Élmények a világ körül

Keresés

reptéri transzferek - OTP Travel Utazási Iroda
Taxi!! – vagy inkább…

Kalandos reptéri transzferek

Egy - egy hosszú repülőút után a reptéren a csomagokat vadászni, eljutni a szállodáig nem feltétlenül a nyaralás legjobb része. Hacsak nem.. őrült, bulis, kalandos szállodai transzferek a világ minden tájáról.

Traktorral Tresco-n

A Kelta-tenger ékköve az elfeledett, legendák övezte bájos Scilly-szigetek, ahol Kate Middleton és Vilmos herceg mézesheteit töltötte. De járt már itt David Beckham és Jude Law is. Anglia egyik legerősebb turisztikai ütőkártyája kevesebb, mint 50 km-re dél-nyugatra fekszik Cornwall partjaitól. A leginkább elszigetelt és vitathatatlanul a legszebb szigetei ezek Nagy-Britanniának, szubtrópusi növényekkel, fehérhomokos partokkal, azúrkék vízzel, különleges élővilággal és olyan életritmussal, amit Anglia nagyvárosi világában már lehetetlen megtalálni. Tresco, a szigetcsoport második legnagyobb tagja rendkívül változatos tájjal rendelkezik. Északon masszív gránit sziklái teszik drámaivá a látképet, míg délen puha tengerpartok húzódnak. Tresco történelmi szempontból gazdag múlttal rendelkezik, a szigetet számos legenda lengi körül. Sokan úgy tartják, hogy ez a sziget Artúr király végső nyughelye. Tresco Apátsági Kertjében, több mint 20 ezer egzotikus növényfaj él, melyek a világ 80 országából származnak Brazíliától Afrikáig. A kertben található a Valhalla Múzeum, mely egyedülálló gyűjteménye azoknak a szobroknak és névtábláknak, melyek azokra az időkre emlékeztetnek, amikor rengeteg hajó szelte a szigetek körüli vizeket, az óceán kíméletlen viharai pedig sokat közülük a szigetek sziklás partjaihoz csaptak.

Miként lehet ide eljutni? Földön, vízen, levegőben! – csak épp fordított sorrendben. A Scilly-szigetek egyetlen repülőtere a St Mary's, itt veszi kezdetét a kaland. A vendégeket Delwin Thompson úr, a helyi erő fogadja és kalauzolja el a rájuk váró hajóhoz. Egy 15 perces tengeri utazást követően Tresco-n traktorra pakolják a csomagokat és utasokat, irány a szállás! Míg halad a szokatlan karaván, érdekes történeteket mesél alkalmi idegenvezetőnk. Minden perce egy romantikus csoda.

Taxi - reptéri transzferek
forrás:www.visitislesofscilly.com

Mágnesvasúttal Shanghajban

Felejtsen el mindent, amit eddig a vonatozásról gondolt vagy tudott! Kína harmadik legforgalmasabb reptere a Shanghai Pudong Nemzetközi Repülőtér a város elsődleges nemzetközi reptere, körülbelül harminc kilométerre található Shanghai központjától. Ezt a 30 km-t 8!! perc alatt lehet megtenni. Hogyan? A lebegő mágnesvonat, azaz a maglev vasút olyan vasúti rendszer, amelynél a járművek pályán tartását és hajtását a hagyományos kerekek helyett mágneses mező végzi a mágneses levitáció segítségével. A Sanghaj maglev vasút a leggyorsabb jelenleg üzemben levő kereskedelmi szerelvény 430 km/órás csúcssebességet tartva. A tesztek során a vonat elérte az 501 km/h sebességet, csupán az utasszállító csúcssebesség maradt 430 km/h. A szerelvényben sűrűn elhelyezett sebességmérők fokozatosan mutatnak egyre nagyobb számot, a harmadik percben elérik a 432 kilométeres óránkéntit. Érezni sem a gyorsításból, sem a lassításból nem sokat lehet, jól ki van ez találva! Talán csak az a feltűnő, hogy a vasúti pálya mellett húzódó, kétszer ötsávos –kétemeletes-autópályán suhanó Audik, BMW-k, Buickok szinte állva maradnak.

Menetrendi információkat itt találnak. Jegyvásárláskor mutassák be az aznapi repülőjegyüket, így 20%-kal olcsóbban utazhatnak. A kedvezményes ár 1,600.- forint körül van.

