OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu
OTP Travel Utazási Iroda- hasznos tippek Sharm el Sheikh
Hasznos tippek a Sharm el Sheikh-i nyaralás eltöltéséhez.

Hasznos tippek Sharm el-Sheikh-hez

A téli szezonban érkezőknek nem árt azért melegebb ruhával is készülni. Ilyenkor éjszaka a hőmérséklet gyakran +15 C-ra csökken, az esti séták rajongóinak tehát nem árt majd a kiskabát.
Nyáron a hőmérséklet ritkán esik 40 fok alá, a klíma mégis kellemes. Nem elviselhetetlen a meleg. Ezzel együtt a túrázást, sportolást időzítsük inkább a reggeli vagy esti órákra. Sharm El Sheikh kiváló városi buszjárattal rendelkezik, de indulnak innen távolsági járatok is. Kairóba 7 óra a menetidő. Hurghada könnyen megközelíthető, komppal mindössze 1,5 óra.
A tömegközlekedés leggyakoribb formája a transzferbusz; az autóbuszok kora reggeli óráktól késő éjszakaig közlekednek, kevesebb mint 5 perces időközönként. Néhány nagy szálloda saját buszokkal is rendelkezik. A taxik száma is magas, de a viteldíjról jobb előre megállapodni.

Autót egyszerűen lehet bérelni, a szokásos dokumentumokon és a hitelkártyán kívül nem kell hozzá más. De ezt akár már otthonról is megtehetjük a neten keresztül. Az utak minősége jó, és a benzin ára is elfogadható.
A helyi strandokra érdemes úszócipőben érkezni. Van, ahová ezek nélkül be sem engednek. A gazdag tengeri élővilág miatt van erre az elővigyázatosságra szükség. A családok számára jellemzően a jól felszerelt szállodák strandjai a legjobbak.
Sharm el Sheikh szálláshelyei kifejezetten jó minőségűek. Három csillagos szállodát nem is nagyon találni. Természetesen a part közvetlen közelében található hotelek a legdrágábbak.

További Sharm el Sheikh inspirációk

OTP Travel Utazási Iroda- hasznos tippek Sharm el Sheikh
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

OTP Travel Utazási Iroda- Sharm el Sheikh túl a tengeren
A Sharm el Sheikh-i nyaralás során a parton is érdemes körbenézni.

OTP Travel Utazási Iroda- Sharm el Sheikh gasztro guide
Összegyűjtöttük Sharm el Sheikh legkedveltebb, legjobb éttermeit!

Kapcsolódó ajánlatok

További ajánlatok:

EGYIPTOM - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Ország: Egyiptom
55 000 Ft/fő -től

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30