Élmények a világ körül

Keresés

Utazzon tavasszal Alaszkába! | OTP Travel utazási iroda
Az egyik leggyakoribb kérdés Alaszkával kapcsolatban, hogy mikor érdemes ide látogatni?

Ha tavasz, irány Alaszka!

Sokak bakancslistáján szerepel Alaszka. Az egyik leggyakoribb kérdés pedig, ami felmerül, hogy mikor érdemes ide ellátogatni.

A nyár a csúcsidőszak, télen viszont megcsodálható az északi fény és kipróbálható a kutyaszánozás. Vagyis mind a két időszaknak vannak szépségei.

A tavasz nem számít főszezonnak, ezért ha takarékosan akarjuk Alaszkát felfedezni, érdemes ezt az időszakot választani. A március itt még meglehetősen zord. A napi csúcshőmérsékletek nem nagyon mennek 0 fok fölé. Ilyenkor maximum a kiadós alaszkai ételek és meleg italok hozhatnak egy kicsit tűzbe minket, az időjárás nemigen. Áprilisra viszont itt is beköszönt a tavasz. Igaz, egy-egy elszórt havazás még vissza-vissza idézi a telet, de a napi maximum hőmérséklet már 7 foknál jár. Az összes hó és jég elolvad sártengerré téve az alaszkai vidéket.

Alaszkai tavasz - OTP Travel Utazási Iroda

Májussal fordul végleg a kocka, a hőmérséklet felkúszik tíz fok fölé és nap is egyre többet süt. Nem véletlenül, hogy májussal indul be errefelé a hajózási szezon is. Fontos tudni azonban, hogy júniusra minden, ami az utazással kapcsolatban van, megdrágul. Nem is kicsivel, akár 30% is lehet az eltérés az árakban május és június között. Valószínűleg az oka annak is, hogy sok hajózási társaság és utazásszervező cég erre az időszakra kínál utakat. Hajnalonként még mindig van egy cseppnyi tél a levegőben, de napközben egyre inkább a nyarat idézi az időjárás.

De ha ezek a hajnali kora tavaszok még mindig túl hidegek lennének melegíthetünk kiadós ételekkel és italokkal. Az alaszkai ételek nagyszerűen alkalmazkodnak hideg időjáráshoz. Alaszka szerte virágzik a kézműves sörök kultusza, rengeteg féle és fajta nedűt kóstolhatunk mindenfele.

Alaszkai lazac - OTP Travel Utazási Iroda

A helyi konyha is kiváló, nagyszerű hamburgerek, a friss lazac ételek és helyi specialitások, rénszarvas-kolbász, laposhal-chow és áfonyás édességek kínálják magukat.

Tavasszal tehát még csend és nyugalom várja az ide látogatót. De egyébként is az „átmeneti” évszakok a legszebbek, gondoljunk csak arra, hogy a Vermont területén milyen csodát hoz az ősz, míg Japánban meg minden tavasz a cseresznyevirágzásról szól. Így van ez Alaszkában is!

Kapcsolódó ajánlatok:


Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00