairól és jótékony hatású iszapjáról is ismert víz adja. Transzfer, majd fürdőzés a festői szépségű, vízgőztől párás lagúnában (kb. kétórás program). Éjszaka Reykjavíkban.

10. nap: Reykjavík - Budapest

Reggel kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre menetrendszerinti járatokkal, átszállással. Megérkezés a késő délutáni órákban.

 

Minimum létszám: 20 főMadeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

Izlandi utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Forró hangulat várja a gejzírek hazájában.

13+1 érdekesség Izlandról - OTP Travel Utazási Iroda
Izland, a tűz és a jég földje az elmúlt években rendkívül népszerű utazási célponttá vált.

Izland természeti csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Izland varázslatos. A sziget tele van a természet csodáival. Fedezze fel ezt a semmihez sem fogható világot!

Izlandi csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
Izlandi specialitások, amelyeket nem szabad kihagyni.

Nem kétséges, itt a szezon! Frissüljön fel a hűsítő habokban!

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

A rendkívüli természeti adottságokkal rendelkező Izland megannyi csoda országa.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos superior és négycsillagos szállodákban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Összegyüjtöttük a 10 legszebb partot, ahol bátran a habokba vethetjük magunkat.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb kirándulóhelyeket, melyeket mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul Floreana rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Keressük fel a sziget legszebb helyeit!

Galápagos világa: Isabela-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A csikóhal alakú Isabela-sziget a sziget a legnagyobb az összes közül. Gazdag állatvilága semmihez sem hasonlítható!

25 furcsa tény az USA-ról OTP Travel Utazási Iroda
Íme 11 fantasztikus élmény és érdekesség a különleges és ellenállhatatlan Isztambulból!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Reykjavík – Budapest útvonalon, turista osztályon
   
 • transzferek
 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos superior és négycsillagos szállodákban
   
 • reggelis ellátáss
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • félpanziós ellátás
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív program (minimum létszám 12 fő)
  Kék Lagúna