Élmények a világ körül

Keresés

OTP Travel Utazási Iroda - 10 filmes helyszín
Összegyűjtöttünk 10 kedvelt filmes helyszínt, ahová a való életben is elutazhat.

10 filmes helyszín, amelyet meglátogathat

Ma már nehéz megmondani egy szuperprodukciót nézve, hogy mely jeleneteket vették fel kék vagy zöld háttér előtt, és rajzoltak minden mást a színészek köré számítógéppel, de a mentalfloss.com-on összegyűjtött alábbi 10 filmes helyszín annyira valós, hogy meglátogatva őket még akár Ön is személyesen átélheti a filmek varázsát!

A SZELLEMIRTÓK TŰZOLTÓKÖZPONTJA

Ghostbusters Firehouse crop

A Szellemirtók New York-i központja a város Tribeca kerületében, a 14 North Moore Street alatt található. Az épület a valóságban a Hook & Ladder Company #8 elnevezésű tűzoltóközpont, és a mai napig tényleg a lánglovagok használják. Itt azonban csak a Szellemirtók főhadiszállásáról készült külső felvételeket rögzítették, a belső jeleneteknek már egy másik, 1960-ban történelmi-kulturális emlékké nyilvánított tűzoltósági központ adott otthont Los Angelesben, a 225 E. 5th Street alatt.

DRÁGÁN ADD AZ ÉLETED! - NAKATOMI PLAZA

DRÁGÁN ADD AZ ÉLETED! - NAKATOMI PLAZA

A híres akciófilmben Bruce Willis által porig rombolt épület Los Angelesben, a 2121 Avenue of the Stars alatt található, valójában Fox Plaza névre hallgat, és itt található a világ egyik legnagyobb és leghíresebb filmgyártó vállalata, a Twentieth Century Fox központja. A Drágán add az életed! nagy részét itt vették fel, ugyanis az épület átépítés miatt épp le volt zárva a forgatás idején. A Fox Plaza szintén feltűnik a Féktelenül, a Harcosok Klubja és a Pancserock c. filmekben, természetesen mindegyik forgalmazója a Twentieth Century Fox volt.

ROBOTZSARU - AZ OCP KÖZPONTJA

ROBOTZSARU - AZ OCP KÖZPONTJA

Bár az eredeti Robotzsaru története egy jövőbeli Detroitban játszódik, a filmesek elképzeléseinek jobban megfeleltek Pittsburgh és Dallas utcái. A Robotzsarut kifejlesztő OCP nevű vállalat főhadiszállásaként a valóságban a dallasi Városháza épülete szolgált forgatási helyszínül. A trükkmesterek festett háttérrel egészíttték ki az épületet, hogy magasabbnak tűnjön.

A GRAND BUDAPEST HOTEL

GRAND BUDAPEST HOTEL

A Németország legkeletibb részén fekvő Görlitzben található Görlitzer Warenhaus bevásárlóközpont szolgált a filmbeli hotel lobbyjának helyszínéül. Az áruház épülete már korábban lebontásra került volna, de a filmnek köszönhetően elkerülte a sorsát. A Grand Budapest Hotel díszlettervezője, Adam Stockhausen egy interjúban elárulta, hogy az oszlopok, a lépcsők, a fantasztikus ablak és az óriási csillár mind eredetileg is a helyszín része volt, viszont minden mást a produkció épített. Az épület jelenleg felújítás alatt áll, bár újra nyitását 2016-ra tervezték.

YAVIN IV A CSILLAGOK HÁBORÚJÁBÓL

Tikal12
Az eredeti Csillagok háborúja filmben a Lázadók főhadiszállása a Yavin bolygó negyedik holdján helyezkedik el, a valóságban azonban Guatemalában egy, a Tikal Nemzeti Parkban található maja templom romjai között vették fel a mozi jeleneteit. A rendező George Lucas a helyszínt egy londoni utazási iroda posztere alapján választotta ki.

