Élmények a világ körül

Keresés

Európa legszebb szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
A brit The Guardian összeállítást közölt Európa legszebb szigeteiről. A legjobbak között helyet kapott a budapesti Margitsziget is.

Európa varázslatos szigetei

Európa legszebb szigetei-Lyngor-Mljet-Aegina-Fehmarn-Inis-Oirr-Belle-Ile-en-Mer-Hiiumaa-SamothrakiA teljesen autómentes norvég Lyngør szigeteket a kajakozók paradicsomaként tartják számon. Tvedestrand városában akár bérelhetünk magunknak vízi alkalmatosságot, így közvetlen részesei lehetünk mi magunk is a norvégok kedvenc szabadidős tevékenységének, a szigetek közötti kajakozásnak.

Európa legszebb szigetei-Lyngor-Mljet-Aegina-Fehmarn-Inis-Oirr-Belle-Ile-en-Mer-Hiiumaa-SamothrakiMljet szigete nem ismeretlen a magyar turisták előtt. A varázslatos szépségű tengerpartja mellett két sós vizű tó is tagolja a festői szépségű tájat. Odüsszeusz hét évig raboskodott itt Kalipszó nimfa vendégeként, ami azért a sziget természeti szépségeit ismerve nem lehetett számára olyan gyötrelmes. Ha itt jár, feltétlenül kóstolja meg a helyiek két borspecialitásait, a Dingač-ot illetve a Postup-ot!

Európa legszebb szigetei-Lyngor-Mljet-Aegina-Fehmarn-Inis-Oirr-Belle-Ile-en-Mer-Hiiumaa-SamothrakiHa a tenger gyümölcseinek igazi szerelmese, Aegina-szigete ideális úti cél az ön számára! A páratlan szépségű görög sziget alig egy óra hajóútra fekszik Athéntól és az érintetlen természet, illetve a helyben dolgozó, szorgalmas halászoknak köszönhetően a tengeri gasztronómia szerelmeseinek kedvelt célpontja.

Európa legszebb szigetei-Lyngor-Mljet-Aegina-Fehmarn-Inis-Oirr-Belle-Ile-en-Mer-Hiiumaa-SamothrakiAz észak németországi Fehmarn a hosszabb gyalogtúrák kedvelőinek kedves célpontja. 78 kilométeres, homokos partszakaszán igazán kiadós sétákat tehetünk. A sziget a szörfösök paradicsoma is, hiszen ez Németország egyik legtöbb napsütötte órával dicsekedő vidéke. A bájos, nyugodt sziget a történelmi városaival is csalogatja a látogatót.
 
Európa legszebb szigetei-Lyngor-Mljet-Aegina-Fehmarn-Inis-Oirr-Belle-Ile-en-Mer-Hiiumaa-SamothrakiAz Inis Oirr az Aran szigetek legkisebbike, Írország egyik kevéssé ismert gyöngyszeme. Bár meseszép sziget pedig 5000 éve lakott, napjainkban is olyan csendes és eldugott, hogy a folyamatos elektromos ellátás csak 1997 óta áll rendelkezésre. Augusztusban érdemes ide ellátogatni, amikor végigizgulhatjuk a hagyományos currach hajók versenyét is.

Európa legszebb szigetei-Lyngor-Mljet-Aegina-Fehmarn-Inis-Oirr-Belle-Ile-en-Mer-Hiiumaa-SamothrakiBelle-Île-en-Mer szigete Bretagne partjainál Flaubert és Monet is számtalanszor megihlette. Szépsége és bája, illetve természetessége sok romantikára éhező utazót vonz a szigetre. Tumultusra azonban soha nem kell számítani. Augusztusban az opera rajongók is célba veszik, hiszen ilyenkor rendezik a méltán népszerű klasszikus zenei fesztivált, a Lyrique en Mer-t.

Európa legszebb szigetei-Lyngor-Mljet-Aegina-Fehmarn-Inis-Oirr-Belle-Ile-en-Mer-Hiiumaa-SamothrakiA galíciai Cies-szigeteken gyönyörű, fehér homokos tengerpartok, türkizkék tenger... vagyis érintetlen földi paradicsom várja az utazót, amely talán annak is köszönhető, hogy szigorú szabályok szerint engedik csak be a szigetre a látogatókat. Strandjait a legszebbek között tartják számon a világon.

Hiiumaa Észtország második legnagyobb szigete. Homokos tengerpartjait nyaranta sok ezer turista látogatja. Hála a különleges mikroklímának Hiiumaa sokkal melegebb, mint Észtország szárazföldi területei. A helyszínen járva az egykor szovjet bunkerek felfedezése mellett Roograhu úszó szaunáit is érdemes kipróbálni! 

Európa legszebb szigetei-Lyngor-Mljet-Aegina-Fehmarn-Inis-Oirr-Belle-Ile-en-Mer-Hiiumaa-SamothrakiAz Égei-tenger gyöngyszeme Samothraki. Az érintetlen természet, az elhagyott tengerpartok és a híres „Winged Nike” romtemploma miatt sokak kedvelt célpontja. A sziget központja Hora, a legszebb falu a szigeten, amely fenyőfákba burkolózva csalogatja a turistát. A gyógyvizű forrásairól híres Loutra Kamariotissa-tól 14 kilométerre keletre fekszik, kedvelt turistaútvonala a Mount Fengari hegyre vezet. A legenda szerint telihold idején a csúcsra érve teljesül az ember kívánsága. Samothraki legnépszerűbb látnivalója a Nagy Istenek Szentélye, a Mount Fengari keleti lejtőjén.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

GÖRÖGORSZÁGI TENGERPARTI SZÁLLÁSOK

Görögország
250 000 Ft-tól/fő

ISTENI ATHÉN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Görögország
359 000 Ft-tól/fő

HORVÁTORSZÁGI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Horvátország
12 800 Ft-tól/fő

ÍNYENC ÉLMÉNYTÚRA A BALTI ÁLLAMOKBAN

Észtország, Litvánia, Lettország
879 000 Ft/fő

NORVÉG FJORDOK - CSOPORTOS TENGERI HAJÓÚT

Norvégia
1 195 000 Ft-tól/fő

NORVÉGIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Norvégia
1 855 000 Ft-tól/fő

TÜRINGIA, SZÁSZORSZÁG ÉS BERLIN FELFEDEZÉSE

Németország
779 000 Ft-tól/fő

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

További ajánlatok:

NORVÉG FJORDOK - CSOPORTOS TENGERI HAJÓÚT

Norvégia
1 195 000 Ft-tól/fő

NORVÉGIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Norvégia
1 855 000 Ft-tól/fő

SPITZBERGÁK ÉS NORVÉG FJORDOK

Norvégia
1 890 000 Ft-tól/fő

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00