Élmények a világ körül

Keresés

Mini a golf, maxi a buli - OTP Travel Utazási iroda
A világ legjobb minigolf fantáziapályái

Mini a golf, maxi a buli

A minigolf remek szórakozás, minden korosztály számára remek kikapcsolódás. Az Egyesült Államokban a kizárólag önfeledt szórakozás céljait szolgáló, különféle ötletes akadályokat tartalmazó minigolf pályák terjedtek el, Európában viszont tombol a versenyszellem.
A világ legjobb fantáziapályáit szedtük csokorba.

Temetés mellé

Chicago külvárosában, Palatine-ban található a világ legbizarrabb minigolf pályája. Illetve ez csak megközelítés kérdése. A helyiek rendkívül büszkén hirdetik, hogy a világ legvidámabb temetkezési vállalkozása van városukba bejegyezve. Az alagsorban található pályát ingyenesen ki lehet próbálni, de előre kell foglalni. Nem, nem kegyeleti okok miatt, hanem mert nagyon népszerű. Rendszeresen használják a helyiek kisebb szülinapi bulikra, megbeszélésekre, legváltozatosabb vidám alkalmakra. És ha ez még nem lenne elég meglepő, akkor eláruljuk, hogy itt a sztenderd temetési csomagban alapból benne van egy golfozás. A tulajdonosok hitvallása szerint kell egy kis vidámság ezeken a szomorú, gyásszal –könnyel átitatott napokon. Hogy teljes legyen a szolgáltatás, ping pong asztalt, különböző asztali játékokat, flippereket is beállítottak. Ezek után azon már meg sem lepődünk, hogy koporsót is lehet KÖLCSÖNÖZNI?!

Mini a golf, maxi a buli - OTP TRAVEL utazási iroda
Forrás: www.aol.com

A legszokatlanabb

Az Illinois állambeli Par-King golfpálya marketingesei nem gondolkodták túl a reklámszlogent. Egész egyszerűen a világ legszokatlanabb pályájaként aposztrofálják a Lincolnshire-ben található szórakozóhelyet. Lehet ebben nagy igazság, a Travel Chanel is beválasztotta a tíz legeredetibb golfpálya közé. A 18 lyukas pályán 19 mozgó és 7 vizes akadályon kell eljuttatni a labdát. A 9 dolláros belépő kifizetése után egy színes mesevilágba csöppen az ember. Minden díszlet kézzel festett. Az egyes lyukak jellegükben eltérnek: óriás hullámvasút, rodeó lovas, körhinta, indiánok, cipőben lakó nénike és bohóc minden mennyiségben.

Mini a golf, maxi a buli - OTP TRAVEL utazási iroda
Forrás: http://par-king.com

Bibliai

A minigolf szabvány szerint 25 akadályvariáció létezik, a pálya építésénél ezekből lehet kiválasztani 18-at. A pályák sorrendjére és hangulati elemeire vonatkozó megkötés nincs. Így történhetett meg, hogy Golgota néven vallási tematikájú golfpálya nyílt Cave City-ben. És bármennyire furcsának is tűnik a Vörös-tengeren „átgolfozni” vagy a Hegyi beszéd pályán jól teljesíteni, úgy tűnik sikeres a projekt. Már Nashvillben és Lexingtonban is van ilyen. Ez utóbbiban három 18 lyukas pálya közül lehet választani, nevezetesen: Ótestamentum, Újtestamentum és a Csodák. A komplexum 1988-ban épült, azt csak gondoljuk, hogy 6 nap alatt, hogy aztán a hetediken megpihenhessenek. Az egyes állomásokon megelevenednek Ádám és Éva, Mózes és a Vörös-tenger, Dániel és az oroszlán. Jónás rövidnadrágban a cet szájában-ekkor kicsit felszökik az ember szemöldöke. Az utolsó lyuk a Golgota, ahol Jézust keresztre feszítették, ennek megfelelően nehéz, technikás, hegyi pálya. Az egész meglehetősen abszurd, de döntsék el Önök!

Mini a golf, maxi a buli - OTP TRAVEL utazási iroda
Forrás: https://twitter.com/LEXIceCenter

18 lyuk alatt a Föld körül

A New York állambeli szórakoztatóközpontot 55 éve a Lake George-nál hozták létre. A csodás természeti környezetben lévő, hangulatos pályát egy helyi jóember, Harry Horn utazásai és az azokról hozott szuvenírek inspirálták. Megtalálható itt a Tadzs Mahal, a londoni Tower-híd, holland malmok és fapapucs, Mexikót pedig egy óriási szombréró és néhány piramis jelképezi. A legtöbb látványosság európai vagy keleti, Afrika eléggé alulreprezentált. És ha hiányolták az ízelítőből az amerikai nevezetességeket, akkor fellebbentjük a fátylat. Van egy 18 lyuk alatt az USA körül szekció is, New York-i metróval, óriás favágóval, texasi olajkúttal. A festői környezeten és a retró hangulaton kívül van egy további vonzereje a helynek. Illetve kettő, a Pink Roof és a harry’s ice Cream Circus fagyizók, ahol mindenféle jeges csodát megkóstolhatunk.

