Élmények a világ körül

Keresés

10 fantasztikus kirándulás Zakopaneból

10 fantasztikus kirándulás Zakopaneból - OTP Travel Utazási Iroda
Zakopane közelében nagyszerű kirándulóhelyeket találunk.

10 fantasztikus kirándulás Zakopaneból

Zakopane festői szépségű település Dél-Lengyelországban, a Magas-Tátra ölelésében. Nyáron kedvelt túracél, télen pedig a síelésé a főszerep. A település közelében nagyszerű kirándulóhelyeket találunk, amiből most 10 különlegesen attraktív úti célt mutatunk be.

Csorba-tó (Štrbské Pleso) és Rysy túra

Lengyelország | Zakopane | Csorba-tó (Štrbské Pleso) és Rysy túra - OTP Travel Utazási Iroda
A Csorba-tó népszerű üdülőhely a Magas-Tátra szlovák oldalán. A kisváros egy csoda szép tó partján fekszik, különleges hangulattal ajándékozva meg az ide látogatót. Az üdülőhely könnyen megközelíthető autóval és Poprádból vonattal is.
A helység számos túraútvonal kiindulópontja, többek között ebből az irányból is megközelíthető a Rysy csúcsa (Tengerszem-csúcs). A terep azonban inkább a gyakorlottabb túrázóknak való. De megéri megmászni, csodálatos látványban lehet részünk.

Lomnici-csúcs (Lomnický štít) és Poprad

Lengyelország | Zakopane | Lomnici-csúcs (Lomnický štít) és Poprad - OTP Travel Utazási Iroda
A Lomnický štít (Lomnici-csúcs) a Magas-Tátra egyik leglátogatottabb hegycsúcsa. Felvonóval is megközelíthető. 2634 méter magasan emelkedik a tengerszint fölé, ahonnan csodálatos kilátás nyílik alatta húzódó Szlovákiára.
A Lomnický štít meghódítása után a hegyek között folytatódhat az utazás egészen a bájos Poprádig. Történelmi központja elbűvölő, amihez különleges háttérként jár a Tátra lenyűgöző látványa. Családi programként érdemes meglátogatni az Aquacity-t, ahol számos élmény medence, szauna és étterem várja vendégeket.

Krakkó

Lengyelország | Zakopane | Krakkó - OTP Travel Utazási Iroda
Valamivel több mint két órás autóúttal Zakopaneból könnyen elérhető az ékszerdoboz szépségű Krakkó. Az út keskeny és meglehetősen kanyargós, gyakran vannak forgalmi dugók is. De megéri ez a kis kellemetlenség. Krakkó Lengyelország második legnagyobb városa és bátran kijelenthetjük, Európa egyik legszebb települése. Óvárosát az UNESCO világörökség részévé nyilvánították. Krakkó legfontosabb nevezetessége a Wawel és a katedrális, a központi piactér és a Krakkói Történelmi Múzeum.

Wieliczka sóbánya

Lengyelország | Zakopane | Wieliczka sóbánya - OTP Travel Utazási Iroda
Krakkó felfedezése után érdemes egy kis kitérőt tenni és meglátogatni a Wieliczka-sóbányát is. A Wieliczka-sóbánya a világ legrégebben működő sóbányái közé tartozik. A látogatók számos túra közül választhatnak, megnézhetik a földalatti folyosókat, kamrákat és a sóba faragott kápolnát is.
Mivel kifejezetten népszerű turisztikai célpont, érdemes online jegyet váltani. Több órás várakozás kerülhető el ezzel a néhány kattintással.

Morskie Oko és Rysy túra

Lengyelország | Zakopane | Morskie Oko és Rysy túra - OTP Travel Utazási Iroda
A Morskie Oko (Halas-tó) a Tátra legnagyobb tava. Könnyen elérhető gyalog is hiszen szinte végig aszfaltos út vezet a tóig. Az élmény pedig lenyűgöző – a kristálytiszta vizet magas hegyek övezik. A látvány megéri a fáradtságot, egészen lenyűgöző. A túra persze tovább folytatható, egészen a lengyel Tátra legmagasabb csúcsáig Rysy hegyig (Tengerszem-csúcs). A magaslatról egészen különleges látvány tárul a szemünk elé, ami országhatárokat is átölel. Megéri megmászni, felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk!

Kasprowy Wierch túra

Lengyelország | Zakopane | Kasprowy Wierch túra - OTP Travel Utazási Iroda
A Gáspár-csúcs avagy Kasprowy Wierch a Magas-Tátra egyik legszebb geológiai képződménye. Népszerű célpont, hiszen a Kasprowy Wierch gyalog és libegővel elérhető Zakopane-ból. A Liptói-havasok része, az 1987 méter magas csúcson 1938-ban meteorológiai és csillagászati obszervatóriumot építettek. A csúcs alatti lejtőkön télen sípályák üzemelnek.

Demanovska-barlang és a Tatralandia aquapark

Lengyelország | Zakopane | Demanovska-barlang és a Tatralandia aquapark - OTP Travel Utazási Iroda
A Déményfalvi-cseppkőbarlang (Demanovska-barlang) Szlovákia egyik legnagyobb cseppköves sztalagmit-barlangja. Hosszabb-rövidebb vezetett túrákon fedezhetjük fel ezt a különös természeti képződményt. Családi programként izgalmas kaland lehet a barlanglátogatást egy felejthetetlen vízi élménnyel kombinálni. A Tatralandia aquapark a határ szlovák oldalán különleges élményekkel kecsegtet.

Belianska-barlang és a Bukowina Tatrzańska aquapark

Lengyelország | Zakopane | Belianska-barlang és a Bukowina Tatrzańska aquapark - OTP Travel Utazási Iroda
A Belianska-barlang hossza 3829 méter. A vezetett túra során zámos alagút, átjáró és csarnok felfedezésére van lehetőségünk. Az egyik legizgalmasabb állomás a Music terem, ami a barlang medencéibe csöpögő víz által keltett hangokról kapta a nevét. Zakopane közelében számos termálfürdő is található, és az egyik legjobb talán a Bukowina Tatrzańska aquapark és termálfürdő. Hűvösebb napokon kifejezetten vonzó program elmerülni a mindig kellemesen meleg vizű, 30-38 fokos termálmedencékben.

Rafting a Dunajecen

Lengyelország | Zakopane | Rafting a Dunajecen - OTP Travel Utazási Iroda
A Dunajec festői szépségű folyója 17 kilométeres, természetes határvonalat képez Lengyelország és Szlovákia között. Mind a lengyel, mind a szlovák oldalon számos lehetőség kínálkozik a vízi kalandokra. Bérelhetünk hagyományos fa hajót vagy gyorsabb, nagyobb élményt jelentő kajakot is. Érdemes a programunkba ezt az élményt is beiktatni!

Polana Chochołowska biciklivel

Lengyelország | Zakopane | Polana Chochołowska biciklivel - OTP Travel Utazási Iroda
A Polana Chochołowska, a Tátra leghosszabb völgye. Érdemes a helyszínen kerékpárt bérelni a Nemzeti Park bejáratánál. Innen nyeregbe pattanva lehet folytatni a kirándulást. Némi erőfeszítésre persze szükség lesz, de olyan tájakat járhatunk be, amelyekért érdemes ezt az áldozatot meghozni.

Kapcsolódó inspirációk:


Szlovákia | Bajmóc ékköve: a vár - OTP Travel Utazási Iroda
A Bajmóc Szlovákia egyik legjelentősebb műemléke. Fedezze fel velünk ezt a számos viszontagságot túlélt csodát!

Szlovák csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
10 étel, amelyek nekünk sem lesznek ismeretlenek, de Szlovákiában is meg kell kóstolni őket!

Szlovákia | Kassa csodája: a dóm - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovákiában a kassai Szent Erzsébet-székesegyház Európa legkeletibb fekvésű gótikus katedrálisa.

Szlovák sajtok nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Északi szomszédaink erősek a sajtgyártásban. Ismerje meg a szlovák kézműves tejipar remekműveit!

Fedezze fel Pozsonyt! - OTP Travel Utazási Iroda
Pozsony szerelem első látásra, egyedi stílusa, kultúrája és a történelmi múltja páratlanná teszi.

Częstochowa Fekete Madonnája - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk Lengyelország legszentebb helyét, ismerje meg a częstochowai Jasna Góra-i kolostort!

6 Krakkó környéki finomság - OTP Travel Utazási Iroda
Krakkó és környéke nem csak kulturális örökségekben, de de gasztronómiai specialitásokban is gazdag.

Krakkó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A vásárlástól a városnézésig Krakkó ezernyi élménnyel szolgálhat. járja be velünk Krakkó és környékének legfontosabb nevezetességeit!

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.