Élmények a világ körül

Keresés

Jane Austen Fesztivál

Megelevenedő múlt: Jane Austen Fesztivál  - OTP Travel Utazási Iroda
Anglia egyetlen melegvizes forrásának városban minden szeptemberben megelevenedik a múlt: a XIX. század díszletei között rendezik meg a varázslatos Jane Austen Fesztivált.

Megelevenedő múlt: Jane Austen Fesztivál

Az Egyesült Királyság egyetlen melegvizes forrásával büszkélkedő, dél-angliai városban minden szeptemberben megelevenedik a múlt: a XIX. század díszletei között rendezik meg a varázslatos Jane Austen Fesztivált. 2024-ben szeptember 13. és 22. között kerül sor a sokak által várt eseményre.
Bath városa már a római korban is kedvelt fürdőhely volt. Kellemes klímája és gyógyhatású vize messzi földről vonzotta a látogatókat. A településen a XVIII. században pezsgő kulturális élet alakult ki és a növekvő népszerűségének köszönhetően egyre másra épültek a rokokó és neoklasszicista palotái, amelyek a mai napig meghatározzák a világörökség részévé nyilvánított városka hangulatát. Egész évben kedvelt turistaparadicsom, szeptemberben azonban különösen sokan veszik célba. Ilyenkor Bath utcái megtelnek korabeli jelmezekbe öltözött ünneplőkkel, hogy megidézzék a népszerű írónő, Jane Austen világát. 

Kultúra és vigadalom

Jane Austen Fesztivál számos kulturális eseménynek is keret ad. Irodalmi előadások, könyvbemutatók, dedikálások sora várja az olvasókat. A fesztivál csúcspontjait minden kétséget kizáróan a bálok jelentik, amelyet a város egyik legszebb történelmi épületében, a Bath Assembly Rooms-ban rendeznek meg szigorúan a korszak szigorú etikettjének megfelelően. A résztvevők gyönyörű ruhákban, pompás frizurákkal és a korszakhoz illő ékszerekkel keltik életre a XIX. századi társasági élet legszebb pillanatait. Szintén népszerű esemény a Regency Tea Dance, itt a részvevők élő zene kíséretében autentikus táncokat tanulhatnak. Teázás közben pedig belekóstolhatnak a korabeli süteményekbe is.

Pezsgő utcai élet

De az utcákon is pezseg az élet. A Jane Austen Fesztivál gazdái a gyerekeknek is számos programmal kedveskednek. Gyermekfoglalkozásokat, interaktív játékokat szerveznek, melyek során a legkisebbek is megismerhetik a Jane Austen korabeli mindennapokat. A helyi vendéglátóhelyek is az utcára vonulnak, a korhű főzőbemutatók és kóstolók pedig lehetőséget adnak arra, hogy belekóstoljunk a korszak legjobb csemegéibe. Ez a tíz nap a romantika, az irodalom és a történelem ünnepe, ahol nem csak halhatatlan írónő olvasói merülhetnek el az általa kiválóan megfestett varázslatos atmoszférában.

A 2024-es Jane Austen Fesztivál fontosabb eseményei

  • Szeptember 13. Dancer's Harvest Ball 
  • Szeptember 14. Netherfield Assembly Ball 
  • Szeptemper 14. Grand Regency Costumed Promenade
  • Szeptember 14., 15., 21. Natural Theatre Company humoros Lost & Found előadásai
  • Szeptember 21. Northanger Abbey Gothic Ball
  • Szeptember 22. Mini-Promenade
A részletes program a https://janeausten.co.uk/ oldalon olvasható.

Kapcsolódó inspirációk:

Bristol, az átváltozóművész - OTP Travel Utazási Iroda
Egykori dohos dokkjai kulturális intézmények formájában keltek újra életre.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Ilyen nincs, és mégis van - OTP Travel Utazási Iroda
Nem mesebeli vagy filmes helyszínekről van szó, hanem a valóságban is létező, furcsa vagy vitatott státuszú országokról.

A királynő kedvenc helyei az Egyesült Királyságban - OTP Travel Utazási Iroda
II. Erzsébet királynő rengeteget utazott uralkodása alatt, az Egyesült Királyságban azonban mindig otthonra és megnyugvásra lelt. Megmutatjuk a kedvenc helyeit Skóciától Angliáig!

Tavaszváró  - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba szedtük a legnépszerűbb gyerekbarát londoni helyszíneket és látnivalókat.

Kapcsolódó ajánlatok:


LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
389 000 Ft-tól/fő

SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
969 000 Ft-tól/fő

SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
969 000 Ft-tól/fő