Élmények a világ körül

Keresés

Villányi borvidék

Borászatok

Villányi borvidék
 

Villány Magyarország leghíresebb vörösbortermő vidéke. A vidék különleges adottságai mellett a több évszázados borászati tradíció és a híres villányi összefogás, az itt élő emberek hite és munkája adja a borok lelkét, s a borvidék vonzerejét. Dél-Baranyában a legmagasabb a napsütéses órák száma az országban és itt húzódik Magyarország legdélibb fekvésű hegysége, mely a hűvös északi szelek elől védelmet nyújt a szőlőnek, valamint itt található Magyarország legtisztább mészköve, amely a termőhely alapját adja.

„A villányi az elegáns bor, a gavalléroké és a dámáké. A magam részéről bálra csak villányit adnék. Eljegyzésekre kitűnően alkalmas. Kedves, nem igényes humora van, amely persze, távol áll a csopaki bölcs derűjétől, de a villányi sohasem akar csopaki lenni, és a csopaki nem kívánkozik bálba. Minden előnye akkor bontakozik ki, ha az ember frissen fürdött, borotválkozott, tetőtől-talpig átöltözött. Leginkább frakkban, vagy szmokingban, hölgyek dekoltázsban. Éppen csak annyi izgalmat kelt, amennyi a táncosok társalgásához kell. Mértéktartó, finom, jólnevelt. Aprósüteményhez és kaviáros szendvicshez kitűnő.” Hamvas Béla

A terület híresebb borai közé tartozik a Kadarka, Portugieser, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Zweigelt, Pinot noir, Olaszrizling, Tramini és Ottonel muskotály.
 

Gere Attila PincészeteBorkóstolás, Villányi borvidék - OTP Travel Utazási Iroda
Forrás:http://pinceszet.gere.hu/


„Pincészetünk története 7 generációval ezelőtt kezdődött és hosszú, kihívásokkal teli, nagy szorgalmat igénylő, a hagyományokat tisztelő, de egyszersmind újító, kísérletező szemlélettel kikövezett utat kellett megtennünk a jelenlegi – országon belül és kívül jól ismert – GERE név megteremtéséig. Napjainkban a családunk birtoka eléri a 70 hektárt és már az ifjabb generáció is része a pincészet hétköznapjainak. Célunk, hogy régi magyar mintára újra megvalósuljon a generációkon átívelő, felmenőkről utódokra szálló szőlőművelés és borászkodás.”

Ízelítő a pincelátogatással összekötött borkóstolóból:

• Gere Attila pincészetének látogatása
• Teljes üzemlátogatás történelmi, illetve technológiai előadással a családról, borvidékről, borokról
• Felfedező kóstolócsomag
• Igény esetén szállás foglalható a Grocus Gere Borhotelben  

Bock PincészetBorkóstolás, Villányi borvidék - OTP Travel Utazási Iroda
Forrás:https://pince.bock.hu/boraszat


„A Bock Borászat a Villányi borvidék egyik meghatározó borászata. Borászatunk csak minőségi borokat készít, melyek nagy része a magyarországi gasztronómiában és borszaküzletekben kerül értékesítésre. Minden nap fix időpontokban induló, vezetett pincelátogatás keretében betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba, azaz körbejárhatja a borfeldolgozó üzemet is.”

A borkóstoló tartalma:

• Vezetett borkóstóló
• Választási lehetőség három féle csomagból
• Igény esetén szállás foglalható a Bock Hotel Ermitageban  

Vylyan PincészetBorkóstolás, Villányi borvidék - OTP Travel Utazási Iroda
Forrás: https://www.vylyan.hu/vylyan-terasz/borkostolo/


„Hiszünk abban, hogy a borok minőségét döntően a szőlő határozza meg. Szép bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni, hiszen a házat is az alapoknál kezdjük építeni. Hiszünk a természetben, egymásban és önmagunkban. Minden tudásunk és hitünk itt ölt testet. A kezdetektől fogva a lehetséges legjobb borok készítését tűztük ki célul.
A Vylyan címkét viselő borok mögött tudásunk legjava a garancia, hiszen jól tudjuk, a bizalom nagyon nagy érték. A nap süt, az ég kék, a fű zöld. A szőlő terem. A bor erjed és érik. Az ember dolgozik és remél, aggódik és örül. Élvezi munkája gyümölcsét és örömmel mutatja meg azt másoknak. Az idők kezdete óta így megy ez, így van ez most is. Aki belekavarodik a szőlő és a bor világába, azt e világ nem engedi soha. Így vagyunk ezzel mi is, itt a Vylyannál. A boraink erről a szenvedélyről mesélnek.” /Debreczeni Mónika – birtokigazgató/

A borkóstoló tartalma:
• Borvidék történetének, legendáinak bemutatása
• Vezetett pincelátogatás
• Bor feldolgozásának útja
• Borkóstoló
  • A Vylyan Pincésezt borkóstoló csomagjainak árai minden esetben egyénre/csoportra szabottak, ennek érdekében kérjük, vegye fel a kapcsolatot irodáinkkal.


Az alábbi pincészeteket ajánljuk a régióból szíves figyelmükbe:
  • Csányi Pincészet
  • Günzer Pincészet
  • Polgár Pincészet
  • Sauska Pincészet
  • Tiffán Pincészet
 

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.


Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.