Mini a golf, maxi a buli - OTP TRAVEL utazási iroda
Forrás: http://www.aroundtheworldgolf.com/mini-golf.asp

Dino Park

Úgy tűnik a Jurassic téma örök, annak ellenére, hogy a dinoszauruszok jó 65 millió éve kihaltak. A földtörténet egyik legsikeresebb szárazföldi állatcsoportja ihlette a thaiföldi Phuket szigetén lévő Dino Parkot. A 2007-ben nyílt pálya ellopta a showt az amerikaiaktól, nagyon élethűre sikeredtek az állatok és az őket körülvevő környezet. A nyaralósziget vidám nevezetessége este 11-ig tart nyitva, éttermében a játszma után egy kiadós vacsorát is elkölthetünk. Vesztes fizet! Olyan kihívásokat kell itt teljesíteni, mint lávabarlang, ősmocsaras, miközben mozgó és bömbölő T-Rexek között lavírozunk. A buli (vagy a lustaság) kedvéért pattanjunk be az egyik Frédi és Béni stílusú kőkorszaki járgányba, tekerjünk el a vízesésig vagy a kitörő vulkánhoz!

Mini a golf, maxi a buli - OTP TRAVEL utazási iroda
Forrás: tripadvisor.com

Kincses reptér

Kincses sziget vagy kalózos golfpálya, játszótér nem annyira hozza lázba az embert, hacsaknem…. a Feketeszakáll és a Kapitány az új-zélandi Auckland nemzetközi repülőterének nemrégiben felújított 18 lyukas pályái. A kalózhajó életnagyságú, az alakok ijesztően élethűek, a vízesés hatalmas. Feketeszakáll a kalózkodás aranykorának leghírhedtebb kalóza volt, akinek nevét az egész karibi térségben és az Atlanti-óceán nyugati részén is félték a XVIII. század elején. Hírnevéhez feltehetően ijesztő fizimiskája is nagyban hozzájárult: fekete arcszőrzetében lassan égő kanócokat gyújtott, hogy kinézetével rettegést keltsen. Itt ezt tökéletesen replikálják, a két pálya közül a róla elnevezett a nehezebb. Ebben egyébként egy barlang is található. Ha utazás előtt vagy után ütne egyet valamelyik pályán, a poggyásszal nem kell törődni, csomagmegőrző áll a vendégek rendelkezésére. A repülő indulási idejét a játék hevében azért érdemes figyelni!

Mini a golf, maxi a buli - OTP TRAVEL utazási iroda
Forrás: http://www.adventuregolf.co.nz

Mayday, Mayday, Mayday

A Mayday vészjelzésre szolgáló nemzetközi kifejezés, a hang alapú rádiókommunikációkban használnak. A Mayday-t, a londoni Croydon repülőtér vezető rádiósa találta ki 1923-ban. Mockfordot felkérték, hogy keressen egy olyan szót, ami kifejezi a vészhelyzetet, és könnyen érthető a földi és légi személyzet számára is. Kezdik kapisgálni miről szólhat a Dél-Kaliforniában lévő golfpálya? Amolyan 2 az 1-ben. Új szintre emelik a golfsportot, és ötvözik egy túlélőtúrával. Így nem csupán a két 18 lyukas pályát kell sikerrel teljesíteni, hanem túl is kell élni azt. Amint az ember belép a trópusi szigetre, elmagyarázzák a résztvevőknek a helyzetet. Ön épp egy golf-nyaralásra utazott repülővel, amikor is az lezuhant. Mindösszesen az emberek és a golffelszerelés maradt épen. A cél, hogy átvergődjenek barlangokon, vízeséseken, míg meg nem érkezik a mentőhelikopter. Olyan mintha egy golf világbajnokságot kereszteznének Bear Grylls valamelyik túlélő műsorával. Az 1997-ben létrehozott pálya tulajdonosai egyébként valóban pilóták, az ötlet és a pályán kiállított sárga Lockheed PV-2 Harpoon repülő ennek tudható be. Többszörös díjnyertes szabadidőparkról van szó.

Mini a golf, maxi a buli - OTP TRAVEL utazási iroda
Forrás: http://maydaygolf.com/

Hipszter

Ha egy szórakozóhelyről, kávézóról, designboltról vagy akár egy pékségről kiderül, hogy az hipszter fellegvár, akkor özönlenek oda a hasonlóan öltöző, a világról hasonlóan gondolkodó, a kultúrával tudatosan foglalkozó arcok. Pontosan ez történik a san franciscoi Urban Putt minigolf pályával. A világ első hipszter pályája egy beltéri installáció, a város tökéletes metaforája. A 14 „lyuk” mindegyike művészi alkotás, a pálya és a vendéglátóipari egységek egy viktoriánus épületben találtak otthonra. A ház egyébként valaha halottasházként működött, majd helyi mérnökök, művészek, designerek vették kezelésbe, majd üzemeltetésbe. Az alapítók a kickstarter közösségi finanszírozási oldalon kerestek támogatókat és össze is jött nekik a kitűzött 50 ezer dollár, sőt még föle is volt. Jópofa, egyedi hangulatú helyet hoztak létre, igazán érdemes betérni.

Mini a golf, maxi a buli - OTP TRAVEL utazási iroda
Forrás: http://www.urbanputt.com/
 

Kapcsolódó ajánlatok:


KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00