Élmények a világ körül

KÖRUTAZÁS KELET-AUSZTRÁLIÁBAN

Katalógus ár: 1 499 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Melbourne – Phillip-sziget – Great Ocean Road – Melbourne – Cairns - Kuranda – Barron Gorge Nemzeti Park – Nagy-korallzátony – Cairns – Sydney – Kék-hegység - Sydney

A távoli Ausztrália a világutazók bakancslistáinak gyakori szereplője – nem véletlenül. Legendás városok és nem kevésbé híres látnivalóik, valamint drámai természeti szépségek tárulnak fel a körutazás során, akár egy színpompás album.

Előkészületben: 2021. április
 

1. nap: Budapest - Melbourne

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal Melbo,urne-be. Éjszaka és a napszaknak megfelelő étkezések a repülőn.

2. nap: Melbourne

Megérkezés az esti órákban Melbourne-be, transzfer a szállodába. Szállás Melbourne-ben.


Körutazás Kelet-Ausztráliában - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Melbourne – Phillip-sziget

Reggeli után félnapos városnézés Victoria állam fővárosában. A városnézés során a Royal Exhibition Center, a Federation Square, a városháza, a St. Paul katedrális, valamint a Princess and Regent színház megtekintése. Délután autóbuszos kirándulás a Phillip-szigetre, mely Melbourne-től kb.140 km-re van és egy betonhíd köti össze a szárazfölddel. A Phillip-sziget elsősorban állatvilágáról nevezetes: törpe pingvinek, kenguruk, vombatok, koalák, a medvefókák nagy kolóniája és páratlan madárvilág él itt. Este a tengeri halászatból hazaérkező törpe pingvin kolónia megfigyelése. Vacsora után késő este érkezés a szállásra. Szállás Melbourne-ben.


Körutazás Kelet-Ausztráliában - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Great Ocean Road

Egész napos kirándulás a Great Ocean Road-on. Az 1920-as években épített, több mint 200 km hosszú tengerparti út fő látnivalóinak megtekintése. A Tizenkét Apostol nevű sziklaformáció óceánból „kinövő” hatalmas tanúkövei a szél és a tengervíz állandó pusztító munkája révén nyerték el mai formájukat. Először barlangokat, majd azokat tovább pusztítva kapukat hoztak létre. Amikor a kapuk összeomlottak, különálló, magas homokkő és mészkő sziklaszigetek maradtak a tengerparton. Szállás Melbourne-ben.

5. nap: Melbourne - Cairns

Transzfer a repülőtérre, elutazás belföldi repülőjárattal Cairnsbe. Délután szabadprogram a hangulatos, trópusi klímájú óceánparti városban. Szállás Cairnsben.


Körutazás Kelet-Ausztráliában - OTP Travel utazási iroda

6. nap: Kuranda – Barron Gorge Nemzeti Park

Reggeli után transzfer Kurandába, az esőerdőben található kézműves és művészeti központba, ahol ajándékok vásárlására is lehetőség nyílik. Az ebédet követően a Caravonica Lakes Station állomáson felszállás a Skyrail felvonókba, majd panorámás kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező a Barron Gorge Nemzeti Park esőerdője felett. Az utazás során lehetőség nyílik a Red Peak és a bővizű Barron-folyó 260 méterről lezúduló vízesésének megtekintésére is. A végállomásról transzfer a szállodába. Este folklór műsorral egybekötött vacsora a Tjapukai Aboriginal Cultural parkban, ahol ismerkedés az ausztrál őslakosok mindennapi életével, táncával, vadászati szokásaival. Szállás Cairns-ben.


Körutazás Kelet-Ausztráliában - OTP Travel utazási iroda

7. nap: Nagy-korallzátony

Reggeli után egész napos hajókirándulás az UNESCO világörökség részét képező Nagy-korallzátonyhoz, mely 900 szigetnek, 2500 zátonynak, 200 madárfajnak, 1500 halfajnak, 400 fajta korallnak, 130 cápa- és rájafajnak, 30 delfin- és bálnafajnak adnak otthont. Hajózás a Cairnstől 47 km-re található Moore zátonyhoz. A tenger közepén található Marine World Pontoon fedélzetén snorkelezési, fürdési lehetőség, továbbá kirándulási lehetőség fél-tengeralattjáróval vagy üvegfenekű hajóval. Büfé ebéd, majd visszatérés a kikötőbe. Szállás Cairns-ben.


Körutazás Kelet-Ausztráliában - OTP Travel utazási iroda

8. nap: Cairns - Sydney

Transzfer a repülőtérre, elutazás belföldi repülőjárattal Sydney-be. Szállás Sydney-ben.