AZ ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ - KIKÉPZŐKÖZPONT

AZ ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ - KIKÉPZŐKÖZPONT

Az atlantai 265 Peachtree Center Avenue NE alatt található Marriott Marquis Hotel adott helyet Az Éhezők Viadala: Futótűz elit Kiképzőközpontjának. A hotelt óriási átriuma (egykor a világ legnagyobbja volt) és gyönyörű üvegfalú liftje miatt választották a film készítői. A Központ lakrészeiben játszódó jeleneteket a 10. emeleten vették fel, és még extra díszleteket építettek fel a hotel tetején.

A RAGYOGÁS SZÉPKILÁTÁS HOTELJE

Ahwahnee Hotel - Lobby
Bár Stanley Kubrick Ragyogásának Szépkilátás Hotelét Angliában, az EMI Elstree Stúdióban építették fel (ez volt az itt épített legnagyobb díszlet), a filmbeli szálloda valójában két Egyesült Államok-beli hotelen alapult. A kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban található Ahwahnee Hotel inspirálta a Szépkilátás belső megjelenését, míg a kültéri felvételek az oregoni Mount Hoodban fekvő Timberline Lodge-nál készültek.

A film alapjául szolgáló regényben szereplő Szépkilátás Hotel alapjául a coloradói Estes Parkban található Stanley Hotel szolgált. A könyv írója, Stephen King csalódott volt, hogy Kubrick nem itt vette fel a filmet, de az 1997-ben készült tévéfilm-adaptáció már a Stanley-ben forgott. Csakúgy, mint korábban a Dumb és Dumber - Dilibogyók néhány jelenete.

X-MEN - XAVIER PROFESSZOR ISKOLÁJA TEHETSÉGES FIATALOKNAK (MUTÁNS SULI)

Hatley Castle, garden side
A kanadai British Columbiában található Hatley Castle-ban forgatták az X-Men sorozat filmjeiben látható Xavier professzor mutáns sulijának külső jeleneteit. A kastély először 1996-ban a Generation X című tévéfilmben tűnt fel, de később a nagy vásznon is megjelent az X-Men - A Kívülállók, az X-Men 2. és az X-Men: Az ellenállás vége c. filmekben. Egyes külső felvételekre a Twentieth Century Fox a torontói Casa Loma-t és az Ontario-beli Oshawa-ban található Parkwood Estate-et is használta, míg az iskola belső felvételei Los Angeles-i stúdióban készültek.

AZ IDÉTLEN IDŐKIG PANZIÓJA

AZ IDÉTLEN IDŐKIG PANZIÓJA

Bár minden idők egyik legviccesebb filmje, az Idétlen időkig a pennsylvaniai Punxsutawney városkájában játszódik, szinte a teljes filmet az illinois-i Woodstockban, Chicago egyik külvárosában vették fel. A barátságos panzió, ahol a Bill Murray által alakított Phil Connors minden reggel újra ugyanarra a napra ébred a valóságban a 344 Fremont Street alatt található Royal Victorian Manor. Woodstockban a mai napig minden évben megtartják a Mormota napot, ahol a film rajongói városszerte átélhetik a mozi ikonikussá vált jeleneteit a valóságban is - beleértve két éjszakai szállást a Royal Victorian Manorban.

A HARRY POTTER-SOROZAT ROXFORTJA

Christ Church Cathedral nave
A Harry Potter filmekben látható Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola épülete valójában Anglia-szerte több helyszínből lett összeállítva: az oxfordi Christ Church College and Cathedral 16. századi kőlépcsője valamint ebédlője inspirálta a filmbeli Roxfort Nagytermét. A sorozat első két filmjében a gloucester-i Katedrálisban rögzítették az iskola folyosóin játszódó jeleneteket, több roxforti tanterem helyszíne a valóságban a Wiltshire-ben található Chippenham-beli Lacock Abbey volt. De az oxfordi egyetem Bodleian Könyvtára, a Greater London-beli Fourth Form Room of Harrow Old Schools és a northumberland-i Alnwick Castle is hozzájárultak pár jelenetben Roxfort megelevenítéséhez.

Kapcsolódó ajánlatok:


LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
389 000 Ft-tól/fő

SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
749 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

MELIÁ HABANA*****

Kuba
érdeklődésre

TRYP HABANA LIBRE ****

Kuba
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

PÉCSI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

VESZPRÉMI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00