Taxi - reptéri transzferek

Sárkányrepülővel Blanket Bay-en

Queenstown-tól 45 percre terül el a Wakatipu-tó, helyiek állítása szerint Új-Zéland legszebb tája. Korábban aranyat remélő kalandorok és bányászok járták a tájat, mostanában inkább a természeti kalandokat kedvelők, a túrázók és az aktív pihenésre vágyók látogatják. Nekik épült a Blanket Bay Lodge, ez a családias hangulatú, minden létező kényelemmel felszerelt apartman hotel. Ennek megfelelően akár limuzint is foglalhatunk, ha luxusra vágyunk már a landolás pillanatától fogva. Ez is jó, de mennyivel vagányabb James Bond stílusában, siklóernyővel érkezni a recepcióra?! Mert bizony itt ez is lehetséges. A csomagokat a reptérről küldjük előre és bízzuk magunkat a profikra: tandem siklórepüléssel a szálloda ápolt gyepére érkezünk. Szobakulcsot ennél menőbben átvenni lehetetlen.

Taxi - reptéri transzferek

Hidroplánnal a Maldív-szigeteken

Az Indiai-óceánban, az Egyenlítő magasságában 800 km hosszan húzódó, álomszerűen szép, korallzátonyokból felépülő szigeteket tengeri környezete és különleges, kiváltságos jellege okán nevezte el Marco Polo az Indiai-óceán virága névre. A szigetország 26 atollból, 1192 szigetből áll, amelyből kb. 200 lakott, további 87 a turisták részére fenntartott hely. A Male Nemzetközi repülőtér külön kis szigeten található, itt útlevél és vámvizsgálat után meg kell keresnünk az adott szállodasziget képviselőjének pultját, ahol segítenek a transzferek lebonyolításában, melyeket gyorshajóval és/vagy hidroplánnal lehet elérni. A hajóutak lehetnek 15 percesek is, de akár 60 percig is tarthatnak. A tengervíz színpompája leírhatatlan és fotókkal visszaadhatatlan. A rövidebb hidroplános utazás a korallzátonyokból felépülő, úgynevezett atollok fölött biztosan a legszebb utazási látványok közé kerül. Az utasokat a vízi terminálon 19 személyes hidroplánok várják, a sok csomag miatt általában kevesebb személlyel repülnek el valamelyik szigetecskére. A szigeteket körülvevő tengervíz átlátszó, tiszta, kellemes, káprázatosan szép. Fontos tudni, hogy hidroplánnal csak a nappali órákban repülhetünk, késő esti vagy hajnali gépindulásokhoz illetve érkezésekhez ez az utazási forma nem foglalható.

Taxi - reptéri transzferek

Vadvízi rafttal a Pacuare Lodgeba

Az adrenalin szerelmesei számára Costa Rica a térség egyik fellegvára: bungee jumping, canopy ride, szörf, rafting, mountain biking, csak hogy néhány lehetőséget megemlítsünk. A rafingot például szinte a nulladik pillanattól, hiszen már magára a szálláshelyre is így érkezhetünk meg. Az egzotikus esőerdőben található Pacuare River Lodge egy félreeső szálláshely Turrialba mellett, ahová csak összkerék meghajtású járművel és valami vízi alkalmatossággal juthatunk el. A Pacuare folyó nem tartogat különösebb veszélyeket a raftingolók számára, a sok pihentető szakasz alkalmával a megcsodálhatjuk a tukánokat és a lajhárokat, vagy úszhatunk a lenyűgöző vízesések közelében. Nem kell aggódni, a csomagokat vízálló tárolókba teszik és úgy úsztatják le a folyón. Másfél óra tiszta andrenalin-transzfer után forró zuhany, kényelmes ágy vár ránk a szálláshelyen.

