Élmények a világ körül


Dubai Harbour: egy újabb "leg" érkezik!

Dubai Expo: az új kikötő

A 2020-ra tervezett dubai világkiállítás időpontja 2021. október 1.- 2022. március 31-re módosul, azonban a rendezvény elnevezése - EXPO 2020 – változatlan.

A 2020-as Expo-val egyidejűleg egy jelentős projekt is befejeződik, októberben ugyanis megnyitja kapuit a Dubai Harbour (Dubaj Kikötő). A nagyszabású beruházást az Perzsa-öböl és a tenger szoros kapcsolata ihlette és a környék legnagyobb kikötő komplexumát fogja képviselni a jövőben. Az óriáskikötő tökéletes helyszín a befektetők számára és az ország turizmusának további fejlesztésében is fontos szerepe lehet.

A Dubai Harbour összesen 1,100 kikötőhellyel fog rendelkezni és akár 160 méter hosszúságú jachtok fogadására is képes lesz. Területén számos látványos felhőkarcoló létesül, melyek luxusszállodák, éttermek, irodák, kávézók és egyéb üzletek sokaságának fognak otthont adni.

A projekt 2017-ben került meghirdetésre és összesen mintegy 1 millió 860 ezer négyzetmétert fog lefedni. Összesen 3 kikötőrészt alakul ki, illetve egy nemzetközi hajóállomás 2 kikötőhellyel és 2 utasfogadó terminállal, amely a világ legnagyobb óceánjáró hajóit is képes fogadni.

A kikötőkomplexum remek kialakításának köszönhetően egyszerű és gyors közlekedési összeköttetést biztosít a város szívébe, minden nevezetességhez, illetőleg egyenlő távolságban lesz megtalálható a Dubaji Nemzetközi Repülőtértől és az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtértől is, praktikus átszállási lehetőségeket biztosítva.

Elhelyezkedését tekintve páratlan környezetben alakul ki a komplexum, a híres Palm Jumariah pálma-sziget mellett, egy mesterségesen kialakított homokdűnén. A közvetlen közelében fekszik a szintén népszerű és közkedvelt SkyDive Dubai repülőtere is, az ejtőernyős ugrásokhoz használt repülőgépek és épületek bázishelye. A felhőkarcolók, káprázatos fények és épületek látványa tökéletesen illeszkedik Dubaj városának arculatához, ez teszi kihagyhatatlan látványossággá a Dubai Harbour-t.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


HILTON GARDEN INN RAS AL KHAIMAH ****

Egyesült Arab Emirátusok
339 000 Ft/fő -től

DUBAI - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Egyesült Arab Emirátusok
349 000 Ft/fő -től

DOUBLETREE BY HILTON BUSINESS BAY**** DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
349 000 Ft/fő -től

DOUBLETREE BY HILTON RESORT & SPA MARJAN ISLAND***** - Ras Al Khaimah

Egyesült Arab Emirátusok
369 000 Ft/fő -től

HABTOOR GRAND RESORT & SPA***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
379 000 Ft/fő -től

DUKES THE PALM, A ROYAL HIDEAWAY HOTEL*****

Egyesült Arab Emirátusok
379 000 Ft/fő -től

HILTON RESORT & SPA RAS AL KHAIMAH*****

Egyesült Arab Emirátusok
399 000 Ft/fő -től

WALDORF ASTORIA***** - Ras Al Khaimah

Egyesült Arab Emirátusok
409 000 Ft/fő -től
 

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00