Élmények a világ körül


​Különleges élményekkel kecsegtet a japán luxushajó, a Diamond Princess.

Luxushajóval a mesés Távol-Keleten

A luxushajós utazásokról sokaknak elsőre a karibi térség ugrik be, pedig a legnagyobb hajókat üzemeltető cégek a mesés Távol-Keletet is alaposan bebarangolják a minden igény kielégítő, XXI. századi technológiákat alkalmazó járműveikkel. A Diamond Princess az egyike ezeknek a fantasztikus vízi szórakoztató központoknak, amely Szingapúrból indulva Ko Samui-t érintve, Bangkokon át, Ho Chi Minh City érintésével járja be a térséget. 

A japán építésű luxushajó fedélzetén japán specialitásokat kínáló á la carte étterem és hagyományos fürdő is az utasok rendelkezésére áll. Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek tökéletes választás a Lotus Spa tengerre néző edzőterme, amely a legmodernebb gépeket sorakoztatja fel és ahol rendszerint speciális edzéseket is tartanak. A Skywalkers klub esténként csábító zenével és hangulattal várja a szórakozni vágyókat. De játékból sincs hiány a fedélzeten: a minigolf-pályán bajnokságokat rendeznek, a shuffleboard kicsiknek és nagyoknak is izgalmas kikapcsolódást kínál. 

A különleges hajóút Szingapúrban veszi kezdetét. 60 kisebb szigetből álló ország Ázsia egyik legfontosabb ipari központja, tengeri kikötőjének forgalma pedig első a világon. Többek között Szingapúr rendelkezik a Föld legnagyobb olajfinomító-kapacitásával is. A világ egyik leggazdagabb állama, a Világgazdasági Fórum 2009-2010-es listája szerint mind közül a 3. legversenyképesebb ország. 5,5 milliós lakossága rendkívül sokszínű: a kínai, buddhista, hindu, muszlim és keresztény kultúra keveredik a városállamban. Szingapúrban rendkívül szigorú törvények védik a környezetet, súlyos büntetést várhat arra, aki közterületen szemetel, dohányzik, eszik, rágógumit ragasztgat netán nem öblíti le a WC-t a nyilvános illemhelyen. Talán ennek is köszönhető, hogy Szingapúrban követik el a világon a legkevesebb bűncselekményt! Az országot a nemzetközi korrupciós listán is a legkevésbé fertőzöttként tartják számon.

A különleges városállam felfedezése után a Thaiföld egyik kedvelt üdülőparadicsoma, Ko Samui szigete felé veszi az irányt a Diamond Princess. A „luxussziget” gazdasági motorja a turizmus. Ko Samui a 1980-as évek második felében vált népszerűvé, olyannyira hogy napjainkban már évi 1,5 millió turista látogatja meg a 247 négyzetkilométeren fekvő szigetet. Két legjobban kiépített strandja a Chaweng és a Lamai, ahol intenzív szörfös sportélet zajlik. Kisebb, eldugottabb partszakaszai pedig valóban képeslapra kívánkoznak, a tiszta kék tenger, a fehér homokos partok és buja kókuszpálma-ültetvények paradicsomi hangulatot teremtenek.

Diamond Princess mesés tengeri hajóútjának következő állomása Bangkok, az ezerarcú thai főváros. A Kelet „Velencéje” csillogó templomaival, a buddhizmus gyönyörű emlékeivel, és lakóinak vendégszeretete miatt olyan hely, ahová mindig visszavágyik az ember. Bangkok nyüzsgése és lélegzetelállító látnivalói után a mesés tengerjáró Vietnám felé veszi az útirányt. 

Vietnamban fakultatív program keretében meglátogatható a főváros Ho Chi Minh City, ahova jellegzetes, vietnámi tájon keresztül, kis falvak és rizsteraszok között vezet az út. A fakultatív kirándulás első állomása a Vietnámi Nemzeti Történeti Múzeum, amit panoráma városnézés követ. A büféebédet egy belvárosi szállodában szolgálják fel, ahol a vendégek a vietnámi és a nyugati konyhaművészet fogásai közül választhatnak. Délután kirándulás a Vietnám leghíresebb exportcikkének számító, lakkozott árukat gyártó üzembe.

A mesés tengeri hajóút utolsó napjára érdemes a hajón felkészülni, ahol csodálatos körülmények között készülhetnek az út utolsó állomására, Szingapúrra. A túra végét ugyanis egy tartalmas, a várost alaposan felfedező túra várja az utasokat. Ennek során a csoport magyar idegenvezető kíséretében felkeresi a Szingapúr városközpontjában található Krikett Klubot, a Parlament történelmi épületét és a városházát. A Merlion Park a következő megálló, ahonnan csodás panoráma nyílik a Marina Bay-re, így jó alkalom nyílik egy emlékezetes fotó elkészítéséhez. Szingapúr legősibb buddhista temploma a Thian Hock Keng Templom az utolsó látnivaló, mielőtt a Világörökség részeként ismert Szingapúri Botanikus Kertben és a Nemzeti Orchidea Kertben tett sétával zárul a szervezett programok sora. A városnézést szabadprogram követi, majd vacsora egy halkülönlegességeket kínáló étteremben, amely méltó koronája Diamond Princess fedélzetén eltöltött mesés 11 napnak is

További ajánlatok:

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00