Taxi - reptéri transzferek
forrás:http://www.pacuarelodge.com/

Harley Davidsonnal Balin

A kókuszligettel körülvett Alila Manggis szállása Balin, a Padangbai-öböltől 4 km-re található. A szálloda étteremmel, wellnessrészleggel és tengerre néző szobákkal várja a pihenni vágyókat. Candi Dasa településére ingyenes menetrend szerinti transzfer közlekedik. Ez igen dicséretes, de ennél sokkal izgalmasabb transzfert is foglalhatunk. A luxusszálló a helyi Harley Davidson klubbal együttműködve a legendás kétkerekűn szállítja vendégeit a reptér és a tengerparti hotel között. Természetesen a nyaralás teljes ideje alatt rendelkezésre állnak a motorok, ha így fedeznénk fel a sziget vadregényes zugait, rizsföldjeit, vulkánjait.

Kutyaszánnal Lappföldön

Téli mese… Ahogy elhal a repülőgép motorjának a zaja, úgy kezdenek felerősödni a lelkes csaholások. 12 jeges kék szempár figyeli, ahogy termoruhába bújunk és elhelyezkedünk a szánon. Hamarosan úton leszünk, fenyvesek között a befagyott folyókon végtelenbe nyúló hómezőkön siklik velünk a szán. Lassan belejövünk a kutyaszánozás rejtelmeibe, hogy kell kezelni, irányítani a huskykat. A vezető mindent megmutat, segít mindenben, amikor szükség van rá. Mindez a mindennapi valóság Lappföldön, bárki számára elérhető, ám felejthetetlen élmény. Nem mese.

Taxi - reptéri transzferek

Quaddal a Makgadikgadi-sólapályon át

Botswanában sok ősi táj van, ahol csak nagyon kevés ember él, már ha él egyáltalán. A Kalahári-medence északi részét egy hatalmas folyó, az Okavango varázsolja üde zölddé 1500 kilométerre a tengertől. Innen délkeletre egy kiszáradt tómeder terpeszkedik, amelyben egykor Afrika legnagyobb tava hullámzott. Ma már csak a nyomaival lehet találkozni, a Makgadikgadi sós síkság formájában. A Makgadikgadi-lapály egy hatalmas, lenyűgöző síkság, ahol az égbolton, a fehér só borította földön kívül mintha nem lenne semmi. De az élet nem hagyta el Makgadikgadi-t. Sőt! Turisták is érkeznek szép számmal. A San Camp-i kifutópálya mellett szép rendben sorakoznak a négykerekű terepmotorok, kalandra csábítanak. Kár is lenne ellenállni, hiszen egy semmihez sem hasonlítható utazás veheti kezdetét. A végtelen horizont, a holdbéli táj a fel-felbukkanó pálmafákkal mind igazolja, hogy Afrika országai közül talán itt találkozhatunk a legvadregényesebb szafari tájakkal, útvonalakkal. Pedig még csak 45 perce vagyunk az országban, ennyi idő alatt érhetjük el szálláshelyünket.

Taxi - reptéri transzferek Taxi - reptéri transzferek

Kapcsolódó ajánlatok:


ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

BOTSWANA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Botswana
érdeklődésre

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
933 000 Ft-tól/fő

BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Indonézia
988 000 Ft-tól/fő

MEERU ISLAND****

Maldív-szigetek
1 039 000 Ft-tól/fő

SUN ISLAND****

Maldív-szigetek
1 045 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

PARADISE ISLAND****

Maldív-szigetek
1 105 000 Ft-tól/fő

THE SAMAYA SEMINYAK BALI***** - SEMINYAK

Indonézia
1 168 000 Ft-tól/fő

CINNAMON DHONVELI****

Maldív-szigetek
1 295 000 Ft-tól/fő

ADAARAN MEEDHUPPARU****

Maldív-szigetek
1 350 000 Ft-tól/fő

SHERATON MALDIVES FULL MOON RESORT & SPA

Maldív-szigetek
1 365 000 Ft-tól/fő

THE WESTIN MALDIVES MIRIANDHOO RESORT

Maldív-szigetek
1 445 000 Ft-tól/fő

VARU BY ATMOSPHERE*****

Maldív-szigetek
1 550 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

OBLU SELECT AT SANGELI*****

Maldív-szigetek
1 600 000 Ft-tól/fő

ÚJ-ZÉLAND - FLY & DRIVE PROGRAM

Új-Zéland
1 699 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő

DUSIT THANI*****

Maldív-szigetek
1 840 000 Ft-tól/fő

LUX SOUTH MALDIVES*****

Maldív-szigetek
1 860 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

BOTSWANA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Botswana
érdeklődésre

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00