Élmények a világ körül

Keresés

OTP Travel Utazási Iroda - A legjobb mobilalkalmazások utazáshoz
Összegyűjtöttünk néhány alkalmazást, amely gördülékennyé és felejthetetlenné teheti az utazást.

A legjobb mobilalkalmazások utazáshoz

A tökéletes utazás és pihenés érdekében legszívesebben magunkkal sem vinnénk telefonunkat. De akármennyire is szeretnénk mindent kikapcsolni, okostelefonunk nagyon is hasznos, miért ne töltenénk le tehát néhány alkalmazást, amely gördülékennyé és felejthetetlenné teheti az utazást. Összegyűjtöttük a leghasznosabb appokat Androidra és iOS-re, ráadásul nagy részük ingyenes.

Citymapper- Nagyvárosi navigáció

Felhasználóbarát és rettentő szórakoztató utazást segítő alkalmazás, amely mindig megmutatja a leggyorsabb, legrövidebb utat a célállomásig, 30 nagyvárosban minden közlekedési eszközre. Hasonló, mint a Google Maps, csak sokkal naprakészebb. A korszakalkotó navigációs alkalmazás valós idejű adatokkal segít, hogy a nagyvárosokban könnyebben elboldoguljunk . Minden közlekedési formára kiterjed: metró, busz, kerékpár és bicikli megosztás, vonat, villamos, komp, taxi , Uber, közös autóhasználat és a gyaloglás. Az alkalmazás megjósolja az érkezési időt, és lépésről lépésre végigvezet az útvonalont. Tartózkodási helyünk megosztható SMS-ben, WhatsApp-on, Twitteren vagy e-mailben, ha randevút beszéltünk meg másokkal.
citymapper.com 

XE Currency - Valutaváltó

Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb megbízható app, megjelenése óta több, mint 20 millió felhasználó töltötte le. Számtalan üzleti jellegű funkcióval is rendelkezik, de az utazó számára a legfontosabb a valutaváltó alkalmazás, hogy mindig tisztában legyünk vele, mire, mikor, mennyit költünk. A világ összes valutáját egy gombnyomásra átszámolhatjuk nem csak forintra, hanem bármely más fizetőeszközre. Az XE Currency valuta kalkulátor elmenti az éppen aktuális élő árfolyamokat, listákat, táblázatok, és internet nélkül, offline is meg tudjuk nézni az utolsó állapotot.
xe.com

Splittr - Költségelszámoló

Barátokkal utazni az egyik legnagyszerűbb dolog, a hosszú barátság alapja pedig a pontos elszámolás. Az út végére már követni sem tudjuk ki, mikor és miért fizetett, ki tartozik kinek. A Slittr-nek köszönhetően elfelejthejük az excel táblázatos kimutatásokat, a nagy matekolásokat. Egy pillanat alatt felvihetjük a kiadásokat, rögzíthetjük ki is fizetett és kik között kell majd elosztani az összeget. Az okostelefonnal elég lefényképezni a számlát, egyéb dolgunk nincs is vele. Ha több országon át vezet a közös utazás, azt is kezeli az alkalmazás, az elszámolásban átváltja a különböző valutákat. Az kaland végeztével egy pillanat alatt pdf-ben elküldhetjük a pontos elszámolást, a tartozásokat meg a fényképek nézegetése mellett rendezhetjük, ahol megszülethet a következő közös utazás ötlete is.
www.splittr.io

App in the Air- Légijárat figyelő


Bármely nemzetközi repülőjáratot illetve repteret követhetünk, pontos adatokkal, nagyítható térképen és részletes információkkal, mint például útvonal, indulási kapuk, késések, érkezési idő, vagy járat törlések. Mindezt akár internetelérés nélkül is, akár offline módon. Minden járatot négy fázisra bont: utasfelvétel, beszállítás, felszállási és érkezési idő. Természetesen az app az aggódó családot és barátokat is pontos értesülésekkel látja el, így kevesebb az idegeskedés, pontosabb a tervezés. Az esetleges változásokat az alkalmazás ugyanis szinkron követi.
appintheair.mobi