9. nap: Sydney

Reggelit követően egész napos városnézés Sydney látnivalóinak felfedezésével. Egy órás látogatás a város ikonikus jelképében, a Sydney-i Operaházban, mely 2007 óta az UNESCO Világörökségének része. Autóbuszos városnézés során a Mrs. Macuaries Chair kilátóról és a The Gap szikláról gyönyörködhetnek a város panorámájában, majd a Hyde Park, a St. Mary Katedrális, a parlament, a The Art Gallery of New South Wales épülete, a Paddington negyed és a világhírű Bondi Beach megtekintése. A városnézés folytatásaként másfél órás panoráma hajókirándulás ebéddel. Szállás Sydney-ben.


Körutazás Kelet-Ausztráliában - OTP Travel utazási iroda

10. nap: Kék-hegység

Egész napos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Kék-hegységbe. A hegység a nevét onnan kapta, hogy az eukaliptusz fák olajos kipárolgása miatt alkalmanként kékes ködbe borul. Utazás a Jamison-völgybe a Scenic Raliwayen, amely a világ egyik legmeredekebb vasúti pályáján közlekedő vasúti szerelvénye. Ezt követően a völgy fölött 270 méter magasan, drótkötélpályán közlekedő felvonóval átkelés az Echo kilátóponthoz. Az utazás során lehetőség nyílik az eukaliptusz erdők, vízesések, szakadékok fényképezésére a teljes panorámát nyújtó kabinból. A hegység jelképe a „Három nővér” sziklaformáció, melyre az Echo pontról nyílik a legmegfelelőbb kilátás. Késő délután visszaérkezés Sydney-be, majd szabadprogram. Szállás Sydney-ben.


Körutazás Kelet-Ausztráliában - OTP Travel utazási iroda

11. nap: Sydney – Budapest

Reggeli után szabadprogram majd transzfer a repülőtérre. Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre.


Körutazás Kelet-Ausztráliában - OTP Travel utazási iroda

12. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében a déli órákban.

Minimum létszám: 20 fő
Francia Polinézia | Moorea - OTP Travel utazási iroda
A Tahiti és Her-szigeteként is emlegetett Francia Polinézia lenyűgöző oázis. Csodálatos természeti adottságokkal, kedves, vendégszerető lakosokkal.

Utazzon velünk a világ végére!

Francia Polinézia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Tahiti, Bora Bora, Moorea: igazi földi Paradicsom vár Önre!

Ausztrália, a távoli csodák országa csak Önt várja!

Francia Polinézia - Tahiti - OTP Travel utazási iroda
Tahiti a strandoláson kívül nagyon csábító, egyéb izgalmas kalandot és élményt ígér.

Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

 Ayers Rock OTP Travel Utazási Iroda
1000 színű Uluru 10 módon.

Hajóútjainkon fejedelmi luxusban látogathat el a világ távoli tájaira.

Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
Helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban.
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Kalimera! Görögország újra várja! - OTP Travel Utazási Iroda
Mindenki kedvence, Görögország elbűvölő szigetekkel, mesés tengerpartokkal és az ókori görög emlékek felbecsülhetetlen tárházával várja ismét május közepétől az utazókat! Így tud Görögországba utazni!

Szaúd-Arábia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
A királyságba látogatók a helyi ételek és a nemzetközi konyha kellemes választékát fedezhetik fel.

Szaúd-Arábia az iszlám bölcsője - OTP Travel Utazási Iroda
Kalandozzon velünk ebben a különleges kultúrkörben! Mutatunk 9 kevéssé közismert tényt Szaúd-Arábiáról, Mohamed próféta szülőhazájáról.

Meghökkentő tények Szaúd-Arábiáról - OTP Travel Utazási Iroda
Szaúd-Arábia számtalan érdekességgel szolgál. Most 13 különleges, olykor meglepő, meghökkentő tényt gyűjtöttünk csokorba.

Ismerje meg Szaúd-Arábiát! - OTP Travel Utazási Iroda
Szaúd-Arábia. Keveset hallunk erről a különleges országról, pedig mostanában megnyitotta a kapuit a turisták előtt is. Ismerjen meg pár érdekes tényt Szaúd-Arábiáról!

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Melbourne – Cairns – Sydney – Budapest útvonalon turista osztályon
   
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • illetékek
 • 8 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás, valamint öt alkalommal ebéd és egy alkalommal vacsora
   
 • a leírás szerinti programok belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • vízumdíj
 • borravalók (javasolt mértéke: 8 AUD/fő/nap)
 • egyéb ellátás
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok