Élmények a világ körül


Vad, vizes vakációk - OTP Travel

Vad, vizes vakációk

Egyiptomi búvárkodás

Vad, vizes vakációk - OTP TRAVEL utazási iroda
A Vörös-tengert a világ egyik legszebb tengereként tartják számon. A tenger vize ugyanis olyan átlátszó, hogy már a felszínről egy búvármaszk és pipa segítségével is fantasztikus látvány tárul az ember szeme elé: számtalan színes korall a legelképesztőbb színű és formájú halakkal. Így aztán a kísérők sem unatkoznak, a felszínről is érdemes nézelődni. Akik pedig merülnek, azok delfinekkel, pöttyös rájákkal, tűzhalakkal, murénákkal találkozhatnak a búvártúrák során. De Tűzhalak, Napóleon halak, vasaló- és bőrönd halak és maszkos gömbhalak is élnek a part menti merülőhelyeknél. A számtalan búvárbázis szinte mindegyike kínál kezdő búvártanfolyamokat is, Egyiptom pedig az egyik legjobb ár-érték arányú úti célok egyike. Napi kihajózásos merülésekre kerül sor a leggyakrabban, de hajós szafari útvonal is van bőven. Ezeken a túrákon a búvárok egy vagy két hétig a hajó fedélzetén laknak, és innen indulnak merülni.
 

Thaiföldi kajakozás

Vad, vizes vakációk - OTP TRAVEL utazási iroda
Thaiföld gyönyörű trópusi tájai közül a legtöbben az Andamán-tenger partvidékét választják. Nem véletlenül ez a legfelkapottabb - gyönyörű természeti tájak, luxusszállók, hangulatos tengerparti szórakozóhelyek és izgalmas programok várják az ide látogatókat. Az egyik legnépszerűbb kikapcsolódást a hajós szigettúrák ígérik. Van ennek igen menő változata is, amolyan szuperhős élmény. Persze ehhez magunknak is kicsit hőssé kell válnunk és meg kell mozgatnunk izmainkat, hogy kajakokkal közelebbről is szemügyre vegyük a fantasztikus szigeteket. A 70-es évekből híressé vált James Bond mozifilm helyszínére is ellátogathatunk, sőt phuketi nyaralóknak szinte kötelező program. A sziget hivatalos neve Koh Khao Phing Kan, bár valószínűleg az "Aranypisztolyos férfi" című film címét könnyebben megjegyzik, mint a függőleges sziklasziget thai nevét.

Szicíliai folyó-trekking

Vad, vizes vakációk - OTP TRAVEL utazási iroda
A Nap szigete számos sziklás és kavicsos tengerparti szakaszával, eldugott falvaival, kacskaringós, keskeny sikátoraival, valamint változatos természeti szépségével mindenkit magával ragad. Szerencsére Budapesttel közvetlen repülőjárat köti össze, így 2 órán belül e mediterrán Olaszországban találhatjuk magunkat. Az egyik járat éppen Cataniába visz, innen pedig könnyen eljuthatunk a drámai szépségű Gole Alcantara Parkba. A szurdokvölgyben a lávaképződmények hatalmas falként állnak előttünk, mintha csak belemásznánk a gyomrába. Néhol a szemközti falak közti távolság alig éri el a 1,5-2 métert. A főútról kiépített lépcsőn juthatunk le, és akinek kedve tartja végig is gázolhat a folyón. Ehhez speciális öltözetet és képzett vezetőt is biztosítanak, a sportos séta kb. 2 óra, ára 30€.

Kanyonmászás Ausztráliában

Vad, vizes vakációk - OTP TRAVEL utazási iroda
A canyoning lényege, hogy a természet akadályait leküzdve és szépségét csodálva, kalandos feladatokon keresztül ismerjük meg teljesítő képességünket. Néha simára csiszolt köveken csúszdázva, nem ritkán a kövekről ugrálva, esetenként kötélen leeresztve kell lejutni a célba. Sydney környékén számtalan lehetőség kínálkozik e sport kipróbálására. Különböző nehézségi fokozatok és profi, nagy tapasztalattal rendelkező vezetők biztosítják, hogy a rutinos canyoningosok és extrém sportolók, valamint az előképzettség nélküli kihívást keresők is élvezetes túrában részesüljenek. A Butterbox, a Rainforest, az Empress és a Claustral kanyon bőven ígér kalandot és életre szóló élményt.

Úszás fehér delfinekkel Kanadában


A belugák, avagy a fehér delfinek az Északi-sark környéki tengerekben honosak, és Kanadáig kell mennünk, hogy találkozzunk, sőt akár úszhassunk velük. A beluga cetek lassan úsznak, a 10 km/h sebességet is alig érik el, versenyre kelhetünk velük. Többnyire kis csapatokban úszkálnak, a sarkvidéki part menti vizekben fehér testükkel úgy hatnak, mintha csak olvadó jégtáblák lennének. Jó előre kell „neveznünk”, ha ezekkel a különös állatokkal természetes környezetükben versenyeznénk. Június végétől nyílik lehetőség beluga túrán való részvételre, nagyon kis csoportoknak, összesen évi 2-3 alkalommal. A manitobai Churchillbe kell jegyet váltanunk, innen indulnak az egy hetes túrák. Repülőjegyet Churchillbe itt, túrát pedig itt foglalhat.

Szörfözés Costa Ricán

Vad, vizes vakációk - OTP TRAVEL utazási iroda
Costa Rica azon szerencsés országok közé tartozik, amelynek a Csendes-óceán és a Karib-tenger egyaránt mossák partjait. Így aztán az ide érkező szörfösöket bármely irányba is indulnak nagy hullámok, kristálytiszta tenger fogadja. Bár kétségtelen, hogy a legtöbb szörfiskolát-, kölcsönzőt, és üzletet az óceán felőli oldalon találjuk. Mintha szörfözésre teremtették volna, a képzeletbeli hullámlovas desztinációk versenyében egész biztos dobogós. A víz egész évben kellemes, az 1200 km hosszú partszakaszon a kezdők és a profik egyaránt találnak kedvüknek és tudásuknak megfelelő helyet. Playa Tamarindo, Playa Santa Teresa, Playitas, Playa Hermosa, Playa Cocles- néhány név (a teljesség igénye nélkül), ahol kezdők is bátran belevághatnak.

Hydrospeed Franciaországban

Vad, vizes vakációk - OTP TRAVEL utazási iroda
A kemények sportja, a vadvízi sportok egyik legizgalmasabbika. A felszerelés egy pár uszony és egy műanyag úszótest, de a bátorságot se felejtse senki otthon, aki hydrospeedre adja a fejét. Az úszó- (hydrospeed) deszkán hasalva kell szembeszállni a hullámokkal, az irányítást békatalp segítségével lehet megoldani. Külön izgalmat jelent megtanulni a kanyarodást, a megfordulást és a kikötést. A sziklák mögé beállva a szó szoros értelmében hullámlovagolhatnak is a jó kondiban lévő túrázók. Végig úszni kell, különben tehetetlenül sodródunk az árral, ebből adódóan a hydrospeed az egyik legjobb kondíciót követelő sportág. Franciaországban igen nagy kultusza van, a Francia Alpokban több bázisról indítanak túrákat. Próbára tehetjük magunkat az Ubaye folyón, a Durance-on Embrunból indulva vagy a Drac folyón Gapben vízre szállva.

SUP-szörf Hawaii-on

Vad, vizes vakációk - OTP TRAVEL utazási iroda
Mint a szörfözés más ágai, a "stand up paddle" is Hawaii-ról indult világhódító útjára néhány évvel ezelőtt. A Stand Up Paddle állva evezést jelent, mintha a szörfözést keresztezték volna a kajakozással. Igazából a szörfözés ezen ága az, ami az embereket a legkönnyebben megismerteti a szörfözés életérzésével. Nem kell hosszú órákon át tanulni, nem kell hozzá se hullám, se szél, elég egy evező, alapvető egyensúlyérzék és pici bátorság, no meg némi vízfelület sem árt. Márpedig ebből Hawaii-on nincs hiány. A SUP az egész család számára remek kikapcsolódást nyújt, kiváló rekreációs sport.

Tubing Szlovéniában

Vad, vizes vakációk - OTP TRAVEL utazási iroda
Szomszédainknál, Szlovéniában újabb sport-dili hódít. A Soca környéke akár szárazföldről is, gyalogtúra keretében is megcsodálható; számtalan vízesés és rengeteg történelmi látnivaló várja az ide utazókat. De miért csupán a partról néznénk a smaragdszínű folyót?! Nagyon jó buli a tubing. Ehhez elsősorban vállalkozó kedvre, másodsorban egy, a vadvízi hajókhoz hasonló gumiból készült felfújható, fánk alakú, lebegő korongra lesz szükség. Képzeljük úgy el, mintha belefeküdnénk vagy ráhasalnánk egy hatalmas traktorkerék belsőjére, aminek van egy vékony alja, hogy a fenekünk ne lógjon túl mélyre a jéghideg vízbe. A neoprén ruházat megóv a hidegtől, ettől nem kell tartani. Irányváltoztatáshoz egy úszóhártyás kesztyűt kell használni, és csak élvezni kell a csodás tájat.

Body rafting Indonéziában

Megvan a vízi vidámparkok és wellness részlegek lusta folyó névre keresztelt medencéje? Ez az amikor a kellemesen áramló víz sodor minket a nyugodt hullámok közepette. Na! akkor most mindezt képzeljék el vadvízi formátumban, ahol a fürdőrucit neoprén ruhára cseréljük és bukósisakot veszünk. A medence kék csempéit Indonézia Zöld- kanyonjára váltjuk és már nem lubickolunk, hanem egy fergeteges body rafting túrán veszünk részt. Látványos sziklafalak közt lavírozva a sebes víz szorításában lovagolhatjuk meg a smaragdzöld hullámokat. Katartikus élmény!

Kapcsolódó ajánlatok:


HOTEL MARSI PATTAYA***

Thaiföld
289 000 Ft/fő -től

RAVINDRA RESORT JOMTIEN BEACH****

Thaiföld
349 000 Ft/fő -től

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
377 000 Ft/fő -től

RENAISSANCE PATTAYA RESORT & SPA*****

Thaiföld
419 000 Ft/fő -től

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
479 000 Ft/fő -től

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
479 000 Ft/fő -től

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
553 000 Ft/fő -től

BALI - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
589 000 Ft/fő -től

DÉL-THAIFÖLDI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL KRABIN

Thaiföld
599 000 Ft/fő -től

BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Indonézia
647 000 Ft/fő -től

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
650 000 Ft/fő -től

COSTA RICA - A BOLDOGSÁG ORSZÁGA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
678 000 Ft/fő -től

MALAJZIA - SZINGAPÚR - INDONÉZIA KÖRUTAZÁS JÁVA ÉS BALI SZIGETÉVEL

Malajzia
948 000 Ft/fő -től

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK ÉS GAZDAG PARTOK

Costa Rica
959 000 Ft/fő -től

THE SAMAYA SEMINYAK BALI***** - Seminyak

Indonézia
968 000 Ft/fő -től

További ajánlatok:

HOTEL MARSI PATTAYA***

Thaiföld
289 000 Ft/fő -től

RAVINDRA RESORT JOMTIEN BEACH****

Thaiföld
349 000 Ft/fő -től

RENAISSANCE PATTAYA RESORT & SPA*****

Thaiföld
419 000 Ft/fő -től

DÉL-THAIFÖLDI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL KRABIN

Thaiföld
599 000 Ft/fő -től

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
650 000 Ft/fő -től

THAIFÖLD, KOH SAMUI ÉS DUBAI

Thaiföld
975 000 Ft/fő -től

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00