Packpoint- a csomagolás segítője

Az utazás minden kétséget kizáróan legutálatosabb velejárója a csomagolás. Egy jópofa alkalmazás ebben is segítségünkre lehet, csupán néhány rövid kérdésre kell válaszolnunk. Megadjuk a desztinációt és hogy milyen típusú programokon tervezünk részt venni: üzleti tárgyalás, tengerparti fürdőzés, előkelő vacsora stb. A Packpoint ezt követően figyelembe veszi a célállomás időjárás előrejelzését az utazás időtartamára, majd összeállítja a programunknak megfelelő bőröndöt. Természetesen a listáról bármit törölhetünk vagy hozzá is adhatunk, de útitársainkkal is megoszthatjuk a listát, hálásak lesznek érte. Így szórakozássá válik a pakolás és biztos semmi nem marad ki a poggyászból.
packpnt.com

Google fordító

Kézzel-lábbal magyarázni a jegypénztárnál? Csak találgatni az étlapot? A Google fordítója a modern felfedezők legjobb barátja, el se induljunk nélküle! Csak be kell írni vagy a telefon kamerájával le kell fényképezni az ismeretlen szavakat és máris megjelenik a fordítás. Az alkalmazás 103 nyelven fordít online és 52 nyelven offline.
translate.google.hu

LiveTrekker- Útinapló

Ez az ambiciózus alkalmazás nem más, mint egy interaktív utazási napló. Térképekkel, képekkel, videókkal dokumentálhatjuk az utazás egészét, majd azonnal megoszthatjuk élményeinket barátainkkal, ismerőseinkkel. Az app a térképen egy vörös vonallal rajzolja meg az általunk megtett útvonalat és olyan adatokat is rögzít, mint sebesség, magasság.
livetrekker.com

Wolfram Sun Exposure- Napimádóknak

Szuperhasznos alkalmazás a napfény szerelmeseinek. Hogy ne rákvörösen térjünk vissza a nyaralásról, meg kell adnunk bőrtípusunkat és az app kiszámítja, mennyi időt tölthetünk a napon anélkül, hogy leégnénk. Figyelembe veszi az időpontot, a pontos helyet, a használt naptej erősségét. A helymeghatározást is használó alkalmazás még UV előrejelzést is nyújt a tartózkodási helyünk szerint. Egészséges, lebarnult bőrünket pedig mindenki irigyelni fogja. products.wolframalpha.com/referenceapps/sunexposure.html

The Weather Channel- az időjós


The Weather Channel használatával pontos és megbízható képet kaphatunk arról, hogy milyen időjárás vár ránk a célállomáson. A világ számos pontjáról elérhető a többnapos előrejelzés, különböző meteorológiai információk egy szemvillantás alatt, míg a riasztások révén a hirtelen záporok sem érnek váratlanul. Vízhőmérsékletekről, de akár hóborítottságról is szerezhetünk információkat az alkalmazás által, valamint gyorsan betöltődő radartérképeken tekinthetjük meg az elmúlt és a várható időjárást.
weather.com
 

Wifi-Finder – net kereső

A Wi-Fi Finder megtalálja a közelben lévő wifi hotspotokat, online vagy akár offline módon is. További letölthető verziója kifejezetten az ingyenes wifi-elérésekre specializálódott. Több mint 650 000 elérést ismer a világ 144 országában. Miután telepítettük az ingyenes appot, engedélyeznünk kell tartózkodási helyünk felismerését, és ezután pillanatokon belül meg is kapjuk egy térképen a hozzánk közel eső hotspotokat. Ha megérintjük valamelyik ikont, többet is megtudunk az ingyen wifit kínáló helyről. A legjobb helyeket pedig el is lehet menteni.
 

További ajánlatok:

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

MELIÁ HABANA*****

Kuba
érdeklődésre

TRYP HABANA LIBRE ****

Kuba
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

PÉCSI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

VESZPRÉMI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00