Élmények a világ körül

Keresés

Dubai Harbour: egy újabb "leg" érkezik!

Dubai Expo: az új kikötő

A 2020-ra tervezett dubai világkiállítás időpontja 2021. október 1.- 2022. március 31-re módosul, azonban a rendezvény elnevezése - EXPO 2020 – változatlan.

A 2020-as Expo-val egyidejűleg egy jelentős projekt is befejeződik, októberben ugyanis megnyitja kapuit a Dubai Harbour (Dubaj Kikötő). A nagyszabású beruházást az Perzsa-öböl és a tenger szoros kapcsolata ihlette és a környék legnagyobb kikötő komplexumát fogja képviselni a jövőben. Az óriáskikötő tökéletes helyszín a befektetők számára és az ország turizmusának további fejlesztésében is fontos szerepe lehet.

A Dubai Harbour összesen 1,100 kikötőhellyel fog rendelkezni és akár 160 méter hosszúságú jachtok fogadására is képes lesz. Területén számos látványos felhőkarcoló létesül, melyek luxusszállodák, éttermek, irodák, kávézók és egyéb üzletek sokaságának fognak otthont adni.

A projekt 2017-ben került meghirdetésre és összesen mintegy 1 millió 860 ezer négyzetmétert fog lefedni. Összesen 3 kikötőrészt alakul ki, illetve egy nemzetközi hajóállomás 2 kikötőhellyel és 2 utasfogadó terminállal, amely a világ legnagyobb óceánjáró hajóit is képes fogadni.

A kikötőkomplexum remek kialakításának köszönhetően egyszerű és gyors közlekedési összeköttetést biztosít a város szívébe, minden nevezetességhez, illetőleg egyenlő távolságban lesz megtalálható a Dubaji Nemzetközi Repülőtértől és az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtértől is, praktikus átszállási lehetőségeket biztosítva.

Elhelyezkedését tekintve páratlan környezetben alakul ki a komplexum, a híres Palm Jumariah pálma-sziget mellett, egy mesterségesen kialakított homokdűnén. A közvetlen közelében fekszik a szintén népszerű és közkedvelt SkyDive Dubai repülőtere is, az ejtőernyős ugrásokhoz használt repülőgépek és épületek bázishelye. A felhőkarcolók, káprázatos fények és épületek látványa tökéletesen illeszkedik Dubaj városának arculatához, ez teszi kihagyhatatlan látványossággá a Dubai Harbour-t.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


HAMPTON BY HILTON**** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
389 000 Ft-tól/fő

HILTON RAS AL KHAIMAH BEACH RESORT*****

Egyesült Arab Emirátusok
429 000 Ft-tól/fő

RADISSON RESORT RAS AL KHAIMAH MARJAN ISLAND ****

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

DOUBLETREE BY HILTON RESORT & SPA MARJAN ISLAND***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

DOUBLETREE BY HILTON BUSINESS BAY**** DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

HABTOOR GRAND RESORT & SPA***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
479 000 Ft-tól/fő

DUBAI - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Egyesült Arab Emirátusok
479 000 Ft-tól/fő

THE COVE ROTANA RESORT***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
499 000 Ft-tól/fő
